2a divisió A

Més moral que qualitat

Factor mental. El Sabadell remunta un 0-2 en contra al Barça B en una segona meitat en què els llaners, a còpia d'intensitat, van esborrar el domini futbolístic blaugrana del primer temps

SABADELL3

BARÇA B2

En un esplèndid partit de futbol, ple d'alternatives en el marcador i en el propi joc, el Sabadell va acabar vencent en un matx que se li havia posat molt d'esquena quan el Barça B va convertir el 0-2 vora el descans. Al conjunt d'Eusebio se li van apagar les llums i va ser sobrepassat després de la represa, tot i finalitzar una primera part meravellosa en què va manar amb els principis blaugrana basats en la possessió de la pilota. El Sabadell va créixer a partir d'un gol psicològic d'Hidalgo i va tirar del fil mental per acabar ensorrant un filial blaugrana sobrepassat en feu rival.

En el que es podia preveure com una lluita fervent per la possessió de la pilota, el Barça B la va dominar durant la primera meitat. Com si ja ho hagués previst, Lluís Carreras va manar una pressió molt alta sobre la sortida de la pilota que va obligar els blaugrana a posar tots els seus esforços a sortir netament des del darrere. Els va costar en un principi als d'Eusebio, que no van arribar amb gaire claredat a la porteria de Nauzet i que quan ho van fer va ser de la manera més inesperada. En una pilota aturada, Luis Alberto la va posar en el cap de Rafinha, que va rematar tan sol dins l'àrea que la va posar on va voler al fons de la porteria de Nauzet.

El Sabadell, tan centrat en la pressió, no es va apropar a l'àrea de Masip fins vorejar el quart d'hora amb dues centrades des de la banda d'Òscar Ramírez sense destí. Ni els arlequinats ni els blaugrana van arribar amb claredat a la porteria rival a partir del gol. Molt va tenir a veure que ni Lanzarote ni Deulofeu van aparèixer en un primer moment, perquè quan ho van fer el partit va prendre un pèl més de verticalitat. Lanza va colpejar primer en un xut ajustat al pal dret que va obligar Masip a respondre. El porter sabadellenc també ho va fer en tres córners seguidament. I el Barça va despertar de la mà del de Riudarenes en una jugada personal que va acabar amb l'extrem a la gespa de l'àrea de Nauzet sense sanció per part de l'àrbitre. El frec a frec particular entre els dos extrems va continuar en una pressió de Lanzarote que va complicar la vida a Masip i en una carrera per la banda dreta que va acabar en un xut al pal de Deulofeu.

Al final de la primera part, Eusebio va fer que Deulofeu basculés cap al centre atraient l'atenció de la defensa i deixant la banda dreta completament lliure. Així ho va interpretar molt bé el Barça en el segon gol, en què Lobato va aprofitar perfectament la zona alliberada per marcar vora el descans. Encara, però, li va donar temps al Sabadell abans que xiulés l'àrbitre de retallar distàncies per mitjà d'Hidalgo en posició dubtosa(45') en un gol que canviaria absolutament l'escenari del partit.

Ales per al Sabadell

De tenir-ho francament complicat a veure una escletxa que els arlequinats van aprofitar moralment. El Barça B va desaparèixer del terreny en la segona meitat gràcies a la intensitat defensiva i al toc de pilota del Sabadell. Els d'Eusebio van cedir la possessió, van deixar molts espais, es van desordenar en la pressió i van començar a rebre ocasions. Eneko va rematar fora una centrada de Ramírez prèvia a un xut perillosíssim de Deulofeu. Ulises va culminar una jugada espectacular enviant la pilota a la creueta tot just abans que Lanza posés l'empat en una centrada de l'esquerra de Toño (70').

El Barça B no va donar senyals de vida i resava perquè als arlequinats se'ls acabessin les piles abans de culminar la remuntada. I va pregar en va perquè el Sabadell va etzibar el cop definitiu en un córner que Luis Alberto va introduir a la seva porteria (76') deixant tocat de mort el filial, desbordat mentalment.

SABADELL: Nauzet; Òscar Ramírez, Abraham Paz, Raúl Goni, Toño; Juanjo, Antonio Hidalgo, Moha; Lanzarote (Aníbal, 82'), Uli Dávila (Toni Lao, 85') i Eneko (Gato, 92'). BARÇA B: Masip; Balliu, Lombán, Planas, Grimaldo; Gus Ledes (Dongou, 80'), Rafinha (Kiko Femenía, 65'), Lobato; Deulofeu, Araujo (Ilie, 61') i Luis Alberto. GOLS: 0-1 (8') Rafinha. 0-2 (44') Lobato. 1-2 (45') Hidalgo. 2-2 (70') Lanzarote. 3-2 (76') Luis Alberto en pròpia porta. ÀRBITRE: Mariscal Sánchez. T.G.: Als locals Juanjo, Lanzarote, Uli Dávila, Eneko i Nauzet; al visitant Rafinha PÚBLIC: 3.825 espectadors a la Nova Creu Alta.
Un matx ple d'alternatives futbolístiques i també en el marcador

Cues prepartit a les taquilles

Pocs minuts abans de començar i en els inicis del partit, encara hi havia molta cua a les taquilles per retirar les entrades. Això va provocar que el camp mostrés una entrada força fluixa abans que l'àrbitre xiulés. Una assistència que es va arreglar amb el pas dels minuts, perquè la d'ahir a la Nova Creu Alta va ser la segona millor entrada d'aquesta temporada. Els 3.825 espectadors reunits ahir han estat només superats pel partit contra l'Osca, en què es van vorejar els 5.000. Ahir, el partit va ser considerat jornada econòmica i els socis van passar per caixa.

Rafinha i Lanzarote, tocats

El Barça B ho va veure encara més complicat quan Rafinha, en el minut 65 de partit, va notar unes molèsties i va marxar substituït per Femenia. El brasiler havia comandat la possessió blaugrana en la primera part, que va desaparèixer en la segona encara més amb la baixa de Rafinha, que arribava al partit tocat físicament. Lanzarote també va haver de marxar, substituït per unes molèsties als bessons provocades, segons el tècnic, pel cop a la tíbia que va patir durant la setmana. El de la Mina va ser aclamat, un cop més, per l'afició en la seva substitució.