Nàstic

El Nàstic necessita una proesa gairebé inaudita per salvar-se

Només un miracle. Des que la segona A té 22 equips, només un, l'Eibar (98/99), va eixugar una distància tan o més àmplia, a deu partits del final, com els 8 punts que separen els grana de la permanència

El Nàstic torna avui a la feina després de dos dies de festa i de perdre dissabte a Sabadell i ho farà conscient que si es vol salvar, haurà de protagonitzar tota una proesa d'aquí al final de temporada. Amb una distància de vuit punts respecte als llocs de permanència i només deu jornades per disputar-se, la salvació no és impossible, però sí molt poc probable tret que el conjunt de D'Alessandro ressorgeixi de les cendres i es converteixi en un equip poc menys que imparable, ja que si com a mínim no suma al voltant de 20 punts dels 30 que queden en joc –en 32 partits només en té 25–, difícilment tindrà res a fer.

Que el conjunt grana depèn gairebé d'un miracle, és el que diu la història recent, ja que en les catorze temporades que fa que la segona A està formada per 22 equips, només n'hi ha hagut un que estant a la mateixa distància, o major, que separa ara el Nàstic de la permanència, i faltant només deu partits per al final de la lliga, acabés celebrant la salvació. Aquesta excepció que confirma la regla va ser la de l'Eibar en la temporada 1998/99. Els guipuscoans, entrenats en aquell moment per Alfonso Barasoain, fins i tot estaven pitjor en aquest punt de la lliga, ja que tenien onze punts menys que el primer equip fora del descens. De fet, faltant vuit jornades, estaven a 13 punts de la salvació. Dos empats i sis victòries, cinc en les últimes cinc jornades, van obrar la gesta, en detriment del Mallorca B, que aquell curs va acompanyar el Barça B, l'Hèrcules i l'Ourense cap a segona B.

Tres rivals directes

Tret dels duels als camps del Recre i el Múrcia, situats a mitja taula i que difícilment podran aspirar a pujar o patiran per no baixar, els altres vuit rivals amb els quals s'ha d'enfrontar el Nàstic tenen encara molta feina pendent. Si els de D'Alessandro surten vius del duel de diumenge contra l'Alcorcón, que és cinquè, caldrà derrotar dos rivals directes en les dues següents jornades: el Guadalajara, que ara marca la salvació, i l'Alcoià. L'altre rival de la mateixa lliga serà el Girona, que visitarà el Nou Estadi en la jornada 39. La resta, tots lluiten per pujar, tot i que això, en els últims compassos del curs, podria jugar a favor del Nàstic. I és que faltant només tres partits, el Dépor visitarà Tarragona i ho podria fer ja com a nou equip de primera. El mateix que el Celta en la penúltima jornada. Per acabar, tocarà visitar l'Elx, que si no reacciona, tot fa preveure que tampoc s'hi jugarà res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)