2a divisió A

Un derbi de primera

En el seu camí cap a l'ascens, més a prop que mai, el Girona es troba un Llagostera que necessita guanyar per mantenir l'esperança d'acabar sisè i lluitar també per pujar

Montilivi s'omplirà per viure un duel d'alt voltatge

Montilivi viu avui un esdeveniment majúscul. Els dos principals representants de les comarques gironines s'encreuen amb una fita a l'horitzó que cap equip de la demarcació no ha assolit mai fins ara. El Girona hi és més a prop que mai, però no té ni de bon tros la feina feta i, per més espectaculars que siguin tots els seus números d'una temporada per emmarcar, ha de continuar carburant amb molta precisió i regularitat si vol assegurar un èxit espaterrant. El Llagostera, l'altre conjunt revelació de la categoria, té un xic més lluny (després de l'ensopegada de dijous contra l'Albacete) un objectiu tan atractiu i agosarat com la fase d'ascens, però encara hi és a temps. I amb només dos partits més de lliga per endavant, l'enfrontament d'aquesta tarda té tots els ingredients per convertir-se en una lluita d'altíssima tensió i intensitat. Tampoc hi faltarà, com no podia ser de cap altra manera, un ambient de luxe a l'estadi, després que el Girona no només va esgotar les entrades que va posar a la venda entre setmana, sinó també que va aturar (en 7.000) el nombre d'abonats. Només l'absència d'abonats del Girona impediria sobrepassar, per primera vegada en tota la temporada, els 9.000 seients ocupats a l'estadi.

L'impacte Ramalho

El Girona, que dimecres va jugar una hora més tard que l'Sporting, juga avui abans que els asturians, el seu gran rival en la lluita pel segon lloc. L'equip de Pablo Machín ha guanyat set dels últims nou partits i va fer una altra lliçó de solvència, fermesa i fiabilitat a Vitòria (0-3), però és conscient que no es pot relaxar de cap manera. Ara que només queden tres partits de lliga i que continua defensant el lloc d'ascens directe, no té cap intenció de ser superat per l'Sporting i haver-s'ho de jugar en les eliminatòries. Els gironins assumeixen la pressió, però mantenen el discurs convincent que fa setmanes que pronuncien, contra totes les adversitats. L'última, tan greu com inesperada, la lesió de Jonas Ramalho, a qui divendres li van detectar un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Una garrotada per al basc, i també per a l'equip. Sense ell ni probablement tampoc Lejeune, Machín haurà de fer invents a l'eix de la defensa. Una possibilitat és com va acabar a Vitòria, amb Pablo Íñiguez, Carles Mas i Richy.

El Llagostera arriba al derbi amb molts dels seus futbolistes més habituals en l'onze titular descansats després que no van jugar contra l'Albacete per sanció –és el cas de Tito, Aimar o Querol– o que disputessin pocs minuts contra els manxecs, com va passar amb Pitu, Ríos Reina i Juanjo. Només amb les baixes de Ruymán i Ratti per lesió, i en espera del possible factor sorpresa que sempre busca Oriol Alsina en duels com aquest, l'únic dubte lògic en l'equip inicial es troba en el central esquerrà i en qui formarà la parella d'atac. El que tenen clar els blaugrana és que per assaltar Montilivi i revifar la flama de la fase d'ascens cal repetir el guió que els ha portat a encadenar quinze jornades sense perdre i a fer actuacions sonades en camps com El Molinón o el Benito Villamarín.

Més de 9.000 espectadors, el repte pendent

Tots els senyals indiquen que Montilivi registrarà avui la millor entrada de la temporada. Amb una capacitat per a 9.282 espectadors, l'assistència ha marcat un sostre en els dos anteriors partits. Quinze dies després de les 8.139 persones contra l'Osasuna, n'hi va haver 8.445 contra el Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)