Nàstic

Retorn a les arrels

Amb la tornada de Sicart a la direcció esportiva i d'Andreu al lideratge, el Nàstic recupera la fórmula amb què va pujar de segona B a primera

L'objectiu, refer-se amb els valors perduts els últims anys

El consell d'administració del Nàstic es va reunir ahir per analitzar la situació de l'entitat i l'equip i, sobretot, per posar fil a l'agulla al projecte de la temporada que ve, molt probablement a segona B. El consell va decidir que el nou director esportiu serà Josep Sicart, que ja fa setmanes que treballa fent informes i que, a partir d'ara, ja ho farà de manera oficial i amb la confecció de la plantilla de la temporada que ve com a feina principal. Haurà de resoldre, per exemple, els casos dels onze jugadors que mantenen contracte per a la temporada que ve: Rubén, Sergio Juste, Mairata, Mingo, Morán, Rodri, Peragón, Longás, Álvaro Rey, Julio Rico i Eloy Gila.

Després de la reunió, el consell va fer oficial el nomenament de Sicart, que serà presentat aquest migdia. El principal avalador de la tornada de Sicart, que va ser el director esportiu del Nàstic des de l'estiu del 2003 fins al juny del 2007, és Josep Maria Andreu, que també ha tornat recentment al capdavant de l'entitat després d'abandonar-la el gener del 2007. Així, ara el Nàstic tornarà a tenir en els llocs de màxima responsabilitat dos dels artífexs dels èxits viscuts pel Nàstic del 2003 al 2006, amb els ascensos a segona A el juny del 2004 i a primera el juny del 2006.

Els actuals dirigents del Nàstic consideren que el gran problema que ha tingut l'entitat després del descens a primera és haver estirat més el braç que la màniga, haver-se comportat com un club ric –això explica el deute, superior als vuit milions d'euros–, i el que es pretén ara és començar de zero, amb els valors d'austeritat, modèstia i realisme que, recorden, van marcar el club abans de l'ascens a primera. Per això tornen els dirigents de llavors i per això en l'última junta d'accionistes es va reduir el capital social un 90%. En la propera, que es farà al juny, es coneixerà la proposta de Josep Maria Andreu i Jordi Virgili i es veurà si s'ha pogut completar l'ampliació de capital d'1,5 milions d'euros. Serà difícil, sobretot en cas de descens, ja que els possibles nous inversors posen com a condició que l'equip sigui a segona A. Segons el director general, Lluís Fàbregas, la diferència entre la segona A i la segona B és de 4,5 milions d'euros: els tres milions dels drets televisius i les travesses, i 1,5 milions de l'ampliació de capital. En cas de descens, però, el Nàstic disposaria de la subvenció que la LFP dóna als equips que han baixat.

ELS NÚMEROS

La diferència entre mantenir-se i baixar a segona divisió B és de 4,5 milions d'euros

JA ÉS OFICIAL

El consell va anunciar ahir el nomenament de Sicart, que avui serà presentat
Una de les feines serà resoldre els casos dels onze jugadors amb contracte en vigor

Rubén: “Volem convèncer que és possible”

La plantilla del Nàstic no es dóna per vençuda. Un dels pesos pesants, Rubén Pérez, assegura que creuen en la permanència: “El vestidor confia que existeixen possibilitats perquè les matemàtiques ho diuen i perquè el mister s'encarrega d'aconseguir que creguem en el nostre treball i que si arriben dues victòries seguides tindrem la possibilitat d'acostar-nos a la zona de salvació i lluitar fins al final.” Rubén considera que si l'equip, amb aquestes dues victòries seguides, se situa a cinc punts de les places de permanència, i amb el goal average a favor amb el Guadalajara, “tothom canviarà de pensament respecte a la salvació”. L'objectiu de l'equip és ara, segons Rubén, contagiar a l'afició la confiança que té la plantilla en el fet que és possible. El porter grana entén que els seguidors perdin la fe veient la distància que els separa de la salvació.

Ensurt d'Orbegozo

Mikel Orbegozo va caure malament en una acció de l'entrenament d'ahir al matí al Nou Estadi i es va fer mal a la clavícula. En un primer moment es va pensar que hi podia haver una fractura, però tot seguit se li van fer proves i es va descartar que hi tingui cap trencament. Només és el cop, que, de moment, el fa ser dubte per al partit de dissabte al camp del Guadalajara, tot i que el més normal és que estigui en condicions de participar en un partit per al qual són baixa els sancionats Fernando Morán i Mingo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)