2a divisió A

La millora és cada cop més una necessitat

2a divisió A. El Barça B encadena quatre partits sense guanyar i visita el Ponferradina, que encara no ha perdut al seu estadi i ocupa el cinquè lloc

El Barça B ja encadena quatre jornades sense guanyar –una mala ratxa a la qual s'afegeix l'eliminació en la copa Catalunya a mans de l'Europa– i cada cop és més a prop dels llocs de descens, ja a només tres punts. Si no vol continuar amb la seva davallada, el filial blaugrana necessita començar a reaccionar immediatament i això passa per puntuar avui al camp del Ponferradina (a les 4, en directe per Esport 3), després de dos desplaçaments consecutius amb derrota, a Tenerife i a Sevilla, i de més de dos mesos sense obtenir la victòria lluny del Miniestadi. De fet, el conjunt d'Eusebio Sacristán només ha guanyat en una de les últimes nou jornades disputades, contra l'Alcorcón.

No ho tindrà fàcil, però, el Barça B per refer-se a El Toralín, on no ha guanyat en les seves tres visites anteriors i on el Ponferradina encara no ha perdut cap partit aquest curs i només ha cedit dos empats. El seu cinquè lloc, a més, tot i haver guanyat només un dels últims cinc partits, l'anterior jornada a El Sadar, no és casualitat, com apunta Eusebio: “El Ponferradina és un equip que està molt bé, ha aconseguit bons resultats, són molt segurs, competitius, guanyen totes les disputes... A més, practiquen un futbol ràpid, dinàmic i vertical. Estan obtenint resultats molt bons a El Toralín.” Per tant, tocarà oferir una bona versió, que és el que busca el tècnic del filial: “Nosaltres necessitem seguir millorant coses, perfeccionant-les. En l'aspecte col·lectiu hem d'aconseguir que el nostre joc sigui millor i més regular.” En aquest sentit, però, Eusebio adverteix que “el vestidor està tranquil i vol competir bé i continuar creixent”, tot i que recorda que “està clar que els resultats positius, en un grup tan jove com el nostre, són importants”.

Per a aquest duel, el tècnic de La Seca recupera Halilovic, baixa la setmana passada ja que estava convocat amb Croàcia, i que és una de les novetats dels 18 convocats que ja van viatjar ahir cap a Ponferrada, juntament amb Bagnack i Babunski. A la llista no hi han entrat Kaptoum ni Lucas per lesió, ni tampoc Ondoa, Campins, Maxi Rolón, Sergio Juste i Robert Costa, a més de Munir, que aquesta setmana ha tornat a la disciplina del primer equip. Per la seva banda, el tècnic del Ponferradina, José Manuel Díaz, tindrà la baixa per lesió del defensa francès Camille i el dubte del davanter Berrocal, amb molèsties musculars, encara que recupera el capità Yuri, després de complir sanció. Tot i això, com de costum aquesta pretemporada, l'onze pel qual aposti és molt imprevisible.

Només 1 gol en 4 partits

Només sis equips han marcat més gols que el Barça B en aquestes tretze primeres jornades, però en les darreres setmanes la falta de punteria és un dels principals problemes del filial blaugrana. I és que la diana de Sandro que va permetre rescatar un punt fa set dies al Mini contra el Numància, és l'única en les últimes quatre jornades. El canari, acompanyat pel pitxitxi de l'equip, Dongou (6 gols) i Adama, renovat aquesta setmana, buscaran capgirar aquesta tendència.

LES FRASES

El vestidor està tranquil, volen competir bé i seguir creixent. En situacions difícils hem de demostrar atreviment i valentia
Necessitem seguir millorant coses, perfeccionant-les. El nostre joc ha de ser millor i més regular
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Ells estan molt bé, amb bons resultats, són molt segurs, competitius, guanyen totes les disputes i fan un futbol ràpid, dinàmic i vertical
Admiro molt la feina que es fa als filials i en especial la que està fent Eusebio, perquè és molt complicada
José Manuel Díaz
ENTRENADOR DEL PONFERRADINA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)