Nàstic

La gesta: 22 punts de 30

Nàstic. Jorge d'Alessandro, que ha sumat 21 punts en els 21 partits en què ha dirigit l'equip grana, ha de doblar el seu rendiment per aspirar a una permanència cada cop més utòpica

“La salvació estarà en 45 o 47 punts.” La predicció la va fer ahir Jorge d'Alessandro i permet confirmar que la permanència del Nàstic a segona A és una empresa molt complicada, gairebé miraculosa. Per arribar als punts de què parla el tècnic argentí, el Nàstic, que ara en té 25, n'hauria d'aconseguir entre 20 i 22 en les 10 jornades que queden, tota una gesta si es tenen en compte els números que ha ofert fins ara el Nàstic. En els 21 partits amb Jorge d'Alessandro a la banqueta, l'equip tarragoní ha aconseguit 21 punts –el ritme de puntuació de l'argentí, extrapolat a tot el campionat, no serviria al Nàstic per salvar-se (42 punts)–, de manera que en els deu partits que falten hauria de doblar el ritme actual de puntuació.

D'Alessandro considera que la permanència no serà tan cara com altres temporades –se sol situar al voltant dels 50 punts–, ja que afirma que “hi haurà molta lluita pel sisè lloc”, amb molts implicats, que farà que per als equips de baix sigui molt difícil puntuar. En altres temporades, l'excés d'equips sense res en joc en la recta final del campionat encaria la permanència.

Més agressivitat

De moment, el tècnic del Nàstic prefereix centrar-se només en el proper partit –diumenge contra l'Alcorcón al Nou Estadi–, per al qual prepara canvis, tant en el sistema de joc com en els noms propis. Segons D'Alessandro, el conjunt madrileny és sòlid i pressiona, de manera que preveu un partit dur. És per això que vol més agressivitat en els seus jugadors i buscarà un joc més directe. És probable que torni el 4-2-3-1, amb Mikel Orbegozo com a referència ofensiva. El Nàstic vol guanyar per arribar viu a dos partits seguits clau, contra el Guadalajara i l'Alcoià.

D'ALESSANDRO

“La salvació estarà en 45 o 47 punts. La lluita pel sisè lloc farà difícil puntuar”

CANVIS A LA VISTA

El tècnic variarà el sistema i l'onze per tenir més agressivitat contra l'Alcorcón

TRES PARTITS CLAU

Dissabte, l'Alcoià i el Guadalajara s'enfronten abans de jugar, seguits, contra el Nàstic

“Em preocupa el partit entre el Sabadell i el Girona”

Jorge d'Alessandro espera que el Barça B i el Sabadell, encara que arribin al tram final de la temporada amb la permanència gairebé garantida, mostrin contra el Girona –els blaugrana hi juguen dissabte i els arlequinats, la setmana que ve–, la mateixa intensitat mostrada contra el Nàstic. “Em preocupa el partit entre el Sabadell i el Girona, que el Sabadell mantingui la intensitat”, va afirmar ahir D'Alessandro, que assegura que no dubta de la professionalitat de l'equip vallesà. L'argentí espera que el Girona, un rival directe dels grana, no puntuï en els dos derbis catalans, i considera clau les tres properes jornades. Dissabte, el dinovè, l'Alcoià, rep el divuitè, el Guadalajara –marca la zona de salvació amb vuit punts més que el Nàstic i tres més que l'Alcoià– i, en les dues jornades següents, l'equip tarragoní s'enfronta amb aquests dos equips. Si l'Alcoià derrota el Guadalajara i el Nàstic venç l'Alcorcón, el panorama canviarà per als tarragonins, que podran somiar a salvar-se si després vencen els dos següents partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)