Sabadell

Dia de bojos a Sabadell i Girona Salamero, de cop i volta, arlequinat Ricardo Rodríguez, a Montilivi

El fins ahir director esportiu del Girona signa per dos anys i s'asseurà a la banqueta del Sabadell

El nou tècnic diu que no té remordiments i que és allà on vol ser

El nou tècnic del Girona ja va dirigir l'equip el curs 2006/07 fent tàndem amb Salamero, i l'equip va pujar a segona B

“Volíem un perfil com el de Rubi com a entrenador, i Salamero no el tenia”, diu el president

El nou consell d'administració va complir la seva promesa i ahir va presentar les bases del seu nou projecte. Pocs es pensaven que Javi Salamero seria l'escollit per ocupar la banqueta arlequinada, perquè, tot i que ja hi havia hagut algunes negociacions prèvies al seu fitxatge, fa només deu dies que el Girona el va contractar com a director esportiu.

El nou tècnic, que ha signat per dos anys, i que va reconèixer que va ser ahir a la tarda quan va tenir la certesa de ser l'entrenador del Sabadell, va explicar les raons del seu fitxatge i de la fugida de Montilivi. “Entenc el desconcert per aquesta decisió, però el consell del Girona ja sabia les meves voluntats i inquietuds, i si he de ser honest i sincer, el meu desig és ser aquí”, va afirmar el tècnic referint-se a la seva preferència per ocupar una banqueta. “Em sento alliberat de consciència i un privilegiat per ser aquí”, hi va afegir.

A Salamero se li acumularà la feina, perquè ha de confeccionar una plantilla sense l'ajut del director esportiu –avui a la tarda hi ha reunió dels nous consellers amb Xavi Roca– i sobretot haurà de formar un equip de treball. “Ja he sondejat gent de la meva confiança, però abans d'això vull parlar amb qui hi havia aquí, poder valorar i en 48 o 72 hores tenir un equip tècnic que sigui competitiu.

Sense condicions

El tècnic aragonès va dir que assumia els compromisos que havia adquirit el club –en referència al viatge a Tòquio de la pretemporada– però que, per altra banda, ningú del consell li havia proposat cap altra exigència.


“No m'imagino el Girona sense la meva persona ni a mi sense el Girona. És el club que m'estimo.” És el que va dir Javi Salamero fa tot just onze dies, quan va ser presentat com a nou director esportiu del club de Montilivi, on hi encetava la seva tercera etapa. Ahir al migdia, Salamero va aparèixer per sorpresa a la Nova Creu Alta i va ser presentat com a entrenador del Sabadell per a les dues temporades vinents. En menys de 24 hores va passar de negociar renovacions i fitxatges pel Girona a fer-se fotografies amb la samarreta arlequinada blava i blanca. “És el lloc on vull estar”, va afirmar. Ja fa temps que Javi Salamero es mou a molt alta velocitat: quatre clubs (Llagostera, Nàstic, Girona i Sabadell) en menys del que dura un embaràs.

Va ser un altre dia de bojos a Montilivi. Un més. El que no passi a Girona difícilment passa a cap més altre club. La fugida del director esportiu va servir, com a mínim, perquè el club acabés anunciant que l'asturià Ricardo Rodríguez serà el nou entrenador. Ja tardava massa el Girona a trobar el substitut de Rubi. El club va perdre una peça –que en principi no substituirà– i en va guanyar una altra que li era indispensable.

Ricardo Rodríguez, de 39 anys, aterra per segona vegada a Montilivi (ja hi va ser el curs 2006/07) i també per segon cop en la lliga de futbol professional (va formar part de la família del Màlaga) disposat ara a fer-s'hi un lloc i un nom després que els dos últims anys hagués passat treballant per la federació de futbol de l'Aràbia Saudita, de la qual se n'ha desvinculat. Actualment dirigia la selecció sub-17.

El fins ara entrenador del Girona B, Miquel Àngel Muñoz, serà el segon de Ricardo Rodríguez. L'asturià, que arriba sol, mantindrà en l'organigrama el preparador físic, Jordi Balcells; i l'entrenador de porters, Edu Pérez.

Boadas, crític

El president del Girona ja està acostumat a fer papers que poca gent voldria fer. Però va implícit amb el càrrec sortir a apagar focs –tot i que de vegades els atia– quan la situació ho requereix, que al club de Montilivi és massa sovint. Fa deu dies, Joaquim Boadas va haver de fer com si res no hagués passat el dia de la presentació de Javi Salamero com a director esportiu (feia un any que s'havien tirat els plats pel cap) i ahir li va tocar donar la versió del club de la marxa del ja nou entrenador del Sabadell.

“Si realment Salamero tenia pensat entrenar, aquí no podia ser”, va etzibar Boadas. “Volíem un perfil d'entrenador com el de Rubi, i Salamero no el tenia”, va afegir-hi. El president es va atrevir a fer una comparativa: “L'estil de Rubi és diferent del de Javi. En canvi, el de Ricardo Rodríguez s'hi acosta molt. És un entrenador superdisciplinat i que té el futbol al cap les 24 hores”, va argumentar Boadas, que va puntualitzar que si no es va anunciar el nom del nou tècnic fins ahir és perquè encara no s'havia pogut desvincular de la federació de l'Aràbia Saudita. Va admetre que ja estaven al cas de les intencions de Salamero d'entrenar: “Però aquí només encaixava en la direcció esportiva. No sé si en no renovar Rubi ell encara pensava que podia ser l'entrenador. I un cop va veure definitivament clar que no ho seria, tampoc no sé si encara tenia a sobre la taula l'oferta del Sabadell o és ell qui ha insistit.”

Joaquim Boadas va revelar que Sergi Raset es quedarà sol en l'àrea esportiva, amb el suport del mateix entrenador. I va elogiar el paper del secretari tècnic: “La proposta de Ricardo Rodríguez surt de Raset. Després, amb ell, hi negocien Salamero i el mateix Raset”, hi va afegir. Boadas va assegurar que el fitxatge de Ricardo Rodríguez no va perillar “en cap moment” quan Salamero va decidir posar rumb a Sabadell. El president del Girona tampoc creu que el ja exdirector esportiu tingui la voluntat d'endur-se cap a la Nova Creu Alta alguns dels jugadors que el club de Montilivi pretén renovar: “Apel·lem a la seva professionalitat. A més, allà no hi va a fer de director esportiu, sinó d'entrenador”, diu Boadas, convençut que cap jugador farà el salt cap a Sabadell.

Si Salamero tenia pensat entrenar, aquí no podia ser. Només encaixava de director esportiu
Joaquim Boadas
PRESIDENT DEL GIRONA
L'estil de Ricardo Rodríguez és molt similar al de Rubi. És un entrenador superdisciplinat i que té el futbol al cap les 24 hores
No he tingut cap condicionant que hagi estat imposat i que no em permeti desenvolupar les meves tasques tranquil·lament
Tot i que he sondejat gent de la meva confiança, vull parlar amb qui hi havia aquí i revisar la situació
El consell d'administració del Girona sabia les meves inquietuds i que hi havia alguns contactes. El meu desig és ser aquí
Em sento alliberat de consciència i un privilegiat per ser aquí
Javi Salamero
ENTRENADOR DEL SABADELL

Sakamoto, president pont fins al 30 de juliol

El vespre de dimarts es va formalitzar la sortida dels consellers de Soteras i la formació d'un nou consell que faria de pont fins al definitiu, el que es decidirà en assemblea el 30 de juliol. Els set homes que formen aquest nou òrgan de govern del club són Keisuke Sakamoto, Naosuke Takahashi, Antonio Salguero, Domingo Lozano, Masato Horita, Josep Maria Farrés i Miquel Arroyos. Sakamoto serà el president de l'entitat fins al 30 de juliol i haurà de decidir si es manté en la presidència. Per altra banda, Takahashi, Salguero, Lozano i Horita ja formaven part del consell d'administració anterior com a homes de confiança del grup del màxim accionista, tot i que Horita abandonarà el futur consell, mentre que Farrés també ho era, però del bàndol de Soteras. Miquel Arroyos, vell conegut, era directiu.

De Navas, renovat per un any més

Un dels temes més calents que hi havia a la taula dels nous consellers –que no podien prendre cap decisió fins que no es formalitzés l'adéu de l'anterior consell d'administració– era la renovació de De Navas. El porter volia continuar vestint la samarreta arlequinada, però el club no s'havia posat en contacte amb ell fins abans-d'ahir. De fet, va ser ahir quan el mateix Javier Salamero va confirmar que el porter d'Alcobendas, que complirà la vuitena temporada a la Nova Creu Alta, seria del Sabadell una temporada més. “Ho he preguntat aquest matí i els consellers m'han assegurat que De Navas continuarà. És una molt bona notícia per a tot l'equip”, va afirmar el nou tècnic que, en canvi, va ser molt més ambigu quan se li va preguntar per dos homes que també esperen trucada, Moha i Dani Tortolero.

De Navas, renovat per un any més

Un dels temes més calents que hi havia a la taula dels nous consellers –que no podien prendre cap decisió fins que no es formalitzés l'adéu de l'anterior consell d'administració– era la renovació de De Navas. El porter volia continuar vestint la samarreta arlequinada, però el club no s'havia posat en contacte amb ell fins abans-d'ahir. De fet, va ser ahir quan el mateix Javier Salamero va confirmar que el porter d'Alcobendas, que complirà la vuitena temporada a la Nova Creu Alta, seria del Sabadell una temporada més. “Ho he preguntat aquest matí i els consellers m'han assegurat que De Navas continuarà. És una molt bona notícia per a tot l'equip”, va afirmar el nou tècnic que, en canvi, va ser molt més ambigu quan se li va preguntar per dos homes que també esperen trucada, Moha i Dani Tortolero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)