Nàstic

El dinovè, per si de cas

Nàstic. L'equip grana es veu amb cor d'accedir a la dinovena posició, que donaria la salvació si hi ha descensos administratius

La victòria dcontra l'Alcoià ha portat optimisme al Nàstic. Accedir a la zona de permanència és gairebé impossible, però la dinovena plaça no és inabastable i pot tenir el premi si hi ha algun descens per raons econòmiques –el Racing podria encadenar dos descensos, endeutat com està– o si el Vila-real baixés, fet que arrossegaria el filial. És la llum d'esperança a la qual s'agafa el Nàstic per somiar i mantenir raons per lluitar.

Jorge d'Alessandro diu que veu la plantilla motivada i implicada per aconseguir aquest objectiu. El fet que els jugadors s'hagin pagat el viatge a Huelva en AVE per estalviar-se la pallissa en autocar i arribar amb millors condicions al partit ho demostra, segons el tècnic argentí. En la recta final de temporada, D'Alessandro intentarà utilitzar futbolistes en clau de futur –ha tornat a convocar els juvenils Juan Millán i Eugeni– i comptarà menys amb els que no hi seran la temporada que ve, per bé que intentarà sempre, assegura, confeccionar un onze inicial amb garanties. Com que durant el mes de maig hi ha sis partits –el Girona i el Deportivo visiten Tarragona en dimecres– buscarà fer rotacions per dosificar l'equip. Avui, a Huelva, el tècnic grana espera un partit dur i de treball, i buscarà velocitat en atac per sorprendre la defensa del Recreativo. Orbegozo, davanter centre titular contra l'Alcoià, es va quedar ahir a Tarragona, i el més probable és que Peragón sigui el referent ofensiu i que Álvaro Rey ocupi la dreta per aportar profunditat. El tècnic espera que, sense tanta pressió, l'equip rendeixi millor.

El Recreativo veu la visita del Nàstic com l'oportunitat perfecta per segellar del tot la permanència. Té coixí, però la mala sèriede les últimes jornades –dues derrotes seguides i 4 punts dels últims 18– li han impedit consolidar-se a la zona tranquil·la.

El primer botxí

El Recreativo va ser el primer equip en derrotar aquesta temporada el Nàstic amb Jorge d'Alessandro a la banqueta. Després de dues victòries i dos empats, el Recre, amb dos gols del menorquí Sergi Enrich van condemnar el Nàstic (1-2).

AMB CONVICCIÓ

D'Alessandro veu l'equip motivat i implicat, i farà canvis perquè tingui velocitat

MÉS ALLIBERATS

El tècnic argentí espera que el seu equip, ara que no té tanta pressió, rendeixi millor

EL RIVAL

El Recreativo busca la victòria per arribar tranquil a la recta final del curs

El primer botxí de D'Alessandro

El Recreativo va ser el primer equip en derrotar aquesta temporada el Nàstic amb Jorge d'Alessandro a la banqueta. Després de dues victòries i dos empats, el Nàstic afrontava dos partits seguits a casa que havien de consolidar la nova dinàmica positiva. En el primer, contra el Recre, dos gols del menorquí Sergi Enrich van condemnar el Nàstic (1-2).

Per altra banda, el Colombino no és un estadi gaire favorable per al Nàstic. Hi ha jugat nou vegades i només hi ha obtingut una victòria. Va ser al principi de la temporada 2009/10 i el resultat va ser de 0-1, gràcies al gol de José Mari. Hi ha perdut cinc vegades, quatre a segona A i una en l'únic precedent que no és d'aquesta categoria, a primera, la temporada 2006/07 (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)