Nàstic

La polivalència és un grau

Nàstic. En la primera aventura després de tota una vida al Betis, l'experimentat i comodí Arzu s'ha consolidat com el jugador de camp que ha disputat més minuts amb l'equip tarragoní

Després de més d'una dècada al Betis, el club de la seva vida, Arturo García, Arzu, emprenia, l'estiu passat, la primera aventura lluny de Sevilla. Tot un repte per a un futbolista de 30 anys adaptar-se a un nou equip, a una nova ciutat, però mig any després d'haver arribat a Tarragona en pot fer una valoració positiva, més enllà, lògicament, dels resultats esportius, que no estan acompanyant gens ni mica. Tot i que va arribar tard, va ser presentat el 31 d'agost, després del primer partit de lliga, Arzu no va trigar gens a entrar en l'equip titular. Ho va fer en la segona jornada de lliga, al camp del Numància, i des de llavors ha sortit sempre d'inici, exceptuant un parèntesi de dos partits al desembre, per lesió. Així, Arzu és ara el jugador de camp amb més minuts disputats aquesta temporada, 2066, en una classificació que encapçala el porter Rubén Pérez (2430). Els següents en la llista són Longás (1985), Sergio Juste (1914), Rodri (1856) i Fernando Seoane (1817).

Jorge d'Alessandro ha destacat sempre l'experiència, la polivalència i la jerarquia d'Arzu, un dels jugadors intocables per l'entrenador argentí. Igual que Joan Carles Oliva, D'Alessandro fa jugar habitualment Arzu com a central, ja que en valora la col·locació, la contundència i l'ofici, però és una alternativa per al mig del camp. Ha sortit de titular com a mig centre en quatre partits fins ara, i possiblement ho farà demà contra el Vila-real B. De fet, quan va ser presentat com a jugador del Nàstic, Arzu va assegurar que se sentia més còmode al mig del camp i que, fins i tot, en els seus inicis com a futbolista havia jugat de mitja punta. Tot i això, els entrenadors del Nàstic l'han preferit a l'eix de la defensa. Com a central, Arzu ha fet parella, fins ara, amb Mairata, Xisco Campos i Álex Ortiz, que, tot i ser central pur –i no com Xisco Campos, lateral, i el mateix Arzu– és l'última alternativa per a l'eix de la defensa tarragonina.

Arzu espera que la seva primera experiència un cop abandonat el Betis no acabi amb descens a segona B. Es resisteix a donar-se per vençut i assegura que el Nàstic no decaurà i donarà la cara, malgrat que reconeix que revertir la situació no és fàcil i és conscient que l'equip ha de guanyar molts partits. Arzu creu que el bon partit contra l'Osca és el camí a seguir, malgrat que admet que l'equip no pot repetir les errades habituals i que ha de tenir molt més encert. El jugador andalús espera que el Vila-real B, un equip jove i que no vindrà amb tantes urgències al Nou Estadi després de dos triomfs seguits, sigui un rival propici per als grana. Segons Arzu, la inexperiència dels futbolistes del filial groc els pot fer cometre errades que el Nàstic ha de saber aprofitar. El més important, però, és que “no tinguin la pilota”, ja que si porta la iniciativa del joc, el Vila-real B se sent còmode.

LES FRASES

El club no es mereix viure aquesta situació. És difícil veure't a la cua des de l'inici, però això es pot revertir. Esperem que no sigui tard

LA XIFRA

Hem de guanyar molts partits, no hi ha marge d'error. No decaurem per respecte a l'afició
Arturo García, ‘Arzu'
JUGADOR DEL NÀSTIC
4
partits
de titular al mig del camp ha jugat Arzu, fitxat com a central. Demà podria tornar al mig centre.
2.066
minuts
(24 partits de 27) ha disputat Arzu, només superat per Rubén (2430). El següent, Longás (1985).

Demà podria tornar al mig centre

La baixa per sanció de Fernando Seoane, titular a Osca, podria fer que contra el Vila-real B Arzu jugués al doble pivot al mig del camp al costat de Rodri, amb Longás més lliure i avançat. Així, Xisco Campos, que va ser baixa per sanció contra l'Osca, tornaria a l'eix de la defensa per fer parella amb Mairata. Pel que fa a la resta de l'equip, Sergio Juste i Mingo continuarien als laterals, Morán i Dani Abalo a les bandes del mig del camp, amb clara vocació ofensiva, i Orbegozo seria la referència ofensiva. Arzu va destacar ahir que amb la corpulència i el poder físic de l'equip, el Nàstic intentarà explotar al màxim les accions d'estratègia, de les quals fins ara n'ha tret poquíssim profit. Ahir, a porta tancada, D'Alessandro va treballar aquestes jugades, a més de diversos conceptes tàctics. A la baixa de Seoane s'hi va unir ahir la de Ruz, que es perdrà el partit de demà a la tarda per una lesió fibril·lar al quàdriceps dret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)