Nàstic

Operació tornada

Sentenciat al descens, el Nàstic ja treballa pensant en el futur amb l'objectiu de jugar, “com a mínim”, a segona A

Onze jugadors tenen contracte fins al 2013, però alguns no continuaran

El Nàstic ja té clar que la temporada que ve jugarà a segona B. No vol perdre temps, de manera que ja treballa pensant en la temporada que ve, en què la recuperació de la categoria perduda serà el principal objectiu. Els dirigents tarragonins, però, van una mica més enllà i no els fa por posar la primera divisió com a fita a mitjà termini. El nou director esportiu, Josep Sicart, que ja va ser presentat la setmana passada, va dir que el Nàstic ha d'estar “com a mínim” a segona A, una afirmació que també ha fet el director general, Lluís Fàbregas. Un dels consellers, Jordi Virgili, s'ha aventurat a afirmar que el Nàstic pot tornar a primera divisió d'aquí a quatre o cinc anys. El 2002, en l'anterior descens de segona A a segona B, el llavors president i ara, un altre cop, home fort del Nàstic, Josep Maria Andreu, va fer una promesa similar i la va complir. Ja feia setmanes que Josep Sicart treballava en el nou projecte del Nàstic, però ara ho fa de manera oficial. La seva feina principal serà l'elaboració de la nova plantilla i veure quins jugadors de l'actual en formaran part. De moment, són onze els futbolistes que tenen contracte fins al juny del 2013. El més normal, però, és que molts d'ells no continuen la temporada que ve: Sergio Juste i Álvaro Rey, joves amb projecció, podrien continuar a segona A o en filials a segona B, mentre que Rubén, Peragón, Morán i Longás, per exemple, mantenen certa cotització a segona A i podrien tenir algunes ofertes d'aquesta categoria. Mingo, en canvi, és probable que continuï, ja que ahir va admetre que aquesta és la seva intenció. Caldrà veure si el club fa alguna oferta a alguns dels que acaben contracte. Diversos jugadors de la Pobla de Mafumet i del juvenil faran el salt al primer equip, sobretotperquè el Nàstic vol bastir un projecte més auster i de casa.

Rubén, Sergio Juste, Álvaro Rey, Peragón, Morán i Longás podrien marxar al juny

La plantilla

Un any més de contracte:

RUBÉN PÉREZ

MINGO

MAIRATA

RODRI

LONGÁS

FERNANDO MORÁN

PERAGÓN

SERGIO JUSTE

ÁLVARO REY

JULIO RICO

ELOY GILA

Acaben el contracte al juny:

DAVID VALLE

ÁLEX ORTIZ

RAÚL FUSTER

XISCO CAMPOS

MANEL RUZ

FERNANDO SEOANE

TUNI

ARZU

Cedits:

GALINDO

ORBEGOZO

DANI ABALO

Han marxat abans d'hora:

Powel, Adrán Luna, Borja Viguera, Juan Domínguez i Hugo Bargas.

“Hem d'acabar la lliga amb dignitat”

Situats a 14 punts de la zona de permanència amb 24 per disputar, la plantilla del Nàstic assumeix el descens de categoria i es prepara per una recta final trista i amb pocs al·licients. “Hem d'intentar ser el màxim de professionals, hem d'acabar la lliga amb dignitat i en la millor posició possible. No ens hem d'amagar, hem de donar la cara, treure l'orgull i no abaixar els braços”, deia després de l'entrenament d'ahir al matí un dels capitans, Mingo. El lateral selvatà considera que en els últims anys “les coses no s'han fet bé i l'aspecte econòmic no hi ha ajudat, i quan un equip està tant temps lluitant per no baixar al final s'acaba pagant”. Mingo està convençut que, malgrat que l'objectiu no s'ha complert, el club els pagarà les mensualitats que els deu. Álvaro Rey, per la seva banda, també apel·la a la professionalitat per sortir a guanyar en cadascun dels partits que falten, L'extrem admet que a l'equip li ha faltat regularitat i caràcter.

Oliva: “No érem competitius”

Joan Carles Oliva, que va començar la temporada a la banqueta fins que va ser destituït i substituït per Jorge d'Alessandro, va explicar ahir a Tarragona Ràdio que la temporada del Nàstic ha estat molt marcada per una “pretemporada amb lesions i dificultats per fer l'equip”. “Al principi no érem competitius, sobretot en atac”, diu Oliva, que lamenta que no s'hagués pogut reforçar la davanter a l'agost. “A l'hivern és més difícil”, apunta. El tècnic diu que va trobar a faltar més respecte cap a ell per part de D'Alessandro quan l'argentí va arribar i n'ha trobat a faltar ara cap a Powel, “que ha ajudat molt el Nàstic”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)