2a divisió A

Històrics embalats

Líders sòlids. L'Oviedo i el Cadis, com el Nàstic, depenen d'ells per ser ja campions diumenge a casa. Per a tots tres, exequips de primera amb aficions nombroses i mobilitzades, l'ascens és obligatori

L'Oviedo va estar acompanyat a Zamora per uns 4.000 seguidors

No és agosarat assegurar, quan falten quatre jornades perquè s'acabi la lliga, que el Nàstic, l'Oviedo i el Cadis seran tres dels quatre equips que es jugaran l'ascens a segona A en les dues eliminatòries directes, les de campions. Els tres equips lideren els seus grups amb un avantatge còmode respecte al segon classificat, i tots tres depenen d'ells per ser campions matemàticament aquest cap de setmana. En l'altre grup, l'Osca és líder amb quatre punts de marge, i encara haurà de suar si vol acabar en el primer lloc.

Fa dotze anys, l'Oviedo va tancar una llarga etapa entre segona A i, sobretot, primera, amb el descens administratiu a tercera, i des de llavors malda, sense sort, per tornar a la LFP. Ara en té una gran oportunitat, ja que ho té tot a favor per acabar líder del grup primer de segona B. De fet, diumenge, en la visita del Tropezón, dinovè, dependrà d'ell mateix per adjudicar-se el títol de manera matemàtica. La trajectòria dels asturians aquesta temporada ha estat molt bona, amb només quatre derrotes i 71 gols marcats, de llarg l'equip més golejador de la categoria. L'Oviedo ha comptat amb la col·laboració d'una afició entregada, que ha acudit en massa als partits al Carlos Tartiere i que no l'ha deixat sol a fora. Diumenge passat, uns 4.000 aficionats van fer les tres hores de viatge que separen Oviedo i Zamora per fer costat al seu equip en un estadi Ruta de la Plata tenyit de blau.

Un altre exequip de primera, el Cadis, està estancat des de fa uns anys a segona B, malgrat que ha disputat tres de les últimes quatre fases d'ascens. Ara en disputarà una altra, probablement com a campió, ja que només li falten tres punts per aconseguir-ho. Els pot obtenir diumenge en la visita del Cartagena, setzè. La pressió i l'exigència d'una afició passional són els handicaps habituals dels grocs.

El Nàstic, per la seva banda, serà campió si guanya diumenge, quan falten tres jornades, perquè s'enfronta amb el segon, l'Huracán, que té set punts menys. Si els valencians guanyen, en canvi, el Nàstic encara haurà de suar el títol alguna jornada més.

L'Osca, en ratxa

El grup quart de segona B és el més obert pel que fa a la lluita per la primera posició, tot i que el favorit és l'Osca, ja que té quatre punts més que el segon classificat, el Real Unión, i perquè arriba a la recta final del campionat en bona dinàmica. L'equip aragonès ha guanyat els últims sis partits disputats, en els quals no ha rebut cap gol i n'ha marcat quinze.

1. OVIEDO
76
2. Múrcia
65
3. R. Ferrol
62
4. UD Logroñés
60
5. Guijuelo
58
6. Compostel·la
56
7. C. Leonesa
52
1. OSCA
64
2. Real Unión
60
3. Bilbao Ath.
59
4. Guadalajara
56
5. Toledo
56
6. Castilla
53
7. Barakaldo
53
1. NÀSTIC
68
2. Huracán
61
3. Lleida
58
4. Hèrcules
56
5. Reus
54
6. L'Hospitalet
50
7. Alcoià
50
1. CADIS
67
2. UCAM Múrcia
58
3. Almeria B
57
4. Linense
53
5. Villanovense
52
6. Granada B
51
7. Melilla
50

El Nàstic no ha enllaçat mai dues derrotes

El Nàstic ha perdut sis partits aquesta temporada, i mai ho ha fet en dues jornades consecutives. Diumenge passat, l'equip tarragoní va caure al camp de l'Eldenc (3-2), i diumenge té l'oportunitat de refer-se'n derrotant l'Huracán i aconseguir el títol de manera matemàtica. Per aconseguir-ho, l'entitat tarragonina vol que hi hagi l'ambient de les millors tardes al Nou Estadi, i espera superar els 10.000 espectadors. Hi ha alguna promoció en marxa i, a més, les penyes animen els aficionats a arribar a l'estadi cap a les tres de la tarda –dues hores abans del partit– perquè acompanyin l'autocar de la plantilla en l'última part del trajecte fins a les instal·lacions del club. La graderia preferent superior s'obrirà, tal com ja es va fer contra el Lleida i contra el Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)