Nàstic

Nàstic

Ells sí que la van encertar

Els jugadors que van marxar del Nàstic en el mercat d'hivern han vist millorada la seva situació, alguns amb escreix

Julio Rico i Eloy Gila, cedits als filials de l'Espanyol i el Betis, són els que millor estan rendint i s'entreveuen importants el curs que ve

El Nàstic va alleugerir la plantilla en el mercat d'hivern amb cinc sortides, Eloy Gila (Betis B), Julio Rico (Espanyol B), Borja Viguera (Albacete), Adrián Luna (Sabadell) i Juan Domínguez (Guijuelo), i només tres reforços, Dani Abalo, Hugo Bargas i Orbegozo. I tot i que l'aposta no ha sortit gens bé al conjunt grana, es pot dir tot el contrari dels jugadors que van marxar. En menor o major grau, han trobat la regularitat que no tenien i, com a mínim, se senten molt més protagonistes del que ho eren amb la samarreta grana.

Els dos jugadors a més, que millor estan rendint aquests mesos lluny de Tarragona són els dos que continuen sent propietat del Nàstic i que van marxar cedits: Eloy Gila i Julio Rico. El davanter nascut a Sabadell va perdre amb l'arribada de D'Alessandro tot el protagonisme que havia tingut amb Oliva, tot i demostrar el curs anterior amb cinc gols que era un jugador prou vàlid, i veient la voluntat de reforçar la davantera –ni Hugo Bargas, ja fora de l'entitat, ni Orbegozo han sumat cap gol– es va veure obligat a marxar, en qualitat de cedit. A Sevilla, on lluita per pujar a segona A amb el filial bètic –cinquè a 5 punts del quart– va començar molt fort, marcant dos gols clau per sumar dos triomfs i tot i que s'ha estancat en l'apartat golejador, continua comptant, ara ja no com a titular indiscutible, per al serbi Hristo Vidakovic. Des que va arribar, Eloy Gila ha disputat onze partits –sis de titular– i acumula 563 minuts, gairebé tants com en els anteriors cinc mesos. El cas de Julio Rico és invers, tot i jugar també com a cedit i en un altre filial, el de l'Espanyol, que lluita per pujar a segona B. I és que només arribar al conjunt periquito, el defensa sevillà es va lesionar i no va debutar fins al març. Des d'aleshores, però, s'ha convertit en un dels fixos de Raúl Longhi, i ha encadenat vuit partits seguits com a titular sense perdre's ni un minut. En el club blanc-i-blau, a més, s'ha retrobat amb el gol, una de les virtuts que millor va explotar a la Pobla de Mafumet. De moment, ja n'ha fet dos.

La resta també van fent

Pel que fa als altres tres jugadors que van abandonar la nau grana, el que ha vist menys trastocada la seva situació és Adrián Luna, que de jugar cedit per l'Espanyol en un equip de segona A va passar a un altre, el Sabadell, en què li va costar molt entrar en els plans de Lluís Carreras, però a poc a poc ho està aconseguint. Al Nàstic va anar de més a menys, i al Sabadell, a l'inrevés. Dissabte passat va jugar el seu segon partit seguit de titular, com a home de referència, i es va estrenar de cara a porteria. Borja Viguera i Juan Domínguez van fer un pas enrere per anar a jugar a segona B i a qui li estan sortint millor les coses és al segon, ja que amb el Guijuelo –setè a sis punts del quart– ha jugat onze partits, deu com a titular, i s'ha pogut oblidar del calvari esportiu que va patir a Tarragona. A Viguera li està costant més amb l'Albacete, que lluita per tornar a segona A en un grup duríssim amb rivals com els filials del Madrid, l'Atlético i el Getafe, entre d'altres, i amb històrics com el Tenerife i l'Oviedo. De moment, els manxecs són tercers i el davanter de la Rioja ha disputat sis partits, tres com a titular.

8
partits
consecutius com a titular ha jugat Julio Rico a l'Espanyol B, sense perdre's cap minut, i en els quals ha marcat dos gols.
2
gols
que han permès sumar dues victòries ha marcat Eloy Gila amb el filial del Betis, que encara té possibilitats de pujar a segona divisió A.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)