Territorial

MIC 2015

Exportant formació

Tècnics catalans que treballen en clubs i acadèmies d'arreu del món tornen al país per la disputa del torneig

A més de projectes consolidats com el de l'Aspire, n'hi ha de més modestos i de recorregut més recent, com el Caribbean FC, que vol donar continuïtat a la FCBEscola i fer créixer el futbol a la República Dominicana

El MIC serveix per veure en acció jugadors d'arreu del planeta. Hi ha clubs que arriben a la Costa Brava des de molt lluny, però que comencen a ser coneguts. L'Adelaide United, per exemple, s'ha fet força més proper arran dels èxits del primer equip encapçalats per Josep Gombau, que va aplicar a Austràlia característiques de l'estil Barça i hi ha fet integrar també Guillermo Amor, com a director esportiu, a més de jugadors com Cirio i Palanca. També hi ha molts vincles amb Catalunya a l'estructura tècnica de l'Aspire Football Dreams, una acadèmia de formació de jugadors que ja s'ha convertit en un petit clàssic del MIC. Amb seu al Senegal –tot i que la central és a Qatar–, l'Aspire Football Dreams s'ha presentat a la Costa Brava amb tres equips, tots entrenats per catalans: Arseni Comas (juvenils), Àlex Garcia (cadets) i Domènech Xavier Gispert (infantils).

L'Aspire és un projecte amb molts recursos i d'un recorregut ja consolidat. Força més recent és el del Caribbean Football Club, nascut a Santo Domingo, capital de la República Dominicana. El Caribbean ha competit aquest any al MIC amb l'equip juvenil, entrenat per Marc Reyes, i el cadet, de Ramon Señé. “Vaig visitar la meva mare amb la intenció de passar un mes a la República Dominicana, i m'hi vaig quedar”, recorda Reyes, nascut fa 26 anys a Sant Joan de Vilatorrada. Va començar integrant-se a la FCBEscola impulsada pel Barça, abans de rebre l'oferta del Caribbean. El club, de fet, té la voluntat d'aprofitar i donar continuïtat al treball de les escoles blaugrana. “El Caribbean se centra en cadets i juvenils, una edat en què ja no arriba la FCBEscola. Som un centre d'alt rendiment amb la voluntat de convertir-se en una plataforma per donar oportunitats als jugadors de fer-se un lloc en el futbol”, explica Marc Reyes. Com l'Aspire, el Caribbean no és un club que competeixi en lligues domèstiques –a la República Dominicana no hi ha lligues de base– sinó que són una mena de selecció i busquen jugadors a tot el Carib. “Ara ha començat una lliga professional, en categoria amateur, impulsada per la FIFA. Però hi ha molt camp per córrer”, admet Reyes.

Un japonès de Begues

Un torneig amb tants equips i tants partits concentrats en cinc dies sol generar un bon anecdotari. Al Londrina japonès de categoria aleví futbol 7, després d'assumir un viatge tan llarg com car, se li va presentar un problema d'última hora. No tenia porter. Van trobar la solució a Begues, on van fer una estada prèvia al torneig. Xavier Llompart, porter aleví del CF Begues, va fitxar pel conjunt japonès. I possiblement va tenir més feina intentant aturar pilotes en pocs partits que en mitja temporada amb el seu club.

2
equips del Caribbean
juguen el MIC amb entrenadors catalans: Marc Reyes i Ramon Sellarès
3
entrenadors catalans
als tres equips de l'Aspire Football Dreams: Arseni Comas, Àlex Garcia i Domènech Xavier Gispert
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)