2a divisió A

Més barata que mai

Sabadell. Mai cap 18è classificat, la primera posició que dóna la permanència, havia tingut tan pocs punts com l'equip arlequinat aquesta temporada. Per salvar-se n'hi podria haver prou amb 45

Els problemes econòmics que han debilitat els equips més pobres de la categoria han provocat puntuacions baixes a la part dèbil de la taula. La comparativa amb les temporades anteriors és letal. Des que la segona divisió A és de 22 equips, mai cap 18è classificat (l'última posició abans del descens) havia sumat tan pocs punts com els que té ara el Sabadell (36). L'únic precedent similar és del Salamanca en el curs 2004/05, en què en tenia 38.

Per això, tot fa indicar que la salvació estarà més assequible que mai. “A 50 punts segur que no serà”, diu Joan Carles Oliva, que va salvar el Nàstic el 2010 amb 49: “Jo crec que serà cap als 47, però no m'atreviria a dir-ho. En les últimes jornades el que sol passar és que tothom de sota acaba sumant”, diu l'extècnic grana: “Els equips deixen de banda aquella por de perdre, perquè l'empat penalitza molt, i els equips es llancen a guanyar.”

Sabadell i Barça B

Les dades, però, en aquest punt són un pèl contradictòries. Al Nàstic d'Oliva, per exemple, només li van caldre set punts en sis jornades per conservar la divuitena posició. De fet, la diferència de mitjana de totes aquestes temporades entre el 18è en la jornada 36 i el 18è en la jornada 42 és de 8 punts aproximadament. Per tant, de les matemàtiques i la dinàmica tan dolenta que arrosseguen els últims classificats se'n pot extreure que arribar als 44 o 45 punts podria ser suficient per mantenir la categoria.

En aquest sentit, la situació dels dos catalans ficats en la lluita és desigual. “Al Sabadell el veig molt capaç de salvar-se. Té molt mèrit el que està fent, perquè semblava habituat a estar en descens i ha passat una temporada molt complicada amb dues destitucions”, diu Oliva, que veu en millor situació els arlequinats que el filial del Barça: “En aquests casos sovint la joventut penalitza. Ells prenen riscos que aquesta categoria acaba castigant”, explica l'exentrenador del Nàstic. “El que seria millor per als catalans és que s'hi afegís algun equip com el Tenerife o el Mallorca. Si no, serà complicat.”

Al Barça B li està passant factura la joventut. Els errors els estan penalitzant molt
Joan Carles Oliva
extècnic del nàstic que es va salvar amb 49 punts l'any 2010
Al Sabadell el veig molt capaç de salvar-se. Té molt mèrit el que ha fet, perquè ha estat una temporada molt complicada
Jo crec que serà cap als 47, però no m'atreviria a dir-ho. També és veritat que en les últimes jornades tothom de sota acaba sumant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)