1a femenina

La copa, blanc-i-blava

Copa de la Reina. Un gol de Mari Paz en la segona part de la pròrroga, quan l'Athletic jugava amb nou futbolistes, va permetre a l'Espanyol igualar el Llevant com l'equip amb més títols, sis

ESPANYOL2

ATHLETIC CLUB1

L'Espanyol va guanyar ahir per sisena vegada la copa de la Reina en derrotar l'Athletic Club en una final llarga i emocionant, que es va resoldre en la pròrroga. Quan semblava que el títol s'hauria de decidir en els penals, en el minut 116 Mari Paz Vilas, en el primer pal, va rematar de cap un córner servit per Núria Mendoza i va establir l'1-2 definitiu, que va fer esclatar de joia les jugadores d'un Espanyol que iguala el Llevant com l'equip amb més copes.

Dos dels equips més ofensius de la lliga van optar per assumir més precaucions defensives a causa de la importància del títol en joc. Marta Torrejón va protagonitzar la primera acció perillosa del partit i, poc després, Mari Paz va estar a punt de fer el primer gol, però la rematada, quan la jugadora va quedar sola davant Ainhoa, va sortir una mica desviada. L'Athletic va respondre amb un xut de Guru al travesser i amb una rematada des de fora de l'àrea que va obligar Mariajo a mostrar la seva millor versió. Les basques van dominar el tram final de la primera part i encara que no van crear gaire perill sí que van portar la iniciativa de la final.

L'inici del segon temps va ser molt positiu per a l'Espanyol perquè en el minut 48 va arribar el gol de Débora, aprofitant una indecisió defensiva. El partit es posava de cara per a les espanyolistes, però l'Athletic no es va donar per vençut. Itsaso, que acabava d'entrar al camp, va aconseguir empatar després d'una centrada des de l'esquerra. Els dos rivals van fer un pas enrere esperant l'error de l'adversari, però sense gaire esperança. Els últims compassos van ser molt emocionants: l'Athletic es va quedar amb deu per l'expulsió d'Irene, i Erika, l'exjugadora blanc-i-blava, va donar un ensurt monumental amb una rematada al travesser. El partit s'havia de decidir en la pròrroga. En el temps extra, els dos equips van tenir ocasions per marcar, però l'actuació de les dues porteres ho va evitar. L'Athletic es va quedar amb nou jugadores per l'expulsió d'Orueta i va resar perquè s'arribés als penals. Quan semblava que la pròrroga acabaria amb empat, va arribar el córner decisiu i la rematada de Mari Paz.

Condal rebrà el campió

El president de l'Espanyol, Ramon Condal, rebrà avui a les dotze del migdia la plantilla de l'equip campió de copa a l'estadi de Cornellà-el Prat per celebrar el títol conquerit ahir.

ATHLETIC CLUB: Ainhoa, Flaviano (Arranz, 88'), Murua (Nekane, 50'), Iraia, Orueta, Olabarrieta (Manu, 117'), Ibarra, Erika, Saioa, Guru (Itsaso, 56') i Irene. ESPANYOL: Mariajo, Núria Mendoza, Vane, Marta Torrejón, Sonia (Ari, 115'), Pereira (Sara Serna, 68'), Monforte, Débora (Sara Navarro, 81'), Mesi, Brenda i Mari Paz. GOLS: 0-1 (48') Débora. 1-1 (61') Itsaso. 1-2 (116') Mari Paz. ÀRBITRE: Lesma López. T.G.: Erika i Olabarrieta, de l'Athletic, i Marta Torrejón, Sara Serna i Monforte, de l'Espanyol. T.V.: Dues grogues a Irene (87') i Orueta (113'), de l'Athletic.
Ens ha costat molt perquè en les semifinals vam jugar una pròrroga i en la final també. Físicament ens hi hem abocat totalment
Estic molt orgullós del meu equip perquè l'esforç per guanyar el títol ha sigut molt gran