Nàstic

Candidatura avalada

Fase d'ascens a 2a A. El Nàstic, a més d'encarrilar la primera eliminatòria, va ser l'únic dels vuit equips locals a guanyar el partit d'anada. Els grana, a més, ja no són un visitant vulnerable

El Nàstic, malgrat classificar-se com a quart en la fase d'ascens, va confirmar diumenge que és un dels equips a tenir en compte per pujar a segona A. Li queda molt de camí encara, però el fet que ahir fos l'únic dels vuit equips que afrontaven l'anada de la primera eliminatòria com a locals que va aconseguir la victòria avala la seva candidatura. Dels vuit partits, cinc van acabar en empat, fet que demostra l'habitual igualtat d'aquestes eliminatòries. Només La Hoya Llorca a Las Palmas i l'Avilés a Cartagena van vèncer a fora. Va ser, a més, un bon resultat per al Nàstic, un 2-0 que obliga el Racing de Ferrol a buscar una remuntada complicada i que convertiria en letal un gol grana a A Malata.

Després del partit, els dos entrenadors van admetre que la renda amb què el Nàstic afrontarà la tornada és bona. El tècnic del Nàstic, Vicente Moreno, més caut, assegura que no és un resultat definitiu i lamenta que l'expulsió de Juanjo en el primer tram de la segona meitat els impedís ampliar-lo. En canvi, el tècnic dels gallecs, José Manuel Aira, segurament per traspassar del tot la pressió i el favoritisme als tarragonins, va afirmar que el resultat del Nàstic és el “somiat” i que en la tornada el seu objectiu serà “posar-los l'eliminatòria complicada”. A més, al Nàstic l'avala la gran ratxa que no abandona (onze victòries consecutives) i, per tant, els resultats dels últims partits a camp contrari.

La metamorfosi experimentada pel Nàstic en els últims mesos de lliga s'ha notat, especialment, a fora de casa. Abans de la ratxa era un visitant vulnerable (una victòria en quinze desplaçaments) que va encaixar tres vegades un 2-0, que a A Malata conduiria a la pròrroga: a Alcoi, Badalona i l'Hospitalet. Això sí, aquest curs no ha perdut a fora per més de dos gols de diferència. I des que està en dinàmica positiva, ha vençut els últims quatre desplaçaments. Pel que fa al Racing de Ferrol, al seu estadi, en la lliga, ha aconseguit tres resultats que li donarien la classificació dissabte (3-0 contra el Zamora, 4-0 contra el Tropezón i 6-0 contra el SD Logroñés) i dos més que forçarien la pròrroga, contra el Caudal i el Celta B. Majoritàriament, però, eren rivals de la zona baixa.

MORENO (NÀSTIC)

No considera el 2-0 definitiu i lamenta que l'expulsió impedís que l'ampliessin

GRAN IGUALTAT

Dels vuit partits d'anada de la primera tanda, cinc van acabar en empat

AIRA (RACING)

Admet que és el resultat somiat pel Nàstic i diu que intentaran posar-li-ho difícil

Recurs per la segona groga a Juanjo

El Nàstic va protestar ostensiblement la segona targeta groga que va veure diumenge Juanjo, que li va suposar l'expulsió, perquè va considerar que amb prou feines havia tocat el jugador del Racing de Ferrol. Per això, el club ha presentat un recurs per tal que la sanció quedi sense efecte i el lateral pugui disputar la tornada. D'altra banda, Lago Júnior tornarà a estar disponible després de perdre's el partit d'anada per sanció. De totes maneres, el seu substitut, Jesús Rubio, va fer un gran partit, amb assistència a Piojo Hernández en l'1-0 inclosa, de manera que caldrà veure si Moreno fa tornar l'ivorià a la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)