2a divisió A

El punt ofega les aspiracions

L'empat manté el Sabadell enfonsat en la taula mentre que el Llagostera es queda a 30 segons d'encarrilar la salvació

Kiko Olivas va equilibrar poc abans del final del partit el gol de Juanjo (25')

El Sabadell i el Llagostera van obtenir un punt que no serveix de gaire a cap dels dos. Els arlequinats van d'empat en empat, i així no sortiran mai de la cua i, ni molt menys, del descens. El Llagostera, en canvi, hauria pogut encarrilar la permanència i començar a mirar cap a la promoció d'ascens si hagués obtingut la victòria. Se li va escapar de poc al conjunt del Gironès, que va anar al davant durant ben bé 70 minuts, en què va aguantar estoicament els atacs del rival. Un gol de Kiko Olivas en el temps afegit va donar un pèl més de justícia al resultat que, tot i així, en condicions normals s'hauria d'haver decantat pels arlequinats.

Lluís Carrillo va apostar per un onze lògic si volia centímetres. No estava previst el canvi d'Enric Pi per Samu, que va notar algunes molèsties abans de començar, però sí el de Juanjo per Imaz, i els blaugrana van tenir més presència en la pilota aturada. Els arlequinats, amb l'onze més ofensiu que pot alinear Mandiá, volien que el Llagostera servís el mínim de jugades d'estratègia, però no van evitar que Pitu i Ríos Reina enviessin tres pilotes franques als seus companys en el primer quart d'hora. La primera, de Querol, va acabar en gol (4') però l'àrbitre va anul·lar-lo per una rigorosa falta prèvia, i les altres dues van advertir els arlequinats, per si no ho sabien, que havien d'estar molt alerta en l'estratègia defensiva. El Sabadell, quan tenia la pilota, mostrava molt bones sensacions, però de nou el Llagostera va tenir un parell de fuetades. En la primera, Nauzet es va haver d'esmerçar; la segona, en canvi, va ser el gol de Juanjo. Jordi López va servir amb mestria la rematada al davanter, molt milor situat que la defensa (25').

El partit canvia

Els dos equips no tenien gaire continuïtat en el joc, però el gol va variar completament l'esquema inicial fins que l'àrbitre va xiular el final. El Llagostera va endarrerir dues i tres passes el seu equip i es va passar els últims 20 minuts del primer temps penjat del travesser. També hi va tenir a veure la virtuositat vallesana a l'hora de moure la pilota. Amb Juanjo dirigint a la sala de màquines i Kiko Olivas tapant qualsevol possibilitat de sortida visitant, els locals van sovintejar l'àrea de René. Primer, a través de la banda esquerra, en què Clerc va tenir moments brillants. Després, per la dreta, on Collantes va fer anar de corcoll Enric Pi, recordant el duel cara a cara de la primera volta. De fet, el de San Fernando va protagonitzar els dos xuts que van espantar els blaugrana.

El Sabadell trobava escletxes però no era capaç de concretar, en gran part per la feina d'Alcalá i Ruymán en les cobertures i sobretot sostenint Aníbal, que ahir tampoc no va tenir un dia gaire afortunat. Així que Mandiá va optar per canviar l'esquema només sortir del vestidor, suprimint un migcampista (Hervás) i posant un extrem (Marquitos). I la tònica es va mantenir. En els primers minuts del segon temps, els locals semblaven encallar-se un pèl més, en part perquè el Llagostera ja era més conscient que no li quedava altre remei que defensar-se menjant segons al rellotge.

Tancats al darrere

La idea era perillosa perquè amb el camp tan ràpid, tenir la pilota prop de l'àrea podia convertir qualsevol rebot en gol. Així que Carrillo i Alsina van començar movent la banqueta variant el perfil del davanter. Arturo, amb més cos que Sergio León, podria guanyar alguna pilota més a Kiko Olivas, excels evitant qualsevol transició visitant. Però l'opció no va funcionar perquè el bagatge ofensiu gironí abans de la bogeria final es va limitar a una jugada de Querol rebutjada per Nauzet. I el Sabadell, de tant viure en terreny rival, encara en generava alguna: Aníbal, de cap, i Hidalgo, des de la frontal, van tenir ocasions.

Al final el Llagostera ja es va tapar descaradament fent entrar Diego Rivas per Juanjo per sostenir el mig del camp. Però l'equip aguantava perquè el Sabadell no xutava amb claredat, i només Hidalgo els va posar l'ai al cor en un córner. Alsina, dirigint dempeus tot el segon temps, va aprovar la decisió de l'àrbitre de donar tres minuts d'afegit. Però aquests es van convertir en una bogeria. Arturo, incomprensiblement, va fallar un tres contra Nauzet en la jugada anterior al gol de l'empat, que Kiko Olivas va signar aprofitant la centrada de Cristian.


LLAGOSTERA: René; Masó, Alcalá, Ruymán, Enric Pi; Jordi López (Tito, 76'), Pitu; Querol, Ríos Reina; Juanjo (Diego Rivas, 82') i Sergio León (Arturo, 62').


SABADELL: Nauzet; Cristian, Carlos Hernández, Kiko Olivas, Clerc; Juanjo; Collantes, Hidalgo, Hervás (Marquitos, 46'), Gato (Benja, 68'); i Aníbal.

GOLS: 0-1 (25') Juanjo 1-1 (93') Kiko Olivas. ÀRBITRE: Ocón Arráiz (col·legi de la Rioja). T.G.: a Juanjo Ciércoles, Collantes, Hidalgo i Kiko Olivas, del Sabadell; i a Jordi López i Alcalá, del Llagostera. PÚBLIC: 2.799 espectadors a l'estadi de la Nova Creu Alta

Samu de los Reyes, indisposat

El lateral esquerre era l'únic jugador amb passat arlequinat de tota la plantilla del Llagostera i, tot i que va ser anomenat en les alineacions, finalment no va poder sortir a jugar. “Es trobava indisposat, amb mal de panxa i mal a les cames, probablement està incubant la grip”, va explicar en la roda de premsa posterior Lluís Carrillo, l'entrenador visitant.

El cos tècnic del Llagostera, doncs, va haver de fer entrar a l'alineació l'altre lateral esquerre de la convocatòria, Enric Pi, que durant el primer temps va patir molt amb Collantes. En el segon temps, en canvi, Ríos Reina, l'interior esquerre, va ajudar el granollerí a evitar qualsevol línia de passada cap al petit extrem del Sabadell, que va anotar el gol de la victòria en l'anada al municipal de Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)