Sabadell

Sabadell

Els braços del projecte

Xavi Roca ha passat de ser el motiu pel qual Sakamoto va esclatar el juny passat a tenir plena responsabilitat per confeccionar la plantilla a l'agost

Després que fos ignorat als despatxos de la Creu Alta, el consell està tan content que vol que continuï més enllà d'aquest curs

“Ara que no hi ha director esportiu, hauré de prendre més responsabilitats”, va afirmar Javi Salamero en la seva presentació. Allà al dia 3 de juliol, al fons de la sala Miguel Quereda, Xavi Roca mirava de braços plegats un projecte que havia deixat de ser seu. El seu contracte i el primer de mes deien que era el director esportiu del Sabadell, però la realitat de les negociacions i les decisions era una altra. Roca ni havia escollit aquell entrenador ni li havien preguntat res; ell era el motiu pel qual Sakamoto havia esclatat quan la Nova Creu Alta va canviar de govern. “És clar que la principal divergència ha estat en l'àmbit esportiu”, van sostenir fonts del nou consell en plena transició.

Fa quatre dies, Salamero i Xavi Roca discutien amb André Bikey i les seves voluntats als budells de la Creu Alta. Els braços de Roca no estaven plegats, explicaven coses, entre altres que aquest torna a ser el seu projecte. En tan sols un mes ha passat de ser ignorat per tothom a ser l'home clau per decidir fitxatges. Fa poc es va reunir amb Salamero i Olmo per acabar descartant el fitxatge de Marc Fernández. Contra tot pronòstic, ara Sakamoto li ha estès la mà.

Un any més de contracte

Al barceloní l'havien acusat d'amagar negociacions i de fer participar poc els consellers i el propietari. Aleshores, en plena guerra, Joan Soteras el va defensar i es va enfrontar amb Sakamoto, que va decidir que, si els vells consellers no estaven d'acord, havien de marxar. El final està tot escrit. Al juny, Roca tenia lligades renovacions (Hidalgo, Juanjo i Espasandín, i mig aparaulada la de Moha) i va fer un fitxatge (Edgar). Altres gestions es van escapar amb el club aturat i ell sense operar.

Mentre a alguns treballadors no els van renovar (oficinistes, premsa i el cap de comunicació, Álvaro Montoliu), Roca es va quedar esperant un acord per rescindir el contracte, que acaba el juny del 2014. A les xerrades per negociar-ne la sortida, les intencions dels nous consellers anaven canviant. Del retret a l'elogi. De la rescissió a la continuïtat. I aquesta transició va deixar d'oscil·lar quan el director esportiu va tornar de vacances. El club volia que complís el contracte, i no amb una feina residual sinó al capdavant de la gestió esportiva, sempre en igualtat amb Salamero, que ha tingut des del principi l'aprovació del propietari. “Abans hi havia massa gent pel mig; ara, amb en Xavi, podem parlar de manera clara i directa”, sostenen els consellers, que confirmen que no veurien de mal ull proposar que Roca allargués el contracte com a responsable de l'àrea esportiva arlequinada. Ara, tot pot passar.

Entrenador
Un dels elements que va agradar menys a Keisuke Sakamoto va ser l'elecció de l'entrenador. Xavi Roca tenia lligada l'arribada de Javi López i al propietari no li van agradar ni les formes ni la mateixa decisió. Finalment, Sakamoto, després de reunir-se amb diverses persones, va decidir que el nou tècnic del Sabadell seria Javi Salamero.
2
Fitxatges
i una renovació representen la feina que va dur a terme Salamero quan Roca estava de vacances: Sotan i Cristian, i Moha.
2014
Finalitza
el contracte de Xavi Roca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)