Sabadell

Tot el 2014 rebent gols

Sabadell. Els de Miquel Olmo no mantenen la porteria a zero des del partit contra el Tenerife, el desembre passat (0-3), i s'han convertit en el tercer equip que més gols encaixa de la lliga

Té aires de convertir-se en una quimera el propòsit de cada partit del Sabadell de no rebre gols. El conjunt que dirigeix Miquel Olmo ha de fer molta memòria per recordar l'última vegada que no va haver de recollir una pilota del fons de la seva pròpia porteria. Va ser a Tenerife, fa sis partits, en l'últim del 2013. Des que ha començat l'any, els de Miquel Olmo han rebut 14 gols en sis partits, una mitjana sagnant de 2,3 gols rebuts per partit. El 2013, en canvi, els arlequinats van encaixar 27 dianes en vint enfrontaments, comptant els d'aquest curs. Sense ser cap meravella, 1,35 gols per partit són uns números corrents.

Això no suposava cap problema amb el Sabadell immers en una bona dinàmica. Les victòries contra el Castella (3-2) i el Recreativo (1-2) avisaven, però, Miquel Olmo d'una certa relaxació defensiva en moments puntuals. Quan el joc d'atac del Sabadell s'ha encallat, als arlequinats se'ls han vist els mals al darrere. “Ara hem de recuperar allò que ens va donar quatre victòries consecutivament. No hi ha preocupació, però sí ocupació per intentar recuperar aquells factors”, assenyalava recentment l'entrenador del Sabadell. De fet, des que el terrassenc va agafar les regnes com a primer ha fet virtut de la disposició i intensitat defensiva. Els arlequinats es van aprofitar d'un joc ràpid i a l'espai després d'una pressió defensiva i van obtenir bons resultats. “Si mantenim la porteria a zero, els que estem al davant segurament farem gols en alguna ocasió que tinguem. Ara, quan encaixem primer, se'ns fa difícil remuntar”, indicava l'extrem Juan Collantes.

Tot i els números, la defensa del Sabadell és una de les demarcacions més valorades de l'equip. “Tenim molt bons centrals”, resumeix Nauzet Pérez, que aquest any ha apadrinat el creixement de Carlos Hernández. “Jesús Olmo ha tingut una inactivitat gran, però està millorant, i Goni ja s'està entrenant amb nosaltres. Crespí va arribar lesionat, però ho està fent realment bé, i Carlos juga a un bon nivell”, assegurava fa poc el porter canari. El club persegueix la renovació del central mallorquí i està prou satisfet amb Olivas i Hernández, que es barallen per un lloc. A més, en l'últim matx va tornar a la seva demarcació natural Jesús Olmo i està previst que aviat entri en una convocatòria Goni, dos jugadors que han donat un bon rendiment al club en èpoques anteriors, lluny de les lesions.

DESASTRE

2,3
gols rebuts
de mitjana per partit el 2014.

REGISTRE DISCRET

1,3
gols rebuts
de mitjana per partit aquesta temporada el 2013.

TOTS, EL 2013

6
partits
sense que el Sabadell hagi rebut gols aquest curs.

EFICÀCIA

5
victòries
de 6 partits quan el Sabadell no ha encaixat cap gol.

Moha rep una sanció de quatre partits

El polivalent interior del Sabadell Moha, que tot just tornava a tenir minuts després de la lesió en el primer partit de lliga, va ser expulsat en l'últim enfrontament contra l'Alavés i, després que l'àrbitre hagués reflectit insults en l'acta, el comitè de competició l'ha sancionat amb quatre partits. Val a dir, això sí, que el club té ara deu dies per recórrer contra la sanció i, tot i que encara no ho ha decidit, és molt probable que ho faci. Miquel Olmo tampoc no podrà disposar del central Martí Crespí, que també va ser expulsat i ha de complir un partit de càstig. L'equip arlequinat, en tot cas, ja treballa per preparar la visita al camp de l'Eibar, que és líder. Ahir Jesús Olmo va parlar de la cita: “Prefereixo agafar equips amb dinàmiques molt positives, perquè no tenen la pressió per guanyar. Estem molt necessitats de punts i anirem a totes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)