1a femenina

1a divisió femenina

El fruit d'una aposta ferma

El club de Sant Joan Despí potencia des de fa anys el futbol femení i n'ha rebut com a premi el debut a primera, amb bon inici

És la revelaciója que ha derrotat l'Espanyol, ha puntuat a Vallecas i ocupa plaça de copa

El 1998 el Levante les Planes va crear la secció de futbol femení i no va trigar a apostar-hi de manera ferma. Va crear diversos equips i va centrar els esforços a potenciar el futbol femení per involucrar-hi cada cop mes noies i aconseguir que, de mica en mica, tingui el reconeixement merescut. El club de Sant Joan Despí va obtenir el millor fruit a aquest treball la temporada passada, quan l'equip va aconseguir per primera vegada l'ascens a primera divisió. I, de moment, l'equip que entrena Albert Sánchez està oferint un bon rendiment en el debut a la màxima categoria del futbol femení, en què ocupa el vuitè lloc, que al final de curs els permetria jugar la copa de la Reina. “El club fa molt de temps que aposta pel futbol femení i l'equip arrossega molta gent, i això és un premi per a nosaltres”, afirma Sánchez, que encadena la tercera temporada a la banqueta del Levante les Planes.

El tècnic valora molt positivament l'inici de campionat, ja que considera que el calendari no ha estat fàcil fins ara. Tot i això, van aconseguir una gran victòria contra un dels grans de la lliga, l'Espanyol (1-0), i van empatar al camp d'un altre històric, el Rayo Vallecano (2-2). Sánchez creu que la motivació i la il·lusió per la nova categoria compensen la manca d'experiència d'un equip amb només tres jugadores que havien militat anteriorment a primera divisió.

Plantilla més llarga

Sánchez explica que per a aquesta temporada van haver de fer diversos fitxatges (dotze en total) per ampliar una plantilla que sempre se'ls acabava fent curta. Ara tenen 22 jugadores, una xifra idònia per afrontar una temporada exigent amb una plantilla “compensada i competitiva”, tal com la defineix Albert Sánchez. El tècnic, content amb l'equip, prefereix tocar de peus a terra i recorda que l'objectiu és la permanència. Tot i això, veient les ganes i la il·lusió que hi posen les jugadors, no renuncia a res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)