Nàstic

L'última esperança

El Nàstic té molt clar que, per somiar en la salvació, ha de guanyar els tres propers partits, contra rivals directes

L'equip grana no encadena tres victòries des de fa més de tres anys, amb César Ferrando

Si el Nàstic té poques possibilitats d'assolir la permanència, menys en tindrà si no aprofita els tres partits que té ara, que se li presenten com l'última esperança per a la salvació. La plantilla grana n'és conscient i té clar que només amb tres victòries podrà abandonar la delicada situació en què es troba. El que fa que aquests compromisos siguin clau és que s'enfronta amb equips de la zona baixa de la classificació, de manera que no assegurar els tres punts significa donar vida a rivals directes i permetre que s'allunyin del Nàstic. Demà, a Osca, l'equip de Jorge d'Alessandro viurà el primer capítol d'aquesta trilogia vital. Visita el dinovè classificat, que té vuit punts més que els grana. L'equip aragonès ha reforçat la moral, ja que encadena dues victòries, l'última, de gran importància, a Alcoi (0-3). Després, el Nàstic rebrà el Vila-real B, un dels dos equips que marca, amb nou punts més que el Nàstic, la zona de permanència. El Cartagena és el tercer rival dels tarragonins en aquestes tres setmanes crucials. És el vintè, amb sis punts més. En la primera volta, el Nàstic només va aconseguir un punt contra aquests tres equips, fruit de l'empat a casa contra el Cartagena.

Que l'empresa que persegueix el Nàstic és molt complicada ho demostra el fet que fa més de tres anys que no encadena tres victòries. De fet, en tota aquesta temporada només n'ha aconseguit tres. Primer dues de seguides –contra el Sabadell i l'Alcorcón en les jornades 12 i 13– i després contra l'Elx, en la jornada 21. L'última vegada que va encadenar tres victòries va ser en la part final de la primera volta de la temporada 2008/09. Abans d'aquella ratxa, l'equip entrenat per César Ferrando, que no acabava d'arrencar, era el quinzè classificat, a només dos punts de la zona de permanència. El president de llavors, Xavier Salvadó, va fer un avís seriós a la plantilla perquè reaccionés en els tres partits següents. L'equip tarragoní va fer cas al seu president i va derrotar el Sevilla Atlético (3-1) i el Xerez (1-2) en els dos últims partits del 2008 i es va imposar al Girona (3-0) en el primer del 2009. De cop, el Nàstic es va trobar en la sisena posició, a només tres punts de la zona d'ascens, la qual cosa el va fer somiar a tornar a primera divisió. A partir de llavors, però, va seguir una dinàmica irregular que el va allunyar de la zona alta. Des de llavors, de fet, el Nàstic ja no ha tornat a aspirar mai a objectius tan ambiciosos, ja que ha seguit una trajectòria negativa que podria viure la culminació aquesta temporada si una reacció gairebé miraculosa no ho impedeix.

Són tres partits importantíssims contra rivals directes i els hem de guanyar. No podem fallar
Dani Abalo
EXTREM DEL NÀSTIC
És un mes clau contra rivals directes, i si no fem els deures això serà impossible. Guanyar és bàsic
Fernando Morán
MITJA PUNTA DEL NÀSTIC
Les possibilitats de sortir d'aquí depenen de guanyar a Osca. S'ha de notar què ens hi juguem
Rodri Gimeno
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

Powel: “M'han ofert el 40% del sou i m'hi he negat”

En una entrevista a la revista holandesa Voetbal International, Berry Powel explica que el Nàstic li ha ofert cobrar el 40% del que li resta de contracte com a compensació econòmica per l'acomiadament. “Jo, però, m'hi he negat, ja que m'ho ha aconsellat l'Associació de Futbolistes Espanyols”, apunta Powel, que reitera que el doctor Cugat li va donar la raó en reconèixer que “la lesió no tenia res a veure amb el fet de sortir de festa”. “El Nàstic menteix”, afegeix Powel, que aquests dies es recupera del trencament muscular del qual va ser operat fa uns dies i que el farà estar tres mesos de baixa. Com que se'l va fer el mateix cap de setmana que va ser vist en un bar nocturn, el Nàstic li vol rescindir el contracte, però el jugador ha denunciat el club per acomiadament improcedent. El Nàstic no vol entrar en cap guerra dialèctica amb el jugador per centrar-se en els pròxims partits i reitera que li ha fet una proposta per arribar a un acord.

La plantilla viu un matí de relax

Després de tres entrenaments durs, segons les paraules de Rodri, la plantilla del Nàstic va viure ahir un matí més relaxat, amb una sessió d'aigües a l'Aquum de Salou que a última hora va substituir l'entrenament previst al Nou Estadi a porta tancada. Avui, els jugadors del Nàstic s'exercitaran a les instal·lacions de l'estadi per ultimar els detalls de cara al partit de demà a la tarda a Osca, on l'expedició grana es desplaçarà demà mateix al matí. Per a aquest partit, D'Alessandro només té la baixa del sancionat Xisco Campos, de manera que haurà de descartar dos jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)