Sabadell

Aníbal reforma la tendència

Sabadell. El davanter va foragitar el fantasma de la poca efectivitat de l'equip de cara a gol i va donar la victòria als arlequinats, que van ser superiors a un tendre Almeria

ALMERIA0


SABADELL3


Si a algú el preocupava el mal color que havia agafat el Sabadell després dels tres primers partits, només va haver de veure la primera part del partit d'ahir per adonar-se que tampoc n'hi havia per a tant. Si bé és cert que l'equip havia donat símptomes importants d'inoperància davant la porteria contrària, ahir Aníbal Zurdo, amb l'ajuda dels seus companys, en especial Lanzarote, va corregir amb escreix aquest defecte. Com si es tractés d'un partit de la temporada passada, els de Lluís Carreras van demostrar que a la Nova Creu Alta s'ha de suar de valent per obtenir alguna cosa de profit. I l'Almeria, amb tres victòries ja al sarró, no hi va posar ni el futbol ni la intensitat que mereixa el quadre de Lluís Carreras. Tothom hi va col·laborar: Nauzet amb les seves aturades de mèrit, la defensa controlant el màxim golejador del curs passat, el mig del camp volent i tenint la pilota i especialment Aníbal. L'exjugador del Guadalajara va adornar el matx amb un trio de gols que va recordar el que Joan Barbarà va fer en la 92-93 al Mallorca, el darrer hat-trick en la història del club arlequinat a segona A. Només va fallar la fluixa assistència a l'estadi en plena festa major.

En els primers compassos de joc, els arlequinats van destacar per la solidaritat defensiva. Van collar molt bé des del principi un Almeria que tenia desconnectats els seus homes de perill (Ulloa i Charles) i també les bandes, deixant sense efecte el mig del camp. Les superioritats que formaven Juanjo, Moha i Hidalgo –Carreras va deixar Llorente a la grada, i Simón i Uli a la banqueta– van fer que l'Almeria no pogués combinar a la zona ampla. Amb raó, les primeres aproximacions van ser del Sabadell. Eneko va posar la primera al bell mig de l'àrea sense que Lanzarote hi pogués arribar. Totes les incursions locals arribaven des de la banda i era en les centrades on l'Almeria mostrava molts dubtes. Un altre cop una molt bona jugada de l'exjugador de l'Alavés, que va alertar Esteban, va precedir el primer gol dels arlequinats. Una pilota jugada des de la pròpia àrea, amb relliscada d'Abraham Paz inclosa, va acabar en una centrada de Lanza al segon pal; allà Eneko la va deixar morta perquè Aníbal anotés el primer de la tarda.

I dos més

Només van passar deu minuts i una ocasió del Ciclón Ulloa –que ahir no va passar de pluja fina– perquè Aníbal marqués el gol que encarrilava ja la victòria. Lanzarote va assistir amb una rosca cap a dins de la zona de perill l'ariet mexicà, que va saltar més que ningú per fer el segon.

El Sabadell es va centrar molt més en el joc i se'l va veure tranquil en una segona meitat que Aníbal es va encarregar de fer innecessària. Perquè l'Almeria va sortir dels vestidors disposat a tenir molt més la pilota i a combinar per arribar. La passa enrere del Sabadell va ser evident tot i que continuava amb valentia en els contraatacs. I d'un contraatac va néixer el hat-trick d'Aníbal i la sentència definitiva del partit amb el davanter aprofitant el refús d'Esteban a un xut d'Antonio Hidalgo. Poca cosa més va passar a partir del gol en un partit en què els de Xavi Gracia es van erigir en protagonistes principals a la recerca del gol de l'honor. Charles va estar a punt d'aconseguir-ho amb un xut des de dins de l'àrea que va fer notar l'actuació d'un Nauzet que tampoc no va decebre ja gairebé a les acaballes del partit.

SABADELL: Nauzet, Òscar Ramírez, Abraham Paz, Tortolero, Espasandín, Juanjo, Hidalgo (Hèctor Simón, 85'), Moha (Gato, 75'), Lanzarote (Fito, 67'), Aníbal i Eneko. ALMERIA: Esteban, Gunino, Mejía, Trujillo, Christian, Corona (Casquero, 65'), Verza, Aleix Vidal (Soriano, 46'), Aarón (Jonathan Zongo, 46'), Charles i Ulloa. GOLS: 1-0 (26') Aníbal. 2-0 (35') Aníbal. 3-0 (51') Aníbal. ÀRBITRE: González Fuertes. T.G.: Als locals Juanjo i Fito, i als visitants Ulloa i Charles. PÚBLIC: 2.126 espectadors a la Nova Creu Alta.
No ens mereixíem més que això. El Sabadell ho ha posat tot i cal felicitar-lo per la victòria
Xavi Gràcia
entrenador de l'almeria
Els meus jugadors no han perdut mai la moral. Necessitaven la victòria i només faltava l'encert
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
Ha estat molt important que ens ajudéssim tots. Ja sabíem com fer mal a l'Almeria
Juanjo Ciércoles
MIGCAMPISTA DEL SABADELL
L'equip treballava bé, no entrava el gol però hem fet molt bon treball
Aníbal Zurdo
DAVANTER DEL SABADELL

Torna Manu Lanzarote i tornen els gols

Precisament va ser en un Sabadell-Almeria de la temporada passada on Lanzarote va donar els últims flaixos de qualitat abans de trencar-se el menisc. En aquell mateix partit i contra un Almeria que s'estava rumiant fitxar-lo, l'extrem de la Mina va quadrar una actuació excel·lent i va tenir una incidència especial en la victòria del Sabadell. Casualitats de la vida, aquella seria l'última victòria del conjunt arlequinat en partit oficial fins ahir. Una altra vegada, Lanza va fer tornar boja la defensa andalusa, que va acabar trencant-li la cella en una jugada a la banda pocs instants abans del descans. Lanza va treure tot el seu repertori amb un recital d'accions cadascuna de les quals va desembocar en gol. Perquè si en el segon va assistir ell directament Aníbal, en el primer i en el tercer el seu desequilibri va desembocar en l'assistència d'Eneko i en el xut d'Hidalgo que va aprofitar el davanter mexicà. Lanzarote no jugava des del 16 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)