2a divisió A

Un pas enrere que fa mal

Massa concessions. Després de guanyar a Girona, el Barça B va pagar cara la fragilitat defensiva i va encaixar una altra derrota al Miniestadi. Eusebio va ser molt crític amb els seus jugadors

MIRANDÉS3

BARÇA B1

El Barça B no aconsegueix allunyar-se de la irregularitat ni dels llocs de descens, a quatre punts a l'espera dels partits d'avui. Després d'obtenir els tres punts la setmana passada a Montilivi, on va trencar una ratxa de sis jornades sense conèixer la victòria, ahir va tornar a perdre i altre cop, al Miniestadi, on encadena dues derrotes i quatre partits sense guanyar. L'últim cop que ho va fer va ser gairebé fa dos mesos, contra l'Alcorcón. Els blaugrana no van fer un mal partit, ja que van tenir força ocasions i van ser capaços de reaccionar al gol matiner del Mirandés, però van tornar a confirmar la seva fragilitat defensiva, que va ser el que els va acabar condemnant. Tampoc no hi va ajudar que al final cadascú preferís fer la guerra pel seu compte, i així ho va criticar durament Eusebio Sacristán en acabar el partit.

Quan ja gairebé s'havien disputat els primers quinze minuts, en la primera aproximació amb cert perill dels visitants va arribar el primer gol: gran centrada de Fran Carnicer des de l'esquerra al cap d'Urko Vera que, sol, marca dins l'àrea petita. Va fer el 0-1. Tot i aquest cop, el filial blaugrana va reaccionar immediatament i si no va empatar ràpidament va ser perquè Razak, amb un seguit de bones intervencions, va refusar els xuts gairebé seguits de Halilovic, de Sandro i d'Adama. El Barça B era el que tenia el domini del partit i buscava la porteria contrària de manera insistent però tot i això, va estar a punt d'arribar el segon gol del Mirandés, que amb una passada en llarg del porter, sumada a la badada general de la defensa blaugrana, gairebé en treu profit. Els d'Eusebio, que va provar de canviar Adama i Sandro de banda sense gaire resultat, es mereixien alguna cosa més però a la mitja part encara estaven en desavantatge.

Pocs minuts després del descans, Grimaldo gairebé va sorprendre Razak amb un xut de falta, que es va enverinar i va resultar el preludi de l'empat. Razak va refusar el xut de Sandro i Samper, avançant-se a la indecisió de dos rivals, va aprofitar la pilota morta dins l'àrea per cedir-la a Dongou, que només la va haver d'empènyer al fons de la porteria, va fer el seu setè gol i va trencar una sequera de quasi dos mesos. Amb l'empat, el Barça B no es va conformar però el Mirandés tenia molt clar com podia fer mal i no van passar ni deu minuts que es va tornar a posar al davant en el marcador. Pedro Martín va aprofitar una mala sortida de pilota de Robert Costa per recuperar-la, combinar amb Igor Martínez a la frontal davant la passivitat de tota la rereguarda, i plantar-se sol a davant d'Ortolà i superar-lo amb molta facilitat. I per si no n'hi havia prou amb aquest gol per demostrar la feblesa del Barça B al darrere, quan faltaven vint minuts la cosa encara va ser pitjor. Edgar Ié es va refiar al mig de camp i es va deixar prendre la pilota per Pedro Martín, que un cop a l'àrea li va regalar a Urko Vera perquè fes el segon gol de la tarda. Va ser un error de passerell del jove central, que va debutar fa poc més d'una setmana amb el primer equip i que poc després li va costar el càstig d'Eusebio en forma de substitució. El Barça B hauria pogut tornar a entrar en el partit si la rematada de cap de Dongou a centrada d'Adama no l'hagués salvat amb una gran mà Razak, que poc després va desviar un bon xut de Babunski. La reacció final no va arribar. A mesura que van passar els minuts el filial va perdre fe en una possible remuntada, van acabar desistint i pecant, a més, d'una actitud individualista que va facilitar les coses al Mirandés, equip que va perdonar el quart gol però no la quarta victòria consecutiva.

BARÇA B: Ortolá, Diagne (Patric 62'), R. Costa, Edgar Ié (Joan Román 77'), Grimaldo, Samper, Halilovic, Gumbau (Babunski 62'), Adama, Dongou i Sandro. MIRANDÉS: Razak, Aitor, Caneda, Corral, Kijera, Rúper, Jordi Pablo (Barahona 62') Igor Martínez (Juanjo 77'), Fran Carnicer (Pedro Martín 57'), Álex García i Urko Vera. GOLS: 0-1 (13') Urko Vera. 1-1 (53') Dongou. 1-2 (61') Pedro Martín. 1-3 (69') Urko Vera. ÀRBITRE: Lesma López (col·legi madrileny).T.G.: Al local Patric; als visitants Jordi Pablo, Carnicer, Corral i Igor Martínez.