Sabadell

Més vides que un gat

Sabadell. Miquel Olmo ha salvat el cap en els dos últims partits a casa amb una gran resposta de l'equip. Va començar d'interí i s'ha aferrat al lloc

Si mantenir-se més enllà de dos partits era guanyar la “Champions particular”, a hores d'ara Miquel Olmo ja deu tenir fins i tot la seva intercontinental. L'entrenador del Sabadell ha salvat el lloc de feina dues vegades en tres setmanes: va evitar l'acomiadament contra el Mirandés (3-2) i diumenge passat, contra el Valladolid (0-0), tot just quan va complir 40 partits al capdavant de la nau arlequinada.

Des que va començar a entrenar l'equip en solitari, Olmo ha caminat permanentment sobre un fil. Primer quan victòria rere victòria va superar l'examen de l'interinatge. “La feina d'un entrenador l'avaluen i la garanteixen els jugadors, però al final un depèn dels resultats”, afirma sempre el tècnic. I precisament amb resultats es va anar mantenint en el seu càrrec quan, des de la destitució de Salamero el curs passat, el Sabadell va fer una trajectòria brutal. Amb ell a la banqueta, el Sabadell va passar del descens a lluitar per la promoció d'ascens amb una mitjana d'1,66 punts per partit, just per sota de l'Eibar (1,69) i lleugerament per sobre del Deportivo (1,64), els dos equips que van ascendir.

I contra el Racing?

Però si un entrenador confia tot el seu crèdit als resultats, com sol passar en el futbol, quan aquests afluixen el càrrec queda en qüestió. I així ha estat amb el terrassenc, que aquest curs s'ha trobat en posicions de descens en les jornades 2, 3, 4, 5 i 6. Especialment dolorosa va ser la derrota en la 6 a Mendizorrotza, quan el tècnic va variar el dibuix (cinc defenses) i va resultar un desastre.

De tota manera, des d'aquell partit l'equip no ha tornat a trepitjar zona vermella i això és el que ha salvat l'entrenador, que, d'altra banda, corre perill si l'equip hi torna. Per això, dissabte hi ha un xoc decisiu contra el Racing, que voreja el descens i que és a un punt de distància. “Només em preocupa allò que puc controlar”, afirma el terrassenc quan és preguntat pel seu futur, tot i que també es defensa: “Hem de ser conseqüents amb el que som i amb la realitat que vivim, i la d'ara és conseqüent: fora del descens lluitant per ser a zona tranquil·la”, diu el tècnic al·ludint a la seva plantilla especialment afectada per lesions.

MIQUEL OLMO

Quan va acomiadar Salamero, el club el va considerar un interí

EN UN PRINCIPI

“La feina d'un entrenador l'avaluen els jugadors, però depèn de resultats”

ES DEFENSA

Olmo veu que la plantilla està massa condicionada per les lesions

Setmana clau per recuperar Juanjo Ciércoles

El primer terç de competició per al Sabadell ha estat marcat per les lesions dels seus jugadors importants. Ni Cristian ni Antonio Hidalgo han tingut regularitat i Longás, Raúl Tamudo i Juanjo són baixes de llarga durada. Però Miquel Olmo comença a veure la llum amb la recuperació d'una de les peces clau del seu equip. Juanjo Ciércoles ja fa un parell de setmanes que s'està exercitant amb la resta dels companys, sense poder colpejar la pilota. Però aquesta setmana serà clau perquè el migcampista de l'Hospitalet pugui tornar a tenir minuts en el partit de dissabte contra el Racing de Santander. Segons l'estat del seu genoll, el migcampista podria entrar ja en la convocatòria. Juanjo va ser operat del menisc i havia de tornar la primera jornada però la rehabilitació es va complicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)