2a divisió A

Una no és suficient

Barça B. Després de sumar la primera victòria amb Vinyals, els blaugrana visiten el Carlos Belmonte, on, si guanyen, s'aferraran de ple a la lluita per la salvació

“Les victòries et donen l'ànim necessari per tirar endavant. Això sí, amb aquest pas que hem fet no n'hi ha prou; hem de seguir fent passos endavant.” D'aquesta manera, Jordi Vinyals va recordar que el triomf agònic i amb nou homes de la setmana passada al Miniestadi contra el Ponferradina, el primer des que es va fer càrrec del Barça B, ha de tenir continuïtat, avui, al camp de l'Albacete (a les 7, en directe per Esport 3). I és que sumar els tres punts al Carlos Belmonte –el filial no encadena dues victòries des del mes de setembre, quan va arribar a guanyar tres partits seguits, i l'última que ha aconseguit a domicili va ser a finals de gener a Sabadell– suposaria tota una dosi de confiança per al conjunt blaugrana i, el que és més important, li serviria per aferrar-se de ple a la lluita per la permanència. De fet, guanyant, el Barça B superaria el Racing, que va perdre ahir, i empataria a 36 punts amb l'Osasuna i el Sabadell, que també van caure derrotats. A falta que acabi la lliga, i de moment gràcies al goal average general, sortirien, a més, dels llocs de descens. Com va afegir-hi Vinyals, a més, toca “guanyar per intentar posar el màxim d'equips possibles en la lluita”.

Problemes als laterals

Per a aquesta nova final –després, ja només en quedaran sis–, Vinyals no podrà comptar amb els seus dos laterals titulars, el juvenil Sergi Palencia i Alejandro Grimaldo, que es perdran el partit contra el conjunt manxec per sanció, ja que van ser expulsats, la setmana passada, contra el Ponferradina. Diagne o Patric a la dreta i Lucas a l'esquerra, probablement, seran els seus relleus. A més, el filial blaugrana també té les baixes per lesió de Pol Calvet Kaptoum i Bagnack, que haurà de passar per la sala d'opracions i es perdrà el que queda de curs per culpa d'un esquinç de tercer grau de la sindesmosi del turmell esquerre, i la de Maxi Rolón, que és a l'Argentina, concentrat amb la selecció sub-20, ja que a finals de mes comença el mundial a Nova Zelanda. Per al tècnic de Cardedeu, aquestes absències no poden representar cap mena d'excusa: “Toca pensar en els que tenim perquè hem de sumar allà com sigui.” D'altra banda, els grans dubtes per a Luis César Sampedro són sota pals, ja que els dos principals porters estan tocats, tot i que el més probable és que acabin entrant en la llista. Els que no hi seran en canvi, són Cidoncha ni Pulido, lesionats.

Invictes a casa al 2015

Al davant, el Barça B es trobarà “un equip que juga bé a futbol, que mitjançant la possessió intenta dominar el partit i, sobretot, entrar per bandes i centrar, i que a casa és molt fort”, va explicar Vinyals. De fet, aquesta fortalesa al seu estadi, on aquest 2015 encara no ha perdut cap partit –cinc victòries i tres empats–, és el que li ha permès abandonar la cua de la classificació, on era fa només uns mesos, i escalar fins a una posició relativament tranquil·la, a cinc punts de les posicions de descens a segona B.

LES FRASES

Les victòries et donen l'ànim per tirar endavant. Això sí, amb aquest pas no n'hi ha prou; hem de seguir fent passos endavant
Hem de sumar els tres punts per intentar posar el màxim d'equips possibles en la lluita
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B

Samper podria tornar a la titularitat

X.S.

Una de les grans novetats de l'onze d'avui del Barça B podria ser la de Sergi Samper, que no és titular des de fa més d'un mes. Un fix per Eusebio i en les primeres jornades amb Vinyals a la banqueta, el migcampista barceloní ha anat perdent protagonisme, sobretot arran d'haver-se perdut un partit ja que estava convocat amb la selecció espanyola sub-21. En els últims partits, ha entrat des de la banqueta i avui “és possible que estigui a l'onze”, va assegurar Vinyals, que també el va elogiar: “Està entrenant bé; és un jugador de futur del club i és fantàstic. Ha estat una situació nova per a ell i com que és molt intel·ligent dins i fora del camp, això el farà madurar i tindrem un futbolista futur amb millors condicions.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)