Sabadell

Paz fuig a Israel envoltat de denúncies de frau esportiu

Sabadell. El defensa marxa al Bnei Sakhnin israelià proclamant la seva innocència sobre les acusacions d'haver-se deixat guanyar en dos partits

El que era un secret de domini públic ahir es va acabar confirmant: Abraham Paz marxa a l'estranger i trenca la vinculació amb el Sabadell i la lliga de futbol professional. Una marxa que no fa més que atiar tot el foc que ahir el diari Marca va encendre contra el jugador del Puerto de Santa María, que curiosament enceta, als 34 anys, la seva primera experiència a l'estranger. El diari madrileny posa en boca de Quique Hernández, entrenador de l'Hèrcules, que Paz es va vendre en, almenys, dos partits (contra l'Hèrcules –3-1– i l'Osca –4-3– en el curs passat). Hernández, segons fonts d'aquest diari, va informar dels fets Lluís Carreras, que ho va fer saber a Joan Soteras i aquest va anar directament a l'LFP.

És per aquest motiu que el Centre d'Esports Sabadell no espera cap sanció si al final hi ha qualsevol càstig sobre el jugador, fet que, tot i l'abast mediàtic, és poc probable. “Nosaltres el que vam fer al seu moment és fer-ho saber a l'LFP, tal com ens van dir que féssim en aquest organisme si succeïa un cas semblant”, va afirmar el director general arlequinat, Xavi Monclús, que va enumerar les causes per les quals defensa que el Sabadell no pot ser sancionat. El jugador va anar a declarar als organismes competents quan van esclatar les acusacions i, segons va manifestar ahir en un comunicat, aquests li han dit que no hi ha cap “indici en absolut” que demostri aquestes acusacions. Amb tot, ara el cas està en mans del Comitè de Competició, en espera d'una resolució oficial.

Comunicat

El jugador va proclamar la seva innocència al·legant que l'equip no estava matemàticament salvat en els dos partits indicats, que contra l'Osca va marcar un gol i que no posaria en perill el seu futur i el de la seva família.

Amb tot, el club va comunicar que el jugador fitxava per un remot equip israelià. Al marge d'aquests dos partits, Abraham Paz va tenir un rendiment bo el curs passat, però tot i això les dues àrees esportives van decidir prescindir d'ell per unes estranyes “dificultats contractuals”. “Ho va explicar Javi Salamero fa un parell de setmanes i ha estat així. Al jugador se li va donar un temps per buscar-se equip”, confirma Xavi Monclús, contrastant amb altres versions.

Segons va avançar El 9 fa dues setmanes, les difícils relacions que mantenia Paz amb alguns membres del vestidor van provocar directament que el club prengués la decisió de buscar-li una sortida.

Ho va explicar Javi Salamero fa poc: al jugador se li va donar un temps per buscar-se equip
Xavi Monclús
gerent del sabadell
Nosaltres vam fer el que s'havia de fer: ho vam fer saber a l'LFP, tal com ens van dir que féssim si succeïa un cas com aquest

Cronologia dels comunicats

Cap a les cinc de la tarda, el Sabadell va difondre ahir a la tarda un comunicat en què assegura que tant Abraham Paz com el club “han facilitat tota la informació necessària” per aclarir l'assumpte, i que l'entitat “sempre ha defensat el joc net”. Aquest comunicat arribava a la mateixa hora que el d'Abraham Paz a través de l'agència You1st. No va passar ni una hora que el conjunt arlequinat també publicava al seu web l'anunci de la marxa del central. “Vull agrair [al Sabadell] la comprensió que han demostrat davant aquesta situació que se m'ha presentat, davant l'oportunitat esportiva que m'ha sorgit. I és per això que vull agrair que hagi entès la meva situació”, deia el defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)