2a divisió A

LUSO DELGADO

JUGADOR DEL CÒRDOVA I FINS LA TEMPORADA PASSADA DEL GIRONA

“Van deixar perdre un bon bloc”

L'aragonès rebrà a Còrdova el Girona, amb el qual va créixer i explotar la temporada passada

“Estic molt orgullós d'haver format part d'aquell equip històric, però el Girona va fer tard amb mi, no em penedeixo d'haver anat al Còrdova”

La directiva del Girona va deixar molt a desitjar. Hi havia coses del club que t'anaven desencantant
Li dec molt a Rubi, sempre li estaré agraït pel que m'ha ensenyat. És un exemple de com ha de ser un entrenador
L'objectiu és ser a dalt; sens dubte, el projecte és ambiciós. Hem començat bé i estem intentant crear un bloc fort

Aquest diumenge Luis Eduardo Delgado Pacheco, Luso (Saragossa, 4/12/1984), viurà un partit especial al Nuevo Arcángel amb motiu de la visita del seu exequip, el Girona, del qual guarda un grat record després de tres anys a Montilivi. Ara Luso, peça clau del nou Còrdova de Pablo Villa, explica a El 9 Esportiu la seva nova aventura i repassa els motius que el van fer marxar de Girona.

Còrdova-Girona diumenge. Un partit especial, suposo...
Sí, sens dubte, és un partit que tenia marcat en el calendari. És especial enfrontar-te als que han estat els teus companys i molts dels quals són amics. Serà un partit bastant emotiu per tot el que he viscut allà, que porto molt dins meu.
Veig que el seu pas pel Girona l'ha marcat...
Sí, encara tinc contacte amb la majoria de l'equip. El que vam viure el curs passat va ser molt bonic i especial, i en part va ser així gràcies a aquella comunió que teníem en el vestidor.
Què va passar perquè no es quedés al Girona?
De passar, passar, en realitat no va passar res. Després d'acabar la temporada se n'anava el mister i jugadors importants com Tébar, Jose, Mallo, Acuña o Benja, i el Girona va esperar tant i tant per oferir-me alguna cosa que va fer tard. Un mes abans d'acabar la temporada em van dir que comptaven amb mi però sense dir-me res en concret; van anar lents, tant amb mi com amb altres jugadors que feia molt de temps que esperàvem que es decidissin, i en l'únic contacte amb el meu representant li van dir que el pressupost baixaria i que potser no em podrien ni mantenir el salari. Després d'acabar el curs sí que van voler tornar a parlar, però ja era tard, ja que el Còrdova m'oferia un contracte de tres anys i un projecte ambiciós, amb l'afegit que si em venia a buscar algun equip de primera em deixarien marxar.
Com bé diu se'n van anar molts jugadors importants. El Girona va perdre l'oportunitat de renovar un bon bloc...
Si et parlo de mi, i també d'algun altre que sé de bona font, si haguéssim rebut una oferta en un període normal abans d'acabar la temporada, ens hauríem plantejat seriosament de quedar-nos, però allò no es va produir en cap moment. Potser allà van deixar escapar un bon bloc, però de totes maneres crec que també s'han quedat amb jugadors importants i han mantingut un bon equip, amb bons fitxatges i cessions, i pel que he vist fins ara han fet una plantilla competitiva que és allà dalt.
Parla de plantilla competitiva. Veu el Girona amb possibilitats de tornar a competir com en el curs passat?
Sí, els veig una plantilla forta. Potser només els falta el salt de qualitat que et pot donar Jandro, o trobar aquest jugador referència a dalt que pugui marcar gols com l'any passat feien Acuña o Benja. Juguen de manera semblant al curs passat i crec que poden lluitar per fer alguna cosa important també aquest any.
Va explotar en la seva tercera temporada al Girona després d'oferir un gran rendiment reconvertit al mig del camp.
Sí, el meu cas va ser una mica estrany perquè el tercer any vaig explotar en una posició que en principi no era la meva, però estic molt satisfet del rendiment que he donat aquestes tres temporades. En la primera venia de segona B i crec que vaig estar a l'altura, en la segona vam tenir una salvació gairebé miraculosa i en la tercera vaig explotar una mica en aquesta posició. Estic molt orgullós d'haver format part d'aquest equip històric.
Rubi va ser clau perquè destaqués en la seva nova posició...
I tant, li dec molt a Rubi, sempre li estaré agraït, perquè, a part de tot el que m'ha ensenyat, ha estat un exemple de com ha de ser un entrenador, de com es pot ser exigent i a la vegada motivador. Ha estat tot un referent i per a mi saber que ell no seguiria va ser un punt important.
Quines diferències troba que hi ha entre el Girona i el Còrdova?
El Còrdova és un club amb una massa social més gran que la del Girona i potser també és una mica més professional en alguns aspectes. La directiva del Girona en certs moments va deixar a desitjar pel que és la segona divisió A i el futbol professional. La sensació era aquesta, que hi havia coses del club que t'anaven desencantant. El millor que tenia el club eren els jugadors que hi havia.
El Còrdova ha pescat molt en el Girona, amb vostè i Benja, i van estar a punt de lligar Tébar...
Sí, quan un equip com el Girona aconsegueix fer una temporada com la passada, els focus se centren en els jugadors que té. Érem molts els que acabàvem contracte i molts equips es van interessar, és lògic. Cada any passa amb els equips que donen la sorpresa.
Va canviar d'equip, però no de categoria...
No hi va haver cap oferta de primera, de l'estranger sí, però vaig creure que no era tan atractiva per marxar lluny. M'havien parlat bastant bé de la ciutat de Còrdova i vaig decidir venir aquí, i no me'n penedeixo.
Centrem-nos en el partit. Què n'espera?
El Girona vol tenir la filosofia d'arribar ràpid a la porteria contrària però amb la pilota controlada, una mica com l'any passat, i a fora de casa han millorat, així que espero un Girona molt perillós. Potser serà un partit més obert dels que fins ara hem vist aquí, ja que han vingut equips com la Ponferradina, l'Alavés o el Numància, que s'han vingut a tancar.
El Girona no ha guanyat mai al Nuevo Arcángel. A què creu que és deguda aquesta mala ratxa?
Jo crec que simplement han anat així els partits els últims anys i ja està. El Còrdova fa temps que és molt fort a casa, jo en sóc testimoni, però segur que serà un partit molt difícil.
De moment han començat bé en la lliga, segons amb onze punts després de sis jornades, a un punt del lideratge...
Sí, està tot molt igualat i de moment no hi ha cap equip que s'escapi de la resta. Hi ha molta competència i es presenta atractiu. Nosaltres hem començat bé i estem intentant crear un conjunt fort.
Personalment també rutlla la cosa, titular en tots els partits de lliga, un fix per a Pablo Villa.
També, sí. Estic content pel que estic aportant a l'equip i de moment tot va bé. He estat titular en tots els sis partits de lliga i ara intentaré ajudar en la faceta ofensiva i intentar marcar algun gol, com vaig fer l'any passat.
El Còrdova fa anys que té bons equips. Ara ja és hora de pujar?
Sí, aquí l'afició és molt exigent i el club també, així que l'objectiu és ser a dalt, sens dubte. Quan vaig venir aquí em van plantejar un projecte ambiciós per ser un equip fort dins de la categoria. De moment, estem establint les bases per aconseguir-ho.
Hi pensa molt, a poder jugar a primera algun dia?
Després de la temporada passada, en què vaig tenir un creixement important i vam estar a punt d'aconseguir l'ascens, ara he arribat al Còrdova amb un contracte de tres anys i formant part d'un bon equip. Vaig pensar que era un bon lloc per afrontar aquest assalt a la primera divisió, un bon objectiu.
No han tingut tanta sort en la copa, quan van caure eliminats pel Dépor després d'una tanda de penals de 28 llançaments...
Sí, aquest partit no el vaig jugar per les rotacions, però la copa és una competició que sempre agrada jugar perquè et dóna l'oportunitat de jugar en llocs importants. Vam donar la cara i crec que ens mereixíem passar, però de vegades les coses són així i a veure si ara, tot i quedar eliminats, podem centrar-nos en la lliga, que al final és el més important.
El Còrdova no ha transformat cap penal des del maig del 2012, quan Pepe Díaz va anotar-ne un a Montilivi contra el Girona.
No sabia aquesta dada. Si es pot entrenar per posar-hi remei ho farem, hi ha molt bons llançadors, com ara Xisco, López Silva, Caballero... Només és casualitat que no se n'hagin marcat en tant de temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)