Nàstic

Escalfa't, que sortiràs ja

D'Alessandro no té problemes a fer canvis abans del descans si el rival el sorprèn, el partit se li complica o algun jugador no rendeix

No és habitual en futbol, però l'argentí ho ha fet cinc vegades en les últimes jornades

Jorge d'Alessandro no té manies si les coses no funcionen com ell voldria, i si ha de fer canvis abans del descans, no ho dubta. És un fet poc habitual en el món del futbol, però el tècnic del Nàstic ho ha posat en pràctica diverses vegades les últimes jornades. Dissabte passat, a la Nova Creu Alta, el gol del Sabadell va fer que es replantegés el sistema. D'Alessandro havia situat el migcampista Samuel Galindo en l'onze inicial per donar pausa al partit, però amb l'1-0 veia el joc massa embussat i va buscar velocitat amb l'entrada de Dani Abalo per Galindo. El canvi era urgent, i per això no va esperar al descans (38'), tot i que no li va donar fruits i al final el resultat no va variar.

En els dos partits anteriors a camp contrari, D'Alessandro també va fer substitucions abans de la mitja part, tot i que per raons diferents. Al camp de l'Hèrcules, el tècnic del Nàstic no estava content amb el rendiment del juvenil Juan Millán, massa estàtic en punta, i el va canviar per Tuni, que va donar més mobilitat i ofici a la davantera grana. El canvi es va produir en el minut 35, tres minuts més tard Morán va fer el 0-1 i, abans del descans, Rodri col·locava el 0-2. Al final, 1-3. A Cartagena, D'Alessandro va haver de substituir Sergio Juste abans del descans per lesió, una circumstància que també es va donar a Valladolid (Powel), a Girona (Mingo) i al Nou Estadi contra el Recreativo (Arzu).

D'Alessandro, fins i tot, ha arribat a fer dos canvis abans del descans. Va ser contra el Xerez, el 25 de febrer. El gol del visitant José Mari va complicar les coses al Nàstic i el tècnic argentí va decidir arriscar i canviar, a cinc minuts del descans, un defensa, Mingo, i Peragón, que havia fallat un penal, per Hugo Bargas i Orbegozo. El doble canvi va servir de poc, ja que el resultat no va variar. Peragón es va endur una bona xiulada camí dels vestidors. La setmana anterior, a Las Palmas, l'equip local es va quedar amb deu jugadors abans de la mitja hora de joc i D'Alessandro, veient que el seu equip perdia, va fer un canvi ofensiu –Morán en el lloc de Mingo– per buscar una remuntada que no es va produir.

CANVI TÀCTIC

A Sabadell, amb l'1-0, va buscar velocitat fent entrar Dani Abalo per Galindo (38')
El 0-1 del Xerez va fer que canviés Mingo i Peragón, que havia fallat un penal (40')

Orbegozo, a punt per tornar a la titularitat

Jorge d'Alessandro prepara canvis per al partit de diumenge contra l'Alcorcón, que afectaran tant el sistema de joc com els noms propis. En atac, segurament jugarà amb un punta de referència, la qual cosa suposaria la tornada a la titularitat de Mikel Orbegozo, que aportaria el caràcter i l'agressivitat que el tècnic argentí demana. Orbegozo no ha tingut gaire continuïtat a causa, en bona part, dels problemes físics i, abans de disputar 23 minuts dissabte passat a Sabadell, havia estat quatre partits sense jugar. A més, no surt d'inici des del Nàstuic-Numància de fa dos mesos. Orbegozo, que encara no ha fet cap gol, diu que està a punt per ser titular i que té ganes d'ajudar l'equip a sortir del pou: “Vaig venir aquí per progressar, i ara sóc millor futbolista que quan vaig arribar. Ara he d'aportar tot allò que fins ara no he pogut aportar.”

“Tenim tres partits vitals”

Mairata sap que el Nàstic es juga ara les possibilitats de continuar aspirant a la permanència. “Tenim tres partits vitals, amb enfrontaments contra rivals directes. Si no aconseguim bons resultats, la situació serà insalvable”, diu el central mallorquí, conscient que si falten 6 partits i la distància respecte a la permanència es manté en 8 punts, la gesta serà impossible. Mairata espera que l'equip mantingui el bon to defensiu –“ens hem convertit en un bloc molt sòlid”, afirma– i confia a mostrar la intensitat que admet que va faltar a Sabadell.