2a divisió A

El rival ja no importa

Barça B. La necessitat del filial blaugrana, cada cop més immers en els llocs de descens i que no guanya des de fa més de dos mesos, l'obliga a sumar els 3 punts avui contra l'Sporting, que lluita per pujar a primera

Com va dir Jordi Vinyals fa unes setmanes, cada partit és ja una final per al Barça B. I és que, en zona de descens i a tres punts de la salvació, no pot deixar passar més temps per obtenir un triomf que no aconsegueix des de fa més de dos mesos. L'últim va ser a la Nova Creu Alta i, en els set partits amb el tècnic de Cardedeu a la banqueta, encara no sap què és guanyar. Per tot plegat, el filial blaugrana visita avui l'Sporting, segon classificat abans de començar la jornada tot i haver guanyat només un dels últims cinc partits i ara en llocs de play-off d'ascens després dels resultats d'ahir, obligat a sumar els tres punts. No hi ha cap altra cosa a fer si no vol veure com el fantasma del descens es converteix cada cop més en una realitat. De fet, d'aquí al final de temporada el Barça B també s'ha d'enfrontar al Betis, el Girona, Las Palmas i el Valladolid i el tècnic de Cardedeu assegura que la permanència depèn de “guanyar set o vuit partits dels onze que queden”. Per aconseguir-ho, Vinyals apel·la a les coses vistes en l'últim partit: “El que buscàvem la setmana passada s'ha donat, l'equip està compromès, tots van lluitar, es van esforçar i van estar intensos. L'equip està treballant molt bé, amb il·lusió, amb confiança, i crec que l'últim partit ens va servir per acabar de ser un equip, vam estar forts, units, i això és el que vull.”

Contra els asturians, Vinyals, que se sent amb “el suport i la confiança del club” i està convençut que “l'equip se salvarà”, confia que “es vegi un partit normal perquè no és habitual tenir tantes expulsions, gols en pròpia porteria, ocasions fallades...”. Per intentar assaltar El Molinón –aquest curs només ho han fet el Valladolid i el Betis–, el tècnic blaugrana creu que serà més necessari que mai imposar el seu estil: “L'Sporting té molt de perill sobretot en els quatre puntes de dalt. No podem tenir pèrdues de pilota per donar-los opcions a atacs ràpids, i a través del nostre joc ho hem de controlar i crear les nostres ocasions.” Vinyals recupera Ortolà i Bagnack, sancionats la jornada anterior, i també Diagne, Munir, Samper i Halilovic, que van ser baixa la setmana passada, ja que van jugar amb les seves seleccions. No podrà comptar, però, amb Dongou, pitxitxi de l'equip amb 9 dianes i expulsat contra el Tenerife, ni amb Kaptoum, que continua lesionat. El juvenil Palencia, que va debutar fa set dies, ha tornat a entrar en la llista i tot indica que tornarà a ser titular. Ondoa, Campins, Pol Calvet, Bicho, Maxi Rolón, Lucas i Robert Costa han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica. Per la seva banda, Abelardo recupera el porter Cuéllar i Juan Muñiz però té les baixes del camerunès Dani Ndi, retingut al seu país per un problema amb el passaport, i de Nacho Cases i Álex Barrera, lesionats.

LES FRASES

No podem tenir pèrdues per donar-los opcions a atacs ràpids, i a través del nostre joc ho hem de controlar i crear les nostres ocasions
La permanència depèn de guanyar set o vuit dels onze partits que queden. Segur que ens salvarem
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)