Nàstic

Fernández abandona

El president del Nàstic va presentar ahir la seva dimissió, per sorpresa, a una setmana de la junta d'accionistes

El consell es reunirà demà i tot indica que dimarts que ve passarà a liderar l'entitat grana

La situació esportiva del Nàstic continua a la deriva i no es pot dir que la institucional sigui gaire millor, després que el president, José María Fernández, presentés ahir al migdia la dimissió de manera irrevocable. Ho va fer mitjançant una carta dirigida als consellers i entregada a les oficines del club, a una setmana de la celebració de la junta d'accionistes, en què de totes maneres ja tot indicava que Josep Maria Andreu s'encarregaria de l'entitat. La decisió de Fernández, i sobretot el moment, no s'entén sobretot després que en la junta del mes de desembre passat, el fins ahir màxim dirigent del Nàstic ja posés el càrrec a disposició del consell d'administració, que no l'hi va acceptar. De totes maneres, des d'aleshores, i tot i que ha continuat ocupant el càrrec de president, Fernández no ha continuat exercint plenament com a tal sinó que va cedir les regnes de l'entitat a Andreu i es va allunyar del primer pla, adoptant un paper secundari, com ho demostra per exemple el fet que fins i tot va deixar de viatjar en els partits a domicili de l'equip.

José María Fernández va explicar en declaracions a l'agència Efe els motius de la seva decisió i el perquè l'ha fet efectiva ara: “La situació ja no es podia aguantar més; després de la junta general no s'ha avançat, en aquests moments la situació era insostenible i d'aquí la meva renúncia al càrrec.” El fins ahir màxim dirigent de la SAE del Nàstic no es va mossegar la llengua i va assegurar que se l'ha tractat de forma injusta: “He rebut molts cops i crec que ara ha arribat el moment de dir prou.”

L'actual consell d'administració, format per l'expresident Josep Maria Andreu, Jordi Virgili, Juan Morán i Antoni Vallverdú, no es va pronunciar ahir i esperarà a la reunió de demà per fer una valoració oficial i comunicar en la junta del proper dimarts qui ocupa la presidència, que com tot indica des de fa temps, hauria de ser Andreu. Tot i això, sí que va donar explicacions el director general, Lluís Fàbregas, que no va amagar la seva sorpresa i el seu malestar: “La decisió de Fernández arriba en un moment vital per al futur de l'entitat, amb temes vius que afecten el futur del club i que el president portava de manera directa, referents a l'ampliació de capital.” Fàbregas, que també va recordar “els afers que envolten l'entitat referents a hisenda i a la seguretat social, i que Fernández gestionava”, va afegir que el moment, just abans de la junta d'accionistes, no era el més adequat per prendre una decisió així: “S'ha de donar la cara sempre, i més quan les coses van malament i la responsabilitat del Nàstic necessita tenir persones que liderin l'entitat i donin la cara en tot moment.”

Després de la junta general no s'ha avançat, en aquests moments la situació era insostenible i d'aquí la meva renúncia al càrrec
He rebut molts cops i crec que ara ha arribat el moment de dir prou
José María Fernández
EXPRESIDENT DEL NÀSTIC SAE
La decisió arriba en un moment vital per a l'entitat; s'ha de donar la cara sempre, i més quan les coses van malament
Lluís Fàbregas
DIRECTOR GENERAL DEL NÀSTIC SAE

Serà recordat com el vicepresident de la pitjor gestió econòmica del club

X.S.

José María Fernández, que va agafar la presidència del Nàstic el mes de desembre del 2009 substituint Xavier Salvadó en el càrrec, serà recordat més per la seva etapa anterior com a vicepresident econòmic, que no pas per l'actual. I és que el ja expresident grana va ser l'encarregat de comandar la pitjor gestió de la història del Nàstic, que ara té un deute acumulat de 8,5 milions d'euros, sobretot pels 6,2 de dèficit de l'últim any de Salvadó. Pel que fa a l'aspecte esportiu, en les dues temporades anteriors ha comandat dos projectes en què l'equip ha assolit la permanència amb molts patiments i tot indica que aquest curs que ell ha decidit no acabar, tindrà com a desenllaç el descens a segona B, en què no militava des de la temporada 2003/04.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)