Nàstic

El dia de la sentència

El Nàstic perd per la mínima a Guadalajara i queda a 14 punts de la zona de permanència amb 24 per disputar

Els grana van estar a prop del gol, però l'eficàcia va ser dels locals, a pilota aturada (61')

GUADALAJARA1


NÀSTIC0


Si la setmana passada el Nàstic va posar un peu i mig a segona B, ahir els hi va posar tots dos. Encara no és matemàtic, però salvar 14 punts en les vuit jornades que queden és una missió impossible. El Nàstic arribava ahir al camp del Guadalajara, l'equip que marca la zona de permanència, conscient que només la victòria el podia mantenir en vida, però va tornar a mostrar les seves carències –falta d'intensitat, encert en la rematada final en les ocasions de què va disposar...– i va caure derrotat per culpa d'un gol de Javi Soria en una acció a pilota aturada (61'). Inassolible el divuitè lloc, quedava com a motivació la dinovena plaça –donaria la permanència en cas de descens del primer equip del Vila-real–, però la victòria ahir de l'Alcoià de l'extècnic grana Luis César deixa aquesta posició també molt lluny, a 8 punts. Ara sí, els dirigents ja poden treballar intensament per preparar la nova temporada a segona B, mentre l'equip, apel·lant a la professionalitat, intenta acabar la temporada amb la major dignitat possible.

Tuni era ahir el referent ofensiu del Nàstic. Jorge d'Alessandro volia profunditat i obertura a les bandes amb Dani Abalo i Álvaro Rey, la visió de joc de Longás per buscar-los i la mobilitat i la qualitat de Tuni per finalitzar les accions. Rodri i Seoane, al doble pivot, havien d'aportar consistència. Aquest esquema ofensiu, però, no donava els fruits esperats –el Nàstic només va tenir una bona ocasió en la primera part, una rematada de cap de Rodri a centrada de Tuni des de la banda esquerra (30')– i D'Alessandro, tal com ha fet diverses vegades aquesta temporada, va decidir fer una modificació abans del descans. Dani Abalo, sorprès, va deixar el camp i en el seu lloc va entrar Peragón, que es va situar en punta i va fer endarrerir Tuni (35'). Els canvis, però, van precedir dues grans ocasions del Guadalajara, que fins llavors havia dominat sense portar excessiu perill. En la primera, Xisco Campos, Mairata i Rubén van desviar les rematades consecutives d'Aníbal i Gerard Badia, en una acció en què el més normal era que la pilota acabés dins la porteria (37'). Poc després, Xisco Campos va tornar a ser salvador, ara en un xut de Soria (40').

Poc després de l'inici de la segona meitat, Saizar va fer dues grans aturades en una doble rematada de Peragón, que no va poder marcar ni amb el cap primer ni amb el peu després (50'). A l'altra àrea, la resposta va ser una passada en profunditat d'Iván Moreno a Cristian, que va xutar al cos de Rubén (60'). A continuació, Ernesto, el jugador de més qualitat del Guadalajara, va entrar el camp i la seva primera intervenció va ser servir una falta mil·limetrada al cap de Javi Soria, que va marcar. El gol dels locals va deixar molt tocat el Nàstic, que no va tenir capacitat de reacció. No va ser fins passada la mitja hora de joc de la segona meitat que l'equip de Jorge d'Alessandro no es va acostar, tímidament, a l'àrea del Guadalajara, però la defensa local estava molt segura. A més, els contraatacs del Guadalajara eren perilloses. Tot i això, la millor ocasió abans del final la va tenir el Nàstic, en una gran acció de Tuni que el porter Saizar va resoldre amb una bona intervenció (83').

GUADALAJARA: Saizar, Antonio Moreno, Javi Soria, David Fernández, Barral, Jony, Iván Moreno, Nico (Oya, 52'), Gerard Badia (Ernesto, 60'), Cristian (Collado, 75') i Aníbal. NÀSTIC: Rubén, Xisco Campos, Arzu, Mairata, Raúl Fuster, Rodri (Eugeni, 74'), Seoane, Dani Abalo (Peragón, 35'), Longás, Álvaro Rey i Tuni. GOLS: 1-0 (61') Javi Soria. ÀRBITRE: Martínez Munuera. T.G.: al local Jony i als visitants Arzu, Mairata i Álvaro Rey. PÚBLIC: Uns 4.000 espectadors a l'estadi Pedro Escartín.
No tinc paraules, demano disculpes a tot el món. Ara toca lluitar fins a l'últim moment
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem d'assumir que ja hem descendit. En el que queda hem d'apel·lar a la professionalitat
Pere Mairata
CENTRAL DEL NÀSTIC

Debuta el juvenil Eugeni

La nota positiva del partit d'ahir va ser el debut a segona A del migcampista juvenil Eugeni Valderrama, de 17 anys, que va jugar una estona en la segona meitat. És el segon futbolista de l'equip juvenil que debuta aquesta temporada amb el primer equip, després del davanter Juan Millán. Després del partit, Jorge d'Alessandro va destacar a Tarragona Ràdio el bon partit del jove migcampista: “Ha estat un espectacle, ha tingut atreviment. Per exemple, ha fet una gran passada interior a Peragón.” El tècnic argentí va dir que, ara que la permanència ja és utòpica, el que ha de fer el Nàstic és centrar-se a treballar el futur, i la participació de jugadors com Eugeni n'és un exemple. D'Alessandro, com tota l'expedició grana, va abandonar l'estadi visiblement afectat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)