Sabadell

Un punt per a la fe

Sabadell. El conjunt arlequinat, de nou bipolar, rep dos gols en vint minuts però reacciona i acaba empatant contra l'Sporting, que sucumbeix a l'encert de Collantes (39') i Hervás (80')

sporting2

sabadell2

El Sabadell pateix un problema de bipolaritat. Té una cara positiva, d'equip batallador, precís i desequilibrant, però massa sovint desconnecta i apareix una faceta obscura, de conjunt poruc i poc intens. Es converteix en un rival tou i fàcil de superar. Ahir, contra l'Sporting, els arlequinats van tornar a mostrar aquestes dues versions, però van acabar sumant un punt positiu, sobretot per la tendència. L'equip va esmenar un inici desastrós amb un segon tram de partit brillant, en què va empatar però hauria pogut arribar a vèncer. Dues desconnexions en els primers vint minuts van permetre a l'Sporting, l'únic equip invicte de la lliga, marcar un parell de gols. Al final, però, una diana de Collantes a les acaballes de la primera part i un golàs de Javi Hervás en el minut 80 van servir per obtenir un bon empat contra un equip que acumulava 27 partits de lliga sense encaixar més d'un gol. Vaja, un punt que no treu els arlequinats del pou, però que ha d'obrir el camí que permeti sortir de la zona de descens. Ahir l'equip va oferir arguments per tenir fe.

Àlex Garcia va advertir els jugadors que caldria posar-hi intensitat, perquè el ritme que imprimeix el rival al joc sol ser molt alt. Els seus pupils, però, sembla que no van entendre bé el missatge, perquè en els primers minuts els va costar moltíssim passar de punt mort. L'Sporting, en canvi, anava unes quantes marxes per sobre. Així, en la primera arribada clara del partit, el conjunt asturià va obrir la llauna. Va ser més per demèrit del Sabadell que per mèrit seu. I és que Cristian Garcia, davant la pressió de Pablo Pérez, va regalar la pilota a la frontal de l'àrea. Guerrero, atent, va acabar rematant de manera precisa i ajustada al pal. Començar pitjor era impossible. O no, perquè tretze minuts després els arlequinats van rebre el segon clatellot. Un cop més, la falta de tensió a la rereguarda va permetre a Imsa López centrar la pilota directament al cap de Pablo Pérez, el qual, sense ningú que el pressionés com cal, va batre un Nauzet que estava venut.

Amb el 0-2, el Sabadell va continuar patint davant la intensitat blanc-i-vermella. Per fortuna, amb el pas dels minuts, l'equip va ser capaç de posar-hi seny i agafar perspectiva. Així, amb el punt de pausa que feia falta, els d'Àlex Garcia van començar a inquietar Cuéllar. Va ser sobretot en incursions de Collantes per la banda dreta, que van acabar en no res. Això fins al minut 39, quan el pitxitxi de l'equip va caçar una centrada precisa d'Eguaras des de l'esquerra i, tal com venia, va enviar la pilota al fons de la xarxa. La perspectiva del partit, que era molt negra, va agafar un to més clar.

La versió il·lusionant

El pas pels vestidors va anar d'allò més bé al Sabadell, que va agafar les regnes del matx i no les va deixar anar. No semblava que els arlequinats haguessin arribat al partit penúltims i l'Sporting segon. Els papers es van invertir i el conjunt vallesà va atacar amb insistència un rival que es defensava bé i esperava les seves oportunitats al contraatac. Collantes va ser un corcó i va aprofitar que l'Sporting coixeja a la banda esquerra de la defensa, mentre que Beja es va buidar físicament el dia del seu debut, tot i que va pagar la falta de compenetració amb el bloc. La primera gran ocasió, això sí, la va tenir Marcos, que va enviar massa amunt una bona centrada de Riau (58'). Ho va intentar tot just després Yeray, amb una retallada de qualitat dins l'àrea i un xut que Cuéllar va refusar. A continuació, qui va esdevenir salvador per als asturians va ser Luis Hernández (72'), que va refusar la pilota en una passada de la mort de Collantes a Benja.

L'empat es flairava i, a còpia d'insistir, va arribar. Javi Hervás, que tot just havia entrat al terreny de joc, va sorprendre tothom amb una canonada llunyana implacable, que va entrar per l'escaire (80'). El 2-2, tot i els esforços dels de casa per culminar una remuntada, va acabar sent definitiu.

SABADELL: Nauzet; Cristian, Carlos Hernández, Kiko Olivas, Riau; Hidalgo (Gato, 71'), Eugaras (Javi Hervás, 79'), Yeray; Collantes, Benja i Marcos (Aridai, 65'). SPORTING: Cuéllar; Lora, Luis Hernández, Bernardo, Isma López (Juan Muñiz, 76'); Sergio Álvarez, Nacho Cases; Santi Jara (Carmona, 62'), Pablo Pérez (Ndi, 66'), Jony; i Guerrero. GOLS: 0-1 (7') Guerrero. 0-2 (21') Pablo Pérez. 1-2 (39') Collantes. 2-2 (80') Javi Hervás. ÀRBITRE: Sureda Cuenca. T.G.: Als locals Hidalgo, Carlos Hernández, Eguaras i Riau; i als visitants Sergio Álvarez i Carmona. INCIDÈNCIES: 4.349 espectadors. Abans del duel, es va entregar una samarreta amb el número 100 a Antonio Hidalgo, que ja ha jugat aquest nombre de partits amb el Sabadell.
El resultat ha estat just, però més pels mèrits que ha fet el Sabadell que no pas per demèrit nostre
Abelardo Fernández
entrenador de l'sporting
Ni amb cent pilotes faria un gol igual. Hem merescut més que l'empat, però estem contents
Javi Hervás
MIG del sabadell
Marxo satisfet amb la feina de l'equip, sobretot en la segona part. Ara les coses no són tan obscures
Àlex Garcia
entrenador del sabadell

Benja debuta d'arlequinat jugant el partit sencer

El Sabadell ha necessitat en el primer tram de la temporada un referent ofensiu clar i aquesta setmana va arribar Benja per cobrir aquesta necessitat. Tot i que el davanter vallesà no jugava en la lliga des que va tenir uns minuts a l'agost, Àlex Garcia vol que la seva adaptació sigui com més ràpida millor i ahir va disputar el partit sencer. Al punta de 27 anys li falta encara el rodatge que li permeti connectar amb els companys, però es va mostrar actiu. Àlex Garcia, en tot cas, està satisfet amb la seva feina. “Ha treballat molt, fa molt que no competeix i ha acabat cansat”, va detallar el tècnic, i va afegir: “Amb el temps, se sentirà més a gust.” Benja va corroborar l'afirmació de l'entrenador: “He acabat mort i he tret forces d'on he pogut. He de continuar treballant per agafar mecanismes.”