Nàstic

Una plantilla en contínua disminució

Nàstic. Amb la rescissió del contracte d'Arzu, confirmada ahir, vuit dels jugadors que van iniciar el curs amb l'equip grana no l'acabaran; l'objectiu, reduir despeses i pensar en el futur

El Nàstic va tancar ahir la rescissió del contracte d'Arzu. Segons el criteri de Jorge d'Alessandro, la participació del migcampista andalús, malgrat que ha disputat 29 partits, quasi tots com a titular, no és imprescindible en la recta final de la temporada i, com que no continuarà el curs que ve, el club grana li va proposar acabar ara la vinculació per estalviar-se part de la seva fitxa i que ell es pugui centrar a trobar un equip per a la temporada que ve. “El millor és que el club i el jugador en surtin beneficiats. Li desitjo el millor perquè ha treballat molt bé i s'ha comportat de manera magnífica”, deia ahir el segon entrenador del Nàstic, Jesús Mari Serrano. Arzu, de 31 anys, que ja no havia anat convocat les dues últimes jornades i que ahir va fer l'últim entrenament amb el Nàstic, podria tenir ja alguna oferta per a la campanya vinent.

Confirmada la marxa d'Arzu, ja són vuit els futbolistes que van començar la temporada amb el Nàstic i que no l'acabaran. En el mercat d'hivern, Eloy Gila i Julio Rico, dos joves futbolistes amb qui el Nàstic compta per a la temporada que ve, van marxar cedits, respectivament, al Betis B, de segona B, i a l'Espanyol B, de tercera, per tal que tinguessin els minuts que D'Alessandro no els podia garantir. També va abandonar el club Juan Domínguez, un futbolista a qui se li va rescindir el contracte, ja que no s'hi comptava. És l'únic dels vuits jugadors que han abandonat el club que no havia debutat en la lliga. La seva destinació, el Guijuelo, també de segona B. També durant el mercat d'hivern, Borja Viguera i Adrián Luna van acabar la seva vinculació amb el Nàstic, ja que els clubs que els tenen en propietat els van cedir a altres equips. La Real Sociedad va prestar Viguera a l'Albacete i l'Espanyol, Adrián Luna al Sabadell. La sortida més polèmica va ser la de Powel, pitxitxi grana, acomiadat a final de febrer després que se li agreugés la lesió que tenia el mateix cap de setmana en què va ser vist de nit en un bar. Un altre davanter, Hugo Bargas, va deixar el club fa tres setmanes. El Nàstic va parlar de motius personals, per bé que no comptava per a D'Alessandro tot i que es tractava d'un dels reforços d'hivern.

Tuni, al final no

Caldrà veure si la baixa d'Arzu és l'última en un club que busca estalviar-se diners com sigui i que prefereix utilitzar els futbolistes que continuaran la temporada que ve, juvenils inclosos, més que no pas els que plegaran. Per exemple, el Nàstic va parlar la setmana passada amb Tuni per tal que seguís el mateix camí que Arzu, però el mallorquí prefereix acabar la temporada al Nàstic. De fet, Tuni va jugar a Huelva i va fer un dels gols dels grana.

Abalo i Orbegozo per compensar

Les vuit baixes del Nàstic s'han compensat només amb dos reforços, Dani Abalo i Orbegozo, arribats al gener –l'altre reforç d'hivern, Hugo Bargas, ja no hi és–, i amb dos jugadors juvenils, Juan Millán i Eugeni Valderrama, que ja han debutat en la lliga. D'aquesta manera, i sense comptar els dos juvenils, dels 27 jugadors que han passat aquesta temporada per la plantilla del Nàstic, ara només en queden 19. Amb greus problemes econòmics, el Nàstic no es podia permetre una plantilla àmplia. D'Alessandro considera suficient el nombre de futbolistes que ara dirigeix i està disposat, tal com li demana el club, a utilitzar els futbolistes del planter per completar, si cal, les convocatòries.

Les baixes

Rescissió del contracte:

JUAN DOMÍNGUEZ

BERRY POWEL

HUGO BARGAS

ARZU

Cedits:

ELOY GILA (Betis B)

JULIO RICO (Espanyol B)

Canvi de cessió per part dels seus clubs:

BORJA VIGUERA (la Real Sociedad l'ha cedit a l'Albacete)

ADRIÁN LUNA (l'Espanyol l'ha cedit al Sabadell).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)