Sabadell

Sotan Tanabe i l'ecosistema

Sabadell. El mitjapunta japonès arriba amb el repte de despuntar lluny de Tòquio posant a prova el seu futbol en una lliga força més exigent

El FC Tòquio va deixar escapar ahir un avantatge de dos gols en deu minuts i va empatar contra l'Urawa Reds, un dels equips potents del Japó. Gairebé coincidia el xiulet final de l'àrbitre amb el “Visca el Centre d'Esports Sabadell” que va etzibar Sotan Tanabe, migcampista del conjunt toquiota, en la seva presentació com a nou jugador arlequinat. Tanabe arriba de préstec procedent del conjunt de la capital del Japó, a qui la premsa, pels últims mals resultats, acusa de molt poca sang i ambició.

Sotan Tanabe arriba a Sabadell amb un gran repte sota el braç. És la nineta dels ulls de l'afició, va sorgir de les categories inferiors del Tòquio però mai no s'ha aconseguit afermar en l'onze de cap dels tres entrenadors que han passat des que va arribar al primer equip. El conjunt japonès ha vist en la cessió al Sabadell una gran oportunitat perquè el jugador es desperti. Consideren que Tanabe s'ha adormit en la seva situació, que sovint li ha mancat ambició i que ara, amb un nou ecosistema, el migcampista pot fer un salt important en la seva carrera. “He sentit moltes vegades que per a un jugador japonès és difícil jugar en la lliga espanyola, però prefereixo no pensar en això i centrar-me realment a gaudir del futbol i d'aquesta experiència”, deia ahir el mitjapunta a la sala de premsa Miguel Quereda de la Nova Creu Alta.

La rapidesa

Tanabe està meravellat amb “la ciutat, el menjar i el clima”, però des del punt de vista futbolístic el que troba més diferent, segons afirma, és la velocitat de la presa de decisions. “Fa un mes em vaig entrenar amb l'equip i em vaig adonar que el nivell era més dur del que m'havia imaginat”, reconeix el japonès, que es pot adaptar a la banda gràcies al seu driblatge. La incògnita sobre el seu rendiment ara mateix balla entre la capacitat futbolística i l'adaptació a un nou ecosistema.

LES FRASES

Vaig venir fa un mes i vaig veure que la dificultat de la categoria era més gran del que havia imaginat, sobretot en la velocitat del joc
Vull esforçar-me a millorar la meva falta de gol; sóc un jugador que utilitza molt el driblatge
Sotan Tanabe
mitjapunta del sabadell
Quan vaig venir tothom em va tractar molt bé i van ser molt amables amb mi. Així serà molt més fàcil adaptar-me
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)