Sabadell

Més que un miracle

Sabadell. Els arlequinats tanquen la temporada més convulsa de l'última dècada lluitant fins l'últim partit per jugar la promoció d'ascens. Fa un any, va esclatar la guerra Sakamoto-Soteras

Simbòlicament, l'afició del Sabadell va tancar la temporada amb la invasió de la gespa de la Nova Creu Alta. No es va guanyar res, ni tan sols l'equip es va ficar per a la promoció d'ascens, però els seguidors van saber reconèixer les dificultats per les quals ha passat aquesta temporada. Perquè el 13/14 ha estat el curs més convuls des del descens a tercera divisió (2006). Hi ha hagut canvi de president, de consell, de director esportiu i d'entrenador dues vegades. A més, s'ha conegut un deute d'1,2 milions d'euros. Però el primer equip ha funcionat i l'entitat ha fet la millor classificació des de la seva nova entrada a l'LFP.

Avui fa 366 dies es va viure un dels episodis més estranys de la història del club. Consellers de la facció de Sakamoto van desacreditar l'aleshores director esportiu arlequinat, Xavi Roca. El barceloní va haver de cancel·lar les reunions per parlar de la continuïtat amb els jugadors perquè qui manava no el volia en el càrrec. De fet, Roca tenia escollit l'entrenador (Javi López), tot i que no va acabar entrenant al Sabadell. Aquell 10 de juny va esclatar la guerra entre Soteras i Sakamoto.

Una nova etapa

Tot plegat va acabar amb la marxa de Joan Soteras, dies després que un altre símbol del club, Lluís Carreras, anunciés que també tocava el dos. El tècnic veia venir el canvi institucional i els dubtes esportius que van acabar afectant la temporada.

Amb el club aturat pel relleu en la presidència, l'entitat no tenia més d'una desena de jugadors a deu dies de començar la pretemporada. Així, en produir-se el fitxatge de Salamero (va ser ell, juntament amb els seus representants, qui fitxava en l'inici), el club va començar a incorporar jugadors.

La pretemporada, però, va ser un desastre. Es va destapar el cas Abraham Paz, no hi havia prou jugadors per fer partits i van fer una estada al Japó que va lesionar un grapat de jugadors.

Mals resultats

L'equip va començar golejant el Mallorca però de seguida van sorgir les desavinences de la plantilla amb Salamero, que va acabar sent destituït a la jornada 15, en descens. El mateix dia, a més, es va produir la dimissió de Xavi Roca, mal vist per tot el consell.

L'equip el va agafar Miquel Olmo interinament i, després d'un parell de bons resultats, se'l va quedar definitivament. Tot i que hi va haver part de la junta que no el volia –“estic molt agraït a Masato i Domingo Lozano, que van confiar en mi des de l'inici”, va dir Olmo fa poc–, el director esportiu fitxat per a l'ocasió (José Antonio Gordillo) va avalar-ne la continuïtat. I amb Olmo, els bons resultats. I amb els bons resultats, la permanència assegurada quan es veia impossible, i l'equip a prop de primera divisió. Tot plegat, més que un miracle.

Ens falten aquells quatre o cinc punts del principi de curs. Fins que no vam tenir Olmo...
Aníbal Zurdo
davanter del sabadell al març
La temporada ha estat excel·lent, està a l'abast de molt pocs equips. Estic molt satisfet
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Aquest equip ha aconseguit moure tota la ciutat. Hem fet que Sabadell estigui al nostre costat i hem superat moltes dificultats

Avui, últim entrenament a la Nova Creu Alta

El Sabadell donarà per tancada avui la temporada 2013/14 amb l'últim entrenament. Serà a les 10.30 h a la Nova Creu Alta i, a partir d'aleshores, començarà la feina de despatxos per al director esportiu, José Antonio Gordillo.

De moment, Gordillo disposa d'onze jugadors amb contracte per a la temporada que ve. Els dos porters, Nauzet i De Navas; els defenses Kiko Olivas, Cristian Garcia i Carlos Hernández; els migcampistes Longás, Juanjo i Hidalgo, i els davanters Collantes, Gato i Edgar. La idea de la direcció esportiva és no omplir les 25 fitxes i deixar-ne un parell o tres de lliures, de manera que alguns jugadors del filial hauran de tenir un paper important en la primera plantilla. José Antonio Gordillo també haurà de tancar la pretemporada que començarà a mitjans de juliol i en la qual el punt més important serà el de situar l'estada al Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)