2a divisió A

L'enèsima clatellada

Barça B. El filial blaugrana ja assaboria una victòria vital contra el Racing gràcies a un gol de Sandro, però un penal innocent d'Edgar Ié en els últims minuts el va condemnar a una nova decepció

RACING1

BARÇA B1

No hi ha manera. Quan no és per una cosa és per una altra. El Barça B no va poder passar de l'empat ahir al Miniestadi contra el Racing i continua sense conèixer la victòria amb Jordi Vinyals a la banqueta. I com la setmana passada a Lugo, i massa cops aquesta temporada, la decepció va arribar en els minuts finals, i quan s'havia fet el més difícil. Aquesta vegada no va ser un gol en pròpia porteria el que va condemnar el filial blaugrana sinó un penal comès per Edgar Ié que es podia haver estalviat. La realitat però, és que el filial només ha sumat 2 dels últims 18 punts en joc i continua penúltim, a tres punts dels llocs de salvació.

Amb un únic canvi respecte a l'onze de la setmana passada a Lugo, el de Munir per Dongou, el Barça B va ser el clar dominador dels primers minuts. Els de Vinyals van sortir a totes i van protagonitzar un primer quart d'hora fulgurant, trepitjant l'àrea rival de forma constant i gairebé no deixant ni sortir del seu camp el conjunt cantàbric. Els va faltar, això sí, el més important, el gol. I és que ni Munir dos cops, ni poc després Sandro, van poder batre Mario en cap de les tres bones ocasions que van tenir abans d'arribar al primer quart d'hora. A poc a poc, aquesta insistència blaugrana es va anar diluint i el Racing va començar a dir-hi la seva. A punt va estar, de fet, d'aprofitar les poques concessions ahir del Barça B, en un parell de pèrdues que no van tenir més conseqüències, a causa de la inoperància dels davanters rivals. Les transicions i el joc dels de Vinyals es van anar alentint per fer mal a un rival que ja no estava disposat a deixar-se sorprendre com a l'inici, i tampoc hi va ajudar gens que els blaugrana comencessin a fer la guerra pel seu compte.

Després del descans, el Barça B va tornar a la càrrega però tot i que hauria pogut marcar en una jugada afortunada, quan un xut sense gran perill de Grimaldo el va desviar un defensa i a punt va estar de despistar Mario, no acabava d'estar fi. Molt voler i no poder per part dels blaugrana, encallats sobretot a l'hora de crear joc. Les coses no li sortien però no per això es va rendir i va continuar buscant la manera d'obrir la llauna davant d'un Racing, que tot i estar en una situació gairebé idèntica, semblava fins i tot conformar-se amb l'empat. Ja amb Halilovic sobre el camp, la insistència va acabar tenint premi amb una centrada d'Adama des de l'esquerra al segon pal, on Sandro va aparèixer per rematar de primeres i fer pujar l'1-0, merescut, al marcador. I per intentar que no li passés com li passa massa cops, el filial blaugrana va apostar per mantenir el control i intentar ampliar l'avantatge. Però no ho va fer i va tocar patir. El Racing ara sí, se la va jugar amb tres defenses. I la por escènica i els errors propis van acabar condemnant els de Vinyals. Quan faltaven quatre minuts, Edgar Ié va caure en la trampa de Mariano i va cometre un penal innocent. Ortolá va desviar el xut de Granero però amb la mala sort que el refús va anar al cap del mateix Granero, que ja no va fallar. Duríssim cop per al filial quan ja assaboria el triomf.

JOSEP MARIA BARTOMEU HO VA VEURE A LA LLOTJA

El partit d'ahir al Miniestadi va tenir la presència del president del club, Josep Maria Bartomeu, que va veure l'enfrontament des de la llotja. Ho va fer acompanyat del vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, i del directiu Silvio Elías. Era el primer cop que Bartomeu assistia a veure en directe un partit del filial blaugrana des que Jordi Vinyals va rellevar Eusebio Sacristán a la banqueta. A més, Jordi Roura, director del futbol base, Pere Gratacòs, membre del cos tècnic del futbol base, Juan Carlos Unzué, segon entrenador del primer equip, i Joan Barbarà, auxiliar tècnic del conjunt de Luis Enrique, també hi van ser presents.
BARÇA B: Ortolá, Diagne, Sergio Juste, Edgar Ié, Grimaldo, Samper, Cámara (Halilovic 62'), Gumbau (Babunski 88'), Adama (Dongou 85'), Munir i Sandro. RACING: Mario, Borja San Emeterio (Miguélez 82'), Orfila, Juanpe, Saúl, Andreu, Granero, Concha, Iñaki, Álvaro (Mariano 69') i Quique (Bernardo 89').. GOLS: 1-0 (66') Sandro. 1-1 (87') Granero. ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: Als locals Adama, Gumbau, Edgar Ié i Halilovic; als visitants Concha, Granero, Andreu i Iñaki. PÚBLIC: 3.425 espectadors al Mini.
Estem afectats perquè hem fet mèrits per sumar els tres punts. No dubto que ens salvarem
Adrián Ortolá
PORTER DEL BARÇA B
El davanter ha estat més llest que Ié, però sabem que és més fàcil assenyalar-nos penals a nosaltres
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Hem fet un bon partit, però qualsevol errada que tenim ens està penalitzant moltíssim i ens està costant molts punts que són necessaris