Nàstic

Per si quedaven dubtes

Nàstic. Les últimes esperances de permanència de l'equip tarragoní s'ensorren amb una derrota clara al camp d'un Còrdova superior i més centrat, i maquillada amb dos xuts de falta

NÀSTIC2


CÒRDOVA4


El Nàstic havia recuperat certes esperances de permanència amb la promesa d'un bon final de temporada i agafant-se a l'hipotètic descens a segona A del Vila-real, però tot plegat es va ensorrar ahir amb la clara derrota al camp d'un Còrdova molt superior i més motivat. Només dos xuts de falta van maquillar un resultat que envia el Nàstic, ara sí, a segona B.

Jorge d'Alessandro va reforçar defensivament la banda esquerra amb la col·locació de Raúl Fuster al davant de Mingo, però tot i això el Còrdova va començar portant perill pel seu carril dret en dues accions acabades per Pepe Díaz i salvades per Rubén Pérez (3' i 6'). El Còrdova, un equip amb molt de futbol, dominava el partit, amb paciència i arribant de tant en tant, contra un Nàstic excessivament endarrerit i temorós. Les sortides dels grana, a més, eren tímides i poc coordinades. Qui busca és qui troba, i el Còrdova va aconseguir marcar en una falta centrada per Borja García des de la banda dreta al segon pal, on Gaspar, de cap, va colpejar la pilota, que es va passejar per l'àrea petita entre el porter grana i els defenses i va entrar a la porteria després de tocar el pal (24'). L'equip andalús jugava amb comoditat, a prop de l'àrea rival. I, un altre cop per la dreta, Taira va penetrar a l'àrea i va fer una centrada suau que Pepe Díaz, també de cap, va rematar a gol (38'). D'Alessandro va respondre, tot seguit, amb un canvi ofensiu –el mig centre creatiu Longás en el lloc del lateral Mingo–, però els tarragonins van demostrar en les dues accions ofensives posteriors que el que li faltava era convicció i velocitat.

Després del descans, el tècnic del Nàstic va fer un altre canvi ofensiu –el davanter centre juvenil Juan Millán pel mig centre Rodri–, però res no va canviar. Hi va haver un miratge, el gol de falta directa de Tuni (51'), però va ser fulminat de seguida amb els gols de Borja García, des de fora de l'àrea, que va incloure un rebot (56'), i Dubarbier, de falta directa (61'). Amb el 4-1, el partit ja estava vist per a sentència, amb el Nàstic molt tocat i el Còrdova mantenint la intensitat en la pressió. Potser ja no era tan vertical, però no li calia. Dubarbier va tenir el cinquè a tocar, però Rubén va salvar la seva rematada de cap a dos metres de la porteria (70'). Amb el ritme molt disminuït, Millán va provocar una falta a la frontal de l'àrea que va donar als grana l'oportunitat de fer la segona rematada a porteria. Morán la va tocar per Fuster, que va demostrar la gran efectivitat dels grana ahir superant l'estirada d'Arias (82').

CÒRDOVA: Carlos Arias, Fernández, Gaspar, Ximo Navarro, Fuentes (Cerra, 49'), López Garai (Alberto Aguilar, 70'), Taira, Borja García (Dubarbier, 57'), Fede Vico, Charles i Pepe Díaz. NÀSTIC: Rubén Pérez, Ruz, Mairata, Xisco Campos, Mingo (Longás, 39'), Seoane, Rodri (Juan Millán, 45'), Álvaro Rey, Raúl Fuster, Fernando Morán i Tuni (Eugeni, 66'). GOLS: 1-0 (24') Gaspar. 2-0 (38') Pepe Díaz. 2-1 (51') Tuni. 3-1 (56') Borja García. 4-1 (61') Dubarbier. 4-2 (82') Raúl Fuster. ÀRBITRE: Ocón Arráiz. T.G.: al local Pepe Díaz i als visitants Rubén, Eugeni i Raúl Fuster. PÚBLIC: 9.027 espectadors al Nuevo Arcángel de Còrdova.
És un dels pitjors partits d'aquest curs, depenent dels resultats, diem adéu
Pere Mairata
DEFENSA DEL NÀSTIC
Ara queda guanyar dimecres un rival directe com és el Girona, i continuar lluitant igual
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Ha estat un partit estrany: quan ens hem pogut situar en el partit, algunes accions ens han fet mal, i hem rebut un càstig excessiu

El descens matemàtic ja s'albira

Si el Guadalajara guanya avui a Múrcia, la zona de permanència quedarà a 12 punts del Nàstic, amb 15 per disputar. Hi ha l'opció del descens del Vila-real, que arrossegaria el seu filial a segona B i donaria la salvació al dinovè, però aquesta posició també quedarà lluny (a 9 punts) si el Girona, proper rival del Nàstic, dimecres al Nou Estadi, derrota avui l'Alcoià, que és el vintè classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)