1a femenina

L'Estartit, amb el cap ben alt

2a divisió fem. Només la victòria del Lleida contra l'Espanyol (1-0) impedeix a l'Estartit jugar per l'ascens

SANT ANDREU0

l'estartit4

L'Estartit va fer la seva feina en l'últim partit de lliga i va superar clarament el Sant Andreu per 4-0. Malgrat la bona imatge i el magnífic resultat, les jugadores de José Luis Gordillo no van poder celebrar la classificació per a la promoció d'ascens a primera divisió ja que per aconseguir la gesta havien d'esperar una ensopegada del Lleida, que tampoc va fallar i va guanyar per 1-0 l'Espanyol B. El Lleida i l'Estartit han acabat amb els mateixos punts –54–, però és l'equip de la terra ferma qui té l'average a favor i podrà lluitar per l'ascens. Tot i no haver-hi premi final, les estartidenques han fet una magnífica temporada.

Cap possibilitat al rival

L'Estartit va sortir al terreny de joc conscient de la importància del partit i des del primer minut va tenir el control de la possessió i de l'enfrontament. Fruit del domini va arribar el primer gol, que el va marcar Mery des del punt de penal (5'). Amb el marcador a favor i contra un Sant Andreu ja salvat, l'Estartit encara va augmentar més el ritme del partit i això li va permetre arribar al quart d'hora de joc amb un clar 2-0 a l'electrònic i els deures fets. El segon gol es va produir en una acció desafortunada del Sant Andreu ja que una jugadora quadribarrada es va marcar en pròpia porteria (11'). Al Baix Empordà la feina estava feta ja que el resultat era favorable a les locals i a més l'Estartit era molt superior a les seves rivals. Aquest fet va produir que a les graderies i també al camp s'estigués pendent del que passava a Lleida, on el marcador encara no s'havia mogut.

A la segona part, l'Estartit va aixecar el peu de l'accelerador però tot i això aconseguia marcar el tercer gol en el minut 49. Amb un ritme molt més lent i sense tanta pressió de l'equip local com en la primera part, els minuts anaven passant. La portera Roberta va haver d'intervenir just abans que Mery marqués el quart gol i deixés tancat el partit (67'). En el mateix moment, arribava des de Lleida la notícia que l'equip lleidatà havia marcat i tornaven a ser segones. Fins a la conclusió, el duel a l'Estartit no va tenir massa història mentre a la terra ferma sí que hi va haver emoció fins al final.

El Lleida va resistir en els últims minuts els atacs de l'Espanyol B, i amb els tres punts s'assegurava jugar per l'ascens a primera divisió i posava fi al somni de l'Estartit.

L'ESTARTIT: Roberta, Gemma, Mery, Servi, Alba Arboix, Susi, Saray, Aina, Laura Gasull, Rocío i Judith Salavedra. També Marta Alemany, Sheila, Marina, Sofi i Laura Rey. SANT ANDREU: Natàlia, Martín, Mireia, Irene, Anglada, Yu, Carla, Mar, Nerea, Nere i Vila. També Marta, Anna, Marta Fernández i Yanira. GOLS: 1-0 (5') Mery, de penal. 2-0 (11') En pròpia porteria. 3-0 (49') Judith Salavedra. 4-0 (67') Mery. ÀRBITRE: Sergi Rigau. T.G.: Cap.