Cada curs més aviat
16 d'agost. Des que la segona A té 22 equips, i d'això ja en fa 17 anys, la competició no havia arrencat mai tan d'hora. La LFP manté el sistema d'ascensos i descensos dels tres últims cursos
Arribarà el dia que les temporades s'enganxaran les unes amb les altres, almenys a segona A, sobretot mentre la LFP no redueixi el nombre d'equips que militen a plata i que converteixen aquesta competició en una autèntica marató de 42 partits. N'hi ha dos que en juguen 44, i dos més, 46 (un d'aquests, la temporada passada, va ser el Girona).
La lliga 2013/14 batrà tots els rècords de precocitat: el primer partit serà demà passat, el 16 d'agost. Normalment, la competició arrencava l'última o la penúltima setmana del mes en curs, però ara cada vegada ho fa més aviat. Seran 42 jornades pràcticament sense descans (hi haurà el cap de setmana del 28 i 29 de desembre), però encara és més greu que la fase d'ascens es ventilarà, com sempre, en un temps rècord: quatre partits a vida o mort en deu dies. Perquè el sistema de competició no variarà: del tercer al sisè classificat (sempre que no hi hagi cap filial) disputaran les eliminatòries per pujar, rendibilitzades de moment pel Granada (2010/11), el Valladolid (2011/12) i l'Almeria (2012/13). Els quatre últims classificats perdran (teòricament) la categoria.
Dos tècnics catalans en la categoria
Els entrenadors catalans tenen poca representació en la lliga de segona A. De fet, només hi ha dos tècnics nascuts a Catalunya que estiguin dirigint equips a plata. Un és Sergi Barjuán (Les Franqueses), que es el màxim responsable del Recreativo, i l'altre, Paco Herrera (Barcelona), que entrena el Saragossa. És cert que n'hi ha tres més que han fet pràcticament tota la seva trajectòria a Catalunya, com són els aragonesos Javi Salamero (Sabadell) i Sergio Lobera (Las Palmas) i l'andalús Miguel Álvarez (Alcorcón).
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024