Lliga femenina

Quina muntanya

L’Spar Girona obre la seva setzena temporada en la màxima categoria visitant el Cadí (19 h), amb qui va perdre la Lliga Catalana

Sense Mack ni López, Íñiguez disposarà de Caldwell i pot recuperar Bibby

L’Spar Girona visita el Cadí la Seu aquest vespre (19 h, Teledeporte) en l’inici de la setzena edició de la Lliga Femenina amb els dos equips en la categoria, a la qual el Sedis va tornar dos anys abans que l’Uni s’hi estrenés. El duel arriba marcat per la final del títol nacional d’una banda (68-55), i per les baixes en la plantilla de Roberto Íñiguez de l’altra.

Fa dos caps de setmana, a Vic, el conjunt de l’Alt Urgell enllaçava la seva quarta Lliga Catalana Femenina seguida, tres de les quals contra l’equip gironí en les finals. El 22-0 després de la mitja part (27-33) va deixar les grogues, que el divendres havien sumat la segona victòria en la preparació contra el Joventut, amb un pam de nas. Chloe Bibby es va perdre la competició catalana per una lesió a l’espatlla que es va fer el 15 de setembre i, absent també en l’últim amistós de la pretemporada contra l’Estudiantes (69-82), la pivot australiana pot ser un roc a la faixa de l’Uni.

L’altra perspectiva en les dinàmiques entre els dos equips és la que transcendeix el país. En els àmbits FEB –lliga regular, copa i play-off– i FIBA –Eurocopa–, l’Spar hi du 16 victòries seguides i no perd contra el club del Pirineu lleidatà des de la jornada 5 de la temporada 2018/19, per 86-81 i quan l’equip venia de jugar a les Açores. Des d’aleshores, aquell curs l’Uni arribaria a sumar 17 victòries seguides en la lliga, de la qual seria campió superant el Cadí a semifinals per 2-0 i, la temporada passada i ja amb Íñiguez, el balanç seria de 4-0 comptant els vuitens de la segona competició europea.

Natasha Mack (1,93 m, 1997) podria no arribar a trepitjar Fontajau, on se l’esperava aquest dijous. La que havia de ser la referència en el joc interior de l’Spar, destacant sobretot en el rebot i tenint en el seu passaport montenegrí un dels seus fets diferencials, ha de passar per la sala d’operacions un cop acabada la WNBA. “Ella ha insistit a continuar jugant, té contracte amb l’Uni, però la seva franquícia vol que es faci una cirurgia, i es farà la setmana que ve”, va explicar Pere Puig en la presentació de Maya Caldwell sobre la pivot de les Phoenix Mercury, amb qui té contracte en vigor i no es va perdre cap partit en la lliga nord-americana. L’abast de la lesió determinarà si Mack pot complir el seu desig, tal com expressava el director esportiu: “Ella vol venir a Girona i té contracte a Girona. És el seu primer gran contracte a Europa, i ho esperava amb moltes ganes; vam fer el joc interior pensant en ella. Tenim clar que l’esperarem.” Puig també va dir que esperaran Ainhoa López, i que Aina Cargol està en dinàmica del primer equip tot i ser júnior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)