2a divisió A

Una victòria per somiar

Barça B. El filial blaugrana, amb un gran Adama i un gol decisiu de Halilovic en el tram final, s'imposa a Anduva en un partit trepidant i se situa a quatre punts de la salvació

BARÇA B3

MIRANDÉS2

Victòria vital del Barça B per mantenir vives les aspiracions de permanència. El filial blaugrana es va plantar a Anduva amb la necessitat de sumar els tres punts per no tenir un peu i mig a segona B, i en va sortir viu gràcies a un triomf molt treballat que el situa a només quatre punts de la salvació quan en queden dotze en joc. Amb un gran Adama –va fer dues assistències de gol i va fer anar de bòlit la defensa del Mirandés en tot moment–, el Barça B, que s'havia avançat amb un gol matiner de Cámara, va saber reaccionar quan el Mirandés li va remuntar el partit i el va tornar a capgirar, amb Halilovic d'heroi final.

Una sortida fulgurant

El Barça va començar el partit com una fletxa, amb Adama fent i desfent per la banda dreta, originant tot el perill dels blaugrana. Seva va ser la centrada del primer gol, tot just en el minut 5 de joc –Palencia i Joan Román ja n'havien perdonat dos–, una passada mil·limètrica que Juan Cámara va aprofitar per avançar els de Jordi Vinyals. Després d'avançar-se, el filial blaugrana va continuar dominant, tot i que sense concretar les ocasions de què disposava, com la de Patric (13') i la de Grimaldo (15').

A poc a poc, el Mirandés, que volia els tres punts per certificar la permanència, es va anar refent i va començar a inquietar la porteria defensada per Suárez, que no va tenir problemes en els primers xuts de Pedro (10') i Urko Vera (23'). La presència dels homes de Carlos Terrazas a l'àrea rival era cada vegada més constant i semblava que el gol local s'acostava. Primer Urko va enviar una pilota al pal (25'), poc abans que Igor perdonés des de la frontal (28'), dos avisos que van precedir el gol de l'empat de Javi Cantero, que va rematar tot sol de cap en el llançament d'un córner i va enviar el partit al descans amb igualtat en el marcador (1-1).

Un inici trepidant

Tot just començar la segona part, Urko Vera va avançar el Mirandés amb una rematada al segon pal en el servei d'un altre córner (46'). Una galleda d'aigua freda per als blaugrana, que no van trigar a reaccionar. Adama, que acabava de fallar un xut dins l'àrea, va tornar a agafar la responsabilitat i va fer una nova assistència de gol, aquest cop a Patric, que només va haver d'empènyer la pilota al fons de la xarxa després d'una precisa centrada per la banda dreta (52'). 2-2 i tot obert una altra vegada.

Amb el gol, el filial blaugrana es va animar, coincidint amb una ocasió clamorosa fallada per Dongou, que no va saber definir tot sol després d'una gran passada de Patric (60'). Tot seguit, després que Grimaldo fos retirat en llitera per lesió, Adama tornava a inquietar la porteria de Razak, tot i que sense punteria (63'), i el Barça B continuava perdonant massa ocasions. Llavors el partit va entrar en una fase de contínues alternances i, quan semblava que el duel acabaria amb un empat, Halilovic, que només feia dos minuts que havia sortit al camp, va marcar el 2-3 amb un gran xut ajustat al pal esquerre del porter (80').

Faltaven deu minuts per al final i el Mirandés va empènyer, però el Barça B va saber aguantar el resultat i es va emportar tres punts d'or que li permeten continuar somiant la salvació. Pas endavant dels de Jordi Vinyals.

MIRANDÉS: Razak, Aitor, Caneda, Corral, Cantero (Emilio Sánchez, 56'), Rúper, Carnicer (Juanjo, 73'), Igor, Álex Garcia, Pedro i Urko Vera. BARÇA B: Suárez, Palencia, Diagné, Juste (Lucas, 73'), Grimaldo (Ié, 65'), Samper, Patric, Cámara (Halilovic, 78'), Adama, Joan Román i Dongou. GOLS: 0-1 (5') Cámara. 1-1 (41') Cantero. 2-1 (46') Urko Vera. 2-2 (52') Patric. 2-3 (80') Halilovic. ÀRBITRE: Munuera Montero. T.G.: Als locals Cantero i Urko Vera, i al visitant Joan Román. T.V.: Cap. PÚBLIC: 3.093 espectadors a Anduva.
Des de l'inici hem sortit molt decidits, creant molt de perill. I en la segona meitat hem tingut ocasions per sentenciar el partit abans
El partit ha tingut una dinàmica que no ens convenia, no hem pogut controlar el joc
Carlos Terrazas
entrenador del mirandés
No ens quedava més remei que anar a l'atac i marcar més gols que ells per guanyar
Sergi Samper
migcampista del barça b
La victòria ens ha de donar moral i ens hem d'oblidar dels rivals amb què ens hem d'enfrontar
Jordi Vinyals
tècnic del barça b

Grimaldo es retira per una lesió al turmell

E.C.

La victòria del Barça B al camp del Mirandés va tenir una sola nota negativa, la lesió de Grimaldo, que va haver de ser substituït en la segona part i se'l van endur en llitera per una lesió al turmell. Ja s'havia arribat al minut 60 de partit quan al lateral esquerre li va caure un rival a sobre i va caure estès a terra. Després de sortir del terreny de joc (al seu lloc va entrar Edgar Ié), el jugador es va desplaçar fins a l'hospital per ser sotmès a un primer reconeixement. En espera que es confirmin els resultats de les proves mèdiques, tot podria quedar en un esquinç.