Nàstic

La segona millor defensa dels dos últims mesos

Nàstic. La millora dels grana s'ha sustentat en la solidesa de la rereguarda, ja que només ha encaixat set gols en les últimes vuit jornades, un balanç que tan sols millora el líder, el Deportivo

El Nàstic ha millorat en les últimes setmanes, malgrat que, numèricament, no s'ha reflectit gaire en la classificació, ja que continua lluny –a 8 punts– de la zona de permanència. En qualsevol cas, la millora del Nàstic s'ha basat, sobretot, en el bon rendiment defensiu, ja que només ha rebut set gols en les vuit últimes jornades disputades. En aquest tram de competició, és la segona millor defensa –amb els mateixos números que el Barça B i l'Alcorcón– i només superat pel líder, el Deportivo, que ha encaixat sis gols. Des que el 2 febrer va rebre la golejada més dura en la lliga (4-0 a Valladolid), al Nàstic no li han fet mai més d'un gol en un partit. A més, els set gols marcats en els tres últims partits –cinc dels quals de Fernando Morán– indiquen que l'equip grana també està millorant en atac, malgrat que contra el Barça B no va disposar de gaires ocasions de gol.

Mirant les estadístiques globals de la temporada, el Nàstic ha encaixat 40 gols en 31 partits, un balanç que empitjoren deu equips a segona A, des de Las Palmas (42) al Guadalajara (50) passant pel Girona (48) i el Sabadell (47) entre d'altres. Caldrà veure si l'equip grana manté aquest bon balanç defensiu ara que vénen els partits clau, amb enfrontaments contra rivals directes, com ara el Guadalajara i l'Alcoià, a l'horitzó. Una de les raons del bon moment defensiu és que la rereguarda no ha patit últimament les lesions del principi de temporada i Jorge d'Alessandro ha pogut consolidar una línia defensiva amb futbolistes molt experimentats.

EN DOS MESOS

Des del 4-0 a Valladolid, al Nàstic no li han fet mai més d'un gol en un partit

ELS MILLORS

En els dos últims mesos, el Dépor ha rebut 6 gols, i el Nàstic, el Barça B i l'Alcorcón, 7

Una línia defensiva consolidada

La rereguarda del Nàstic s'ha vist molt afectada per les lesions aquesta temporada, sobretot al principi. Ja fa setmanes, però, que tots els defenses estan disponibles i Jorge d'Alessandro ha pogut confeccionar la línia defensiva amb els futbolistes que considera més en forma. Mairata i Álex Ortiz s'han consolidat com la parella de centrals titulars. L'andalús ha relegat Arzu –central habitual en la primera meitat de curs– a la banqueta com a primer recanvi defensiu. Als laterals, Xisco Campos ha pres el lloc a Sergio Juste a la dreta i Mingo és el titular habitual a l'esquerra. Els quatre jugadors estan mostrant un bon nivell en les últimes jornades. Al davant, també s'ha consolidat el doble pivot de contenció format per Fernando Seoane i Rodri, de clar perfil defensiu.