Nàstic

2a divisió A

El destí estava escrit

El Nàstic, que feia anys que jugava amb foc i que només ha estat una jornada fora dels llocs de descens, ja és a segona B

Si el Girona guanya avui, farà baixar l'Alcoià i el Cartagena

Ni el descens del Vila-real B ha permès al Nàstic arribar a les últimes jornades amb possibilitats de permanència. Sentenciat el filial groc el 13 de maig a causa del descens del seu primer equip, només quedaven tres places de descens a segona B per assignar, però ja s'intuïa qui les ocuparien. El primer a descendir per demèrits esportius ha estat el Nàstic, que diumenge va sortir a jugar a Múrcia condemnat matemàticament a jugar a segona B. No es pot dir que el descens del Nàstic no es veiés a venir des de feia temps. De fet, ja feia temporades que l'equip tarragoní jugava amb foc i en les dues últimes no s'havia assegurat la permanència pràcticament fins a l'última jornada. Aquesta campanya ja va començar malament, amb manca d'efectius, sobretot en atac, i problemes de lesions. Només quatre punts –cap victòria– en les primeres onze jornades van costar el càrrec a Joan Carles Oliva, l'entrenador que havia salvat l'equip la temporada passada. L'arribada de Jorge d'Alessandro va obrir una escletxa per a l'esperança, ja que el tècnic argentí va guanyar els dos primers partits a la banqueta del Nàstic, però no va ser més que un miratge i l'equip grana, feble en defensa i amb molts problemes en la creació i en l'atac, va continuar ancorat en la zona de descens, de la qual només ha estat fora una jornada, la segona. Les dues victòries consecutives de Cartagena i Alacant només van servir per retardar el que es veia a venir, que es va fer més present que mai després de perdre a Guadalajara i quedar-se a 14 punts de la zona de permanència i que es va convertir en oficial dissabte.

“Ha sigut una mescla de tot. En som responsables els jugadors, els tècnics, els directius. No hem respost com calia. També hi ha hagut mala sort. Ja feia temporades que jugàvem amb foc i podia passar”, deia ahir el defensa del Nàstic Manel Ruz, que va viure, fa sis anys, l'ascens a primera amb l'equip grana, i espera que el club torni a viure aquells moments: “S'ha de començar de zero, fer neteja i tornar a aquells anys que vam viure en què tot era magnífic, tots ens portàvem bé i estàvem centrats en els temes esportius. El Nàstic aprendrà de la mala gestió d'aquests últims anys.”

Els altres dos equips que descendiran estan per caure. Si avui el Girona derrota el Vila-real B, l'Alcoià i el Cartagena acompanyaran el Nàstic a segona B. Si no, el cap de setmana que ve. L'Alcoià no va començar del tot malament la temporada, però va anar decaient i l'arribada de Luis César no va frenar la caiguda. El Cartagena no estava entre els candidats a lluitar per la permanència, però va caure de seguida al pou i mai no n'ha pogut sortir.

6
victòries
del Nàstic en els 39 partits disputats fins ara.
4
punts
de 33 en l'inici de lliga, el llast que D'Alessandro no ha pogut salvar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)