Nàstic

El Nàstic fa suar el líder

2a divisió A. L'equip grana va marcar primer i va tenir ocasions per fer més gols, però va veure com el Deportivo completava la remuntada que l'acosta a primera gràcies a Xisco (94')

DEPORTIVO2

NÀSTIC1

El Nàstic va plantar cara al Deportivo, marcant primer i amb ocasions per fer més gols al contraatac, però va caure contra el líder, que va ser persistent conscient de la importància dels tres punts, que va fer l'empat abans del descans i que va completar la remuntada gràcies al gol de Xisco en el minut 94. La victòria situa el Deportivo a un sol pas de primera.

El Deportivo, pressionat per la victòria del Celta, va començar jugant avançat, atacant. Un xut creuat de Lassad després d'un rebuig va ser la primera oportunitat dels visitants contra un Nàstic que semblava expectant. Però de mica en mica l'equip grana va anar reaccionant, i una llarga jugada completada amb un xut elevat de Seoane demostrava que el Nàstic no volia interpretar un paper secundari. I va quedar encara més clar quan Xisco Campos, en posicions ofensives, va aprofitar una centrada rasa de Dani Abalo per marcar (12'). El gol va sorprendre el Deportivo, que no tenia capacitat de reacció, mentre que al Nàstic se'l veia més connectat al partit i trobava espais per als contraatacs. Però el Deportivo, encara que estigui adormit, és un equip perillosíssim. Just després d'un cop de cap de Morán salvat per Aranzubia, Bruno Gama, a l'altre camp, es va posicionar dins l'àrea i va superar Rubén amb un xut creuat (31'). L'empat no va variar el panorama, ja que els grana continuaven més lúcids que de costum quan passaven el mig del camp, amb més espais, això sí, dels que solen tenir a casa. Dani Abalo, rematant desviat a boca de canó una centrada de Morán, i Raúl Fuster, amb dos xuts consecutius després d'una bona triangulació ofensiva local, van estar a punt de marcar abans del descans.

El Deportivo va començar la segona meitat portant la iniciativa del joc, com en tota la primera. I els grana es mantenien amenaçadors al contraatac, amb un Dani Abalo molt actiu. El visitant Riki, amb un cop de cap a centrada de Borja, va estar ben a punt de marcar superat el minut 15 de la segona meitat, igual que Guardado, poc després. El Nàstic no tenia la frescor de la primera meitat, i el Deportivo continuava insistint. Morel va fer lluir Rubén en un llançament de falta i Riki va xutar desviat en lloc de passar-la a Lassad, sol. Álvaro Rey, en rematar de cap una centrada de Morán –Aranzubía va tenir feina a aturar-la bé– va recordar als gallecs que el Nàstic no estava mort. En els últims minuts, el Deportivo va buscar el gol que el deixés a un sol pas de primera, i el va trobar en el minut 94.

NÀSTIC: Rubén, Ruz, Mairata, Xisco Campos, Raúl Fuster (Mingo, 45'), Rodri, Seoane, Dani Abalo (Álvaro Rey, 71'), Morán, Longás i Tuni (Peragón, 51'). DEPORTIVO: Aranzubia, Manuel Pablo, Colotto, Ze Castro (Borja, 37'), Morel, Álex Bergantiños (Xisco, 78'), Juan Domínguez, Bruno Gama, Guardado, Valerón (Riki, 45') i Lassad. GOLS: 1-0 (12') Xisco Campos. 1-1 (31') Bruno Gama. 1-2 (94') Xisco. ÀRBITRE: Sánchez Martínez. T.G.: als locals Raúl Fuster, Rodri, Seoane, Rubén i Morán, i als visitants Bruno Gama, Borja, Xisco i Riki. PÚBLIC: 2.628 espectadors, uns 400 dels quals del Deportivo.
Hem donat una gran imatge i hem merescut alguna cosa més. Valoro l'esforç i la motivació
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Si el Nàstic hagués jugat sempre amb aquesta intensitat, ara no parlaríem d'un equip descendit
José Luis Oltra
ENTRENADOR DEL DEPORTIVO

El Deportivo, a un pas de l'ascens

El Deportivo no va poder celebrar l'ascens ahir a Tarragona. Quan va saltar al terreny de joc, ja sabia que no ho podria fer, ja que el Celta va guanyar el seu partit contra el Xerez (4-1). La victòria, aconseguida de manera agònica, el situa, però, a un sol pas de l'ascens, ja que continua avantatjant el Celta de quatre punts, la mateixa distància a la qual se li situarà el Valladolid si derrota avui el Recre. Si el Valladolid perd, el Deportivo també pujarà. Si no, el Dépor, que ahir va celebrar el gol de Xisco com si es tractés de l'ascens, podrà certificar l'accés a la màxima categoria diumenge davant la seva afició, contra l'Osca, que no s'hi juga res. Fruit de l'eufòria amb què els jugadors del Deportivo van celebrar el segon gol, es va viure tensió i alguna picabaralla en els últims instants i un cop acabat el partit. Oltra va demanar perdó.