Nàstic

Dues proeses on agafar-se

El Poli 2001/02 i el Xerez 2007/08 estaven, com el Nàstic, a 8 punts de la zona de permanència en la jornada 27, i es van salvar

Els dos equips van millorar en atac, l'assignatura pendent dels tarragonins

El Nàstic no ho té gens fàcil per mantenir la categoria. Falten 15 jornades per acabar la temporada, és cuer amb 18 punts, a 8 de la zona de permanència, de manera que farà falta una gesta si l'equip tarragoní vol salvar-se. Hi ha, però, dos precedents en l'última dècada que demostren que la salvació no és utòpica, dues proeses en les quals el Nàstic es pot agafar per creure que la permanència és possible.

La temporada 2001/02 el Poli Ejido, en el seu debut a segona A, va arribar a la jornada 27 en l'última posició amb 23 punts, a 8 punts de la zona de permanència. A partir de llavors, l'equip andalús va experimentar una gran millora i, en les 15 jornades següents, va aconseguir arribar, malgrat que semblava gairebé impossible, als 50 punts, que li van permetre acabar la lliga en el divuitè lloc i segellar la permanència. Gràcies a aquella gran reacció, el Poli Ejido va poder allargar sis temporades més la seva experiència a segona divisió A. Uns anys abans, la temporada 1997/98, el Logroñés estava a 7 punts de la permanència en la jornada 27 i també es va salvar.

Més recent és l'exemple del Xerez. La temporada 2007/08, l'equip andalús era cuer en la jornada 27 i, com el Nàstic actual, tenia la zona de permanència a 8 punts. Això sí, acumulava més punts (22) que el Nàstic ara (18). A Jerez donaven la categoria gairebé per perduda, però a la part final del campionat l'equip andalús va protagonitzar una gesta amb pocs precedents. Amb el tercer entrenador del curs a la banqueta –Esteban Vigo havia substituït Miguel Ángel Rondán, relleu de Juan Martínez Casuco–, el Xerez va aconseguir 30 punts en les 15 últimes jornades i va acabar la temporada en la catorzena posició, amb 52 punts, dos per sobre de la zona de permanència. El Xerez presentava uns números ofensius millors que el Nàstic en la jornada 27 –28 gols dels andalusos per 19 ara dels catalans– i, en la part final del campionat, els va millorar, amb 19 gols més. Yordi, que va acabar la temporada com a màxim golejador de segona A amb 20 gols, va ser un dels artífexs de la remuntada d'un equip amb Antoñito, Viqueira, Míchel, Pedro Ríos, Abel Aguilar i l'actual entrenador del Xerez, Vicente Moreno, com a jugadors destacats. Precisament, Moreno, fa deu dies, va assegurar després que el seu equip derrotés el Nàstic, que l'equip grana es podia salvar, i va posar la remuntada del Xerez 2007/08 com a exemple. En aquells 15 últims partits, el Xerez en va guanyar vuit, en va empatar sis i només en va perdre un. Després de salvar-se miraculosament, la temporada següent, el Xerez, encara amb Esteban Vigo a la banqueta, va ser campió i va aconseguir l'ascens a primera.

REACCIÓ CONTÍNUA

Després de salvar-se, el curs següent el Xerez va ser campió i va pujar a primera

EL XEREZ 2007/08

Amb el tercer entrenador va fer 30 punts en les 15 últimes jornades i va acabar catorzè
Era cuer amb 23 punts en la jornada 27 i va acabar la lliga amb 50, divuitè

Tuni i el miracle del Mallorca

Si hi ha un jugador que es mostra convençut que la permanència és possible, aquest és Tuni. La temporada 2004/05, l'extrem del Nàstic debutava a primera divisió amb el Mallorca i va viure una salvació gairebé miraculosa. L'equip balear va arribar a la jornada 31 enfonsat a la zona de descens, a 10 punts de les places de permanència. En les set últimes jornades, però, va experimentar una gran reacció, amb 15 punts de 21 possibles, i va acabar dissetè, amb 39 punts, dos més que el divuitè, el Llevant, gran perjudicat pel gran final de lliga del Mallorca i que va baixar a segona A. Aquell curs, Tuni, que tenia 22 anys, va participar en 31 partits i va fer un gol. Les claus, segons explica, són el convenciment que és possible i la unitat de tothom. “A pesar que ho hem fet malament fins ara, encara estem vius. Això sí, hem de guanyar els dos propers partits”, va assegurar ahir Tuni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)