Sabadell

Joan Soteras ho explica

Sabadell. L'expresident arlequinat diu que la responsabilitat del dèficit no és només seva, desglossa les causes i defensa que va voler deixar el club sense deutes quan va marxar

L'expresident del Sabadell Joan Soteras va explicar ahir les causes del dèficit d'1,2 milions d'euros corresponent als comptes del curs 2012/13. Soteras, com a màxim mandatari en aquell exercici, va afirmar en declaracions a aquest diari que la responsabilitat és “compartida” i que el dèficit és “per haver deixat el club sense deutes” en el moment de la seva marxa: “Ells van estar d'acord quan vam marxar liquidant tots els pagarés”, va declarar.

Soteras va desglossar, una per una, les causes d'aquest dèficit: “En primer lloc, hi ha una partida d'uns 200.000 euros per un acord d'ajornament del pagament a la Seguretat Social”, va dir. Aquest va arribar després d'una entesa en què l'entitat havia de pagar la multa (uns 900.000 euros) en deu anys. L'ens va exigir, però, que els primers 200.000 euros es paguessin al comptat, cosa que no estava pressupostada.

Sense patrocinador

“En segon lloc, hi ha un dèficit d'uns 300.000 euros aproximadament de la partida dels socis”, admet l'expresident: “Una part del que es va ingressar dels abonaments va anar a parar al capital social en lloc del pressupost.” Soteras havia calculat 3.700 socis i van tenir-ne 3.600.

La tercera causa va ser un desajust de 350.000 euros per un patrocinador que finalment no va arribar. “Sakamoto va prometre que ens portaria una marca i, tot i que nosaltres no ho volíem incloure en el pressupost, la seva insistència va fer que al final l'hi poséssim”, diu l'exmàxim mandatari.

Primes als jugadors

“I la darrera partida correspon a les primes, clàusules i resta de la fitxa de final de temporada”, explica: “Agrupàvem tots aquests diners i jo signava uns pagarés pels mesos de juliol, agost i setembre. Aquests els posàvem en el pressupost del curs següent.” La junta de Soteras abans de marxar va liquidar tots els pagarés, fet que ha generat un dèficit d'uns 400.000 euros.

“Jo ho vaig fer per no deixar el club amb cap deute. Però tant és que es pagui aquesta temporada com l'anterior. S'ha de pagar igual”, diu Soteras, que conclou: “El que passarà és que els seus comptes quedaran maquillats.”

EL DÈFICIT D'1,2

300
mil euros.
Per la desviació dels ingressos dels socis cap al capital social.

EL DÈFICIT D'1,2

350
mil euros.
Patrocinador promès per Sakamoto que no va arribar.
Els comptes els van signar tots els membres del consell actual, excepte Ignasi Lúquez
Joan Soteras
expresident del sabadell
Jo ho vaig fer per no deixar el club amb cap deute. Però tant és que es pagui aquesta temporada com l'anterior. S'ha de pagar igual

EL DÈFICIT D'1,2

400
mil euros.
Liquidació de pagarés abans de deixar la presidència.
200
mil euros.
Del deute amb la Seguretat Social. Tot són xifres aproximades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)