2a divisió A

Tota la feina, a rodar

Barça B. El filial va tenir la victòria a tocar a Lugo però va acabar sucumbint amb un autogol de Samper en l'últim minut i continua a la deriva i sense guanyar amb Jordi Vinyals a la banqueta

barça b2

lugo3

No hi ha manera. El Barça B va tornar a perdre, continua sense guanyar amb Jordi Vinyals a la banqueta i cada cop veu més fosc el futur. I això que ahir, al camp del Lugo, va tenir la victòria ben a prop després de capgirar, amb un bon partit, el gol inicial del conjunt gallec. Al final, però, els errors propis el van acabar condemnant. I és que el filial blaugrana concedeix sempre massa facilitats al rival i així es va tornar a confirmar quan en els últims set minuts, els de Quique Setién van marcar dos gols –el definitiu de Samper en pròpia porteria i a la sortida d'un córner–, i van sentenciar així els blaugrana. Tercera derrota seguida per al Barça B, que cau al vintè lloc i veu com els llocs de salvació ja li queden a 3 punts.

Al filial blaugrana, amb quatre novetats respecte de dissabte passat, una d'aquestes la d'Ortolà a la porteria en detriment de Suárez, li va costar entrar en joc i va ser el Lugo qui va estar més còmode en els primers minuts. Abans d'arribar a l'equador del primer temps de fet, els gallecs ja es van avançar amb un gol de Puerto, després d'una gran combinació, amb el beneplàcit, això, sí de la rereguarda del Barça B, un xic contemplativa. El gol va fer mal als de Vinyals, que tot i les bones intencions, no trobaven la manera de fer mal, més enllà d'alguna acció aïllada d'Adama o diverses passades sense cap destí. A Poc a poc però, van anar agafant la mida al partit i això, sumat al regal de Dani Mallo, que va deixar morta a l'àrea la pilota després d'una centrada de Grimaldo, va permetre a Sandro empatar a pler just abans del descans.

Gol psicològic que va fer que el Barça B fos superior després del descans. Grimaldo va avisar amb un llançament de falta i poc després era Gumbau el que es va entretenir massa a l'àrea i va perdonar, en una jugada que va acabar amb un gol ben anul·lat a Dongou per fora de joc. Amb tres xuts a porteria en els primers deu minuts del segon temps, s'ensumava que si algun gol havia d'arribar, aquest seria el del Barça B. I així va ser quan a 25 minuts del final, Cámara es va treure del barret un llançament des de la frontal ajustat al pal. Li tocava saber patir al filial blaugrana i durant una bona estona va semblar que se'n sortia, ja que tot i que no dominava la possessió de pilota, tampoc no rebia arribades clares del Lugo. Fins que als últims deu minuts va arribar el fatal desenllaç. Les paraules de Vinyals en la prèvia –troba a faltar més maduresa i una millor lectura dels moments clau del partit– van ser com una premonició. Primer amb una ràpida transició del Lugo que va acabar amb una bona centrada d'Iriome que va rematar de cap Caballero al fons de la xarxa aprofitant els seus centímetres. I ja en l'últim minut, i tot just després que Ortolà va evitar amb els peus el gol de Luis Fernández després d'una falta –no ho era– penjada a l'àrea, nova acció desgraciada per als blaugrana. Samper, intentant refusar un córner, va rematar a la seva porteria i va fer pujar el dolorós 3-2 al marcador. Molta mala sort i immerescuda per al Barça B tenint en compte el que s'havia vist, però que no fa altra cosa que confirmar que si el filial
no és capaç de reaccionar de manera immediata, li costarà molt evitar el descens a segona B, que ja no és només una amenaça, com fa unes setmanes, sinó una realitat més que possible.

LUGO: Dani Mallo, Dalmau, Borja Gómez, Puerto (Luis Fernández 78'), Manu, Seoane (Peña, 55'), Pita, Iriome, David López, Toni (Ferreiro 63') i Caballero. BARÇA B: Ortolà, Diagne, Sergio Juste, Edgar Ié, Grimaldo, Samper, Cámara (Halilovic, 72'), Gumbau, Adama, Sandro i Dongou (Joan Roman 84'). GOLS: 1-0 (18') Puerto. 1-1 (43') Sandro. 1-2 (66') Cámara. 2-2 (83') Caballero. 3-2 (89') Samper en pròpia porteria. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo (col·legi asturià). T.G.: Als locals Caballero, Seoane i David López, i als visitants Grimaldo i Sandro. PÚBLIC: uns 3.000 espectadors.
Ens ha costat entrar en el partit però després, amb l'empat i l'1-2, ja hem portat bé el partit tot i que ens ha faltat controlar-lo més
No és fàcil per a uns nois tan joves estar en aquesta situació. Hem de trencar ja la ratxa
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Hem d'estar més concentrats en les accions d'estratègia. No pot ser que fem dos gols i que no ens emportem res de positiu
Pels mèrits que hem fet uns i altres, com a molt el resultat havia de ser un empat: el triomf és un premi excessiu per a ells

Tercer partit seguit amb gol en pròpia porta

X.S.

Un gol en contra d'estratègia, i a més, en pròpia porta, va tornar a condemnar el Barça B. I és que el filial blaugrana ja ha encaixat 12 gols en accions de pilota aturada –amb 51 és el més golejat de la categoria– i s'ha marcat cinc gols en pròpia porteria, tres de manera consecutiva en les últimes tres jornades. El primer del curs va ser el de Patric contra el Llagostera en la primera volta i va costar els 3 punts (0-1). El segon, de Bagnack a Valladolid, intranscendent (7-0). Els últims han estat el del porter Suárez a Llagostera (1-0), el de Grimaldo la setmana passada contra el Mallorca al Miniestadi (2-4) i el d'ahir de Sergi Samper. Més mala sort, gairebé impossible.