2a divisió A

Ni un sotrac més

Tant el Girona com el Sabadell necessiten sumar ja una victòria que faci esvair els dubtes dels locals o alimenti l'esperança dels visitants

Tots dos necessiten produir; els trens de l'ascens i de la permanència marxaran aviat

El Girona i el Sabadell arriben al que ja es pot considerar el clàssic català de la segona divisió en un moment prou decisiu per a l'avenir de la competició. Els de Machín necessiten foragitar el fantasma del dubte que plana a Montilivi després dels dos últims partits (un empat i una victòria). Els de Mandiá, en canvi, han millorat en les últimes jornades però ja fa temps que necessiten la victòria. Tots dos necessiten els tres punts per poder ressorgir del forat en què, des de fa més temps o menys, es troben ficats.

El Girona ha fet el doble de punts que el Sabadell. La classificació, però, és una referència poc fiable a hores d'ara. No només perquè els gironins han abaixat el ritme, sinó també perquè els vallesans arriben a Montilivi carregats de necessitat i amb la convicció que, malgrat ocupar l'últim lloc de la classificació, estan fent petits progressos. “L'altre dia, contra el Llagostera, traient els primers minuts, van ser els clars dominadors de la pilota i van generar ocasions suficients per fer l'empat i potser algun gol més”, reconeix Machín. “Ens enfrontem a un gran equip però estem preparats per un repte com aquest”, diu Mandiá. Amb nivells i objectius ben diferents, la necessitat de punts és compartida per els uns i els altres. I encara que no sigui per vistositat i virtuosisme, el duel promet com a mínim molta intensitat.

El Sabadell ha virat cap a la defensa de la seva pròpia porteria en els últims partits, des que hi ha Mandiá a la banqueta arlequinada. El tècnic, però, necessita que els seus jugadors comencin a aportar a l'altra àrea, sobretot per la necessitat de victòries de l'equip, ja que darrerament ha abusat de l'empat. Pel que fa al Girona, la recuperació de Felipe Sanchón dels problemes als isquiotibials pot ser un motiu per anar al camp o engegar la tele sempre i quan Machín es decideixi a tornar-lo a situar en l'onze.

Els precedents, però, indiquen que el resultat més probable és l'empat: Els tres partits disputats a Montilivi a segona A han acabat en taules. El curs passat, tot just en la vuitena jornada, Collantes (81') va equilibrar l'1-0 de Pere Pons (75').

Els de Machín necessiten sortir de l'espiral de mal futbol i resultats en què es troba
Ha estat en les últimes jornades un equip més sòlid al darrere; ara necessita gols

Dubtes en els dos onzes titulars

Recuperat de les molèsties als isquiotibials, Felipe Sanchón va entrar en la segona part contra l'Albacete, i avui té possibilitats de recuperar un lloc en l'onze inicial, en la posició que ha ocupat Christian Alfonso els dos últims partits. L'altre lloc que no té un ocupant segur és un dels d'interior, que ha anat variant des de la lesió d'Eloi Amagat. El gironí la podria recuperar, tot i que Machín també hi podria situar Aday –si no torna al carril– o, fins i tot, Jandro.

Mandiá, en canvi, ha recuperat Martí Crespí a l'eix de la defensa, tot i que porta tota la setmana provant amb Carlos Hernández, el jugador que l'ha substituït des de la seva expulsió, que, a més, li va costar tres partits de sanció. És una incògnita total la posició d'extrem esquerre, ara mateix disputada entre Gato, Marquitos o Sotan. El japonès, preferit sempre per Mandiá, ja està recuperat de la contusió al quàdriceps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)