Nàstic

L'inici del compte enrere

El Nàstic no reacciona, cau derrotat contra l'Alcorcón al Nou Estadi i ja té la salvació a onze punts

En acabar el partit, Peragón va revelar que la plantilla no cobra i hi va haver un creuament d'acusacions

NÀSTIC0

ALCORCÓN2

DEPORTIVO3

CELTA2

El Nàstic ja ha iniciat el compte enrere cap a segona B. Ahir, va encaixar una altra derrota al Nou Estadi, on ja ha perdut deu partits aquest curs, i va quedar a onze punts dels llocs de permanència. Una diferència, amb només nou jornades per al final, gairebé del tot insalvable. I és que tot i estar obligats a guanyar, els de D'Alessandro amb prou feines van inquietar l'Alcorón, que amb ben poca cosa es va endur tres punts que el reforcen en posicions de fase d'ascens. En acabar el matx, a més, la mala maror es va fer present amb un creuament d'acusacions i retrets que auguren un últim mes i mig de temporada molt complicat.

Els grana va semblar que evidenciaven la pressió gairebé des del primer minut. Sí que van tenir la pilota, però ràpidament, tot i les intencions de combinar des del darrere, es va comprovar que difícilment es traduiria en un assetjament a un rival que va demostrar tenir les coses molt clares. Tot el contrari que el Nàstic, que quan superava la primera línia de pressió dels madrilenys i passava del mig del camp, ja no sabia què fer. I l'Alcorcón no va trigar a crear perill. Just quan es complia el primer quart d'hora, Álex Ortiz va evitar amb la punta de la bota que Quini es plantés sol davant Rubén. I del primer avís, als fets, quan en l'equador del primer temps, Paco Montañés se'n va anar com va voler de Xisco Campos i va centrar al punt de penal, on Quini va engaltar la pilota amb l'esquerra i amb una potent rematada va fer el 0-1. Poc després, en una jugada molt similar, però aquest cop per la dreta, i amb Sales i Paco Montañés, que va rematar alt, com a protagonistes, a punt va estar d'arribar el segon. El Nàstic, sense reacció, només ho va provar amb xuts llunyans, d'Álvaro Rey i d'Arzu, que van inquietar tímidament Manu, desapercebut gairebé tota la segona part.

D'Alessandro va moure fitxa en el descans, va donar entrada a Tuni i Peragón i va recol·locar Arzu a la defensa. Sota una cada cop més intensa pluja, els dos homes de refresc van donar un altre aire. Tuni, fluix a la mitja volta, va protagonitzar el primer xut dels grana entre els tres pals (48') i Peragón, a passada d'Álvaro Rey entre línies, no va arribar a la pilota per molt poc. Va ser un efecte efervescent, ja que amb el pas dels minuts, les bones intencions –els grana no van deixar de provar-ho– van resultar del tot improductives i inoperants, tot i arribar a tancar per moments l'Alcorcón al seu propi camp. Longás ho va provar veient Manu avançat i poc després Peragón amb un xut llunyà que va sortir fregant el pal, però res més. I l'Alcorcón, a veure-les venir. Tancat, però sense patir, no li va caldre fer res més per assegurar-se el triomf. I ja per esvair patiments d'última hora, Oriol Riera de contraatac i en l'últim minut, va afusellar Rubén a l'àrea i va certificar la victòria visitant amb el 0-2. Abans, Mingo i Morán van ser amonestats i no podran jugar a Guadalajara, tot i que poc importa, ja que ja es pot dir sense embuts que el Nàstic està condemnat a jugar a segona B.

NÀSTIC: Rubén, Xisco Campos, Mairata, Álex Ortiz (Tuni, 45'), Mingo, Álvaro Rey (Dani Abalo, 73'), Arzu, Seoane, Longás, Morán i Orbegozo (Peragón, 45'). ALCORCÓN: Manu, Nagore, Babín (Rueda 83'), Agus, Ángel Sánchez, Sales (Saúl, 80'), Rubén Sanz, Abraham, Paco Montañés, Borja (Oriol Riera, 61') i Quini. GOLS: 0-1 (23') Quini. 0-2 (89') Oriol Riera. ÀRBITRE: Jaime Latre. T.G.: Als locals Xisco Campos, Mingo, Morán, i a l'entrenador, Jorge D'Alessandro; i als visitants Sales, Nagore, Paco Montañés i Ángel Sánchez. PÚBLIC: 3.156 espectadors al Nou Estadi. La pitjor entrada de la temporada.
CELTA: Yoel, Hugo Mallo (Catalá, 74'), Oier Sanjurjo, Túñez, Roberto Lago, Oubiña, Alex López, De Lucas, Joan Tomás (Bermejo, 51'), Orellana i Iago Aspas (David Rodríguez, 67'). DEPORTIVO: Aranzubia, Laure, Colotto, Ze Castro, Morel, Álex Bergantiños, Juan Domínguez, Bruno Gama (Manuel Pablo, 75'), Valerón (Borja Fernández, 63'), Guardado i Riki (Lassad, 38'). GOLS: 0-1 (2') Riki. 0-2 (62') Lassad. 1-2 (67') De Lucas. 2-2 (82') Catalá. 2-3 (90') Borja Fernández. ÀRBITRE: Miranda Torres. T.G.: Als locals De Lucas, Bustos i Orellana; i als visitants Riki, Morel, Colotto i Juan Domínguez. PÚBLIC: Uns 30.000 espectadors. COMENTARI: El Dépor va fer un pas quasi definitiu cap a primera en vèncer al camp del seu màxim rival, el Celta, que cau al tercer lloc i es complica l'ascens. El derbi no va defraudar, del minut 1 al 90. Riki va marcar pels d'Oltra ben aviat i després que els locals, que havien arriscat molt, igualessin un 0-2, Borja Fernández de cap, en una jugada d'estratègia en l'últim minut, va fer el gol del triomf per al Dépor.
el 9
Crec que el 0-2 és un càstig duríssim tenint en compte l'esforç que ha fet l'equip; podríem haver empatat, o fins i tot guanyat
Ara mateix els missatges no valen de gaire; la gent està abatuda i toca reflexionar
Antonio Longás
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
Si no guanyem a Guadalajara s'haurà trencat una possibilitat que crec que encara tenim
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
La derrota m'ha castigat molt i ara mateix estic molt cansat per analitzar segons què; però no eludeixo la meva responsabilitat

Peragón obre la capsa dels trons acusant el club

X.S.

En acabar el partit, Peragón va encendre la metxa d'alguns dels mals del Nàstic quan va desvetllar que la plantilla no està al corrent de les dues últimes nòmines: “Nosaltres intentarem complir, esperem que el club també compleixi; fallen moltes coses.” El director general, Lluís Fàbregas, va parlar i després de confirmar que és cert que l'equip no cobra des del gener, va respondre a Peragón: “Aquest jugador no sap què representa el Nàstic, nosaltres sempre hem complert i no es pot dir que ell hagi complert gaire; l'equip no ha donat el que esperàvem.”