2a divisió A

A Palma, amb ‘match ball'

Camí per al somni. El Girona tindrà diumenge la primera possibilitat d'assegurar l'ascens directe a primera, tot i que necessita guanyar el Mallorca i que l'Sporting no ho aconsegueixi

El Girona té una mica més aclarit el panorama, però els 75 punts en 39 jornades no eren cap garantia, i els 78 que ja acumula l'equip de Pablo Machín, tampoc. L'Sporting de Gijón no va fallar a casa contra el Tenerife (2-0) i manté l'expectativa d'atrapar els gironins i prendre'ls el lloc de privilegi que ocupen. En canvi, el Valladolid ja no hi arribarà, i el Las Palmas ho té gairebé impossible.

El Girona, que manté els dos punts d'avantatge respecte a l'Sporting, se n'anirà a Palma amb la primera possibilitat d'assegurar l'ascens directe, en la primera jornada amb horari unificat (diumenge, 18.00 h). Per aconseguir-ho, però, no només necessita fer els tres punts contra el Mallorca, tranquil a mitja taula, sinó també que l'Sporting sigui incapaç de guanyar el seu segon partit consecutiu a El Molinón. Els d'Abelardo reben el Sabadell, que comença a tenir el descens assumit. Si els asturians fan els tres punts, la incertesa sobre el segon lloc d'ascens directe s'ajornarà fins a l'última jornada, en què el Girona rep el Lugo i l'Sporting visita el Betis. Ahir mateix els andalusos van celebrar l'ascens matemàtic a primera, cosa que en teoria aplanarà el camí de l'Sporting l'últim dia. D'altra banda, però, el Girona evita un triple empat fatídic.

Un gol menys

A més dels dos punts, el Girona conserva avantatge en diferència de gols respecte a l'Sporting. La renda, però, s'ha reduït de tres gols a dos, tot i que els gironins n'han marcat nou més i, per tant, els asturians necessiten recuperar-ne tres de diferència per fer-se seu el criteri. Ahir també va quedar clar que no hi haurà cap més rival que l'Sporting. El Valladolid, que va perdre contra el Saragossa a Zorrilla, no té cap possibilitat d'arribar al segon lloc. I el Las Palmas, a sis punts del Girona, necessitaria una carambola improbable: dues victòries seves, dues derrotes del Girona i cap victòria de l'Sporting.

A Palma, amb la possibilitat de pujar, el conjunt de Pablo Machín podria tenir més suport d'aficionats del que és habitual a camp contrari, tot i que no és el millor desplaçament per fer. L'equip té previst anar-hi el dia abans del partit i no tornar a Girona fins l'endemà.

UN ÚNIC RIVAL

Si l'Sporting guanya el Sabadell a casa, tot s'ajornarà a l'últim dia

ELS ALTRES

El Valladolid ja no hi arriba i el Las Palmas ho té gairebé impossible

El Betis celebra el retorn a primera i el títol matemàtic

Al Betis, gran favorit per pujar a primera divisió, li hauran sobrat dues jornades per tenir garantit no només l'ascens sinó el títol de campió. El conjunt de Pepe Mel va superar amb comoditat l'Alcorcón, que arribava al Villamarín sense jugar-s'hi res, en el penúltim partit de la jornada, després que ja haguessin jugat el Girona i l'Sporting. El Betis necessitava la victòria per estar del tot tranquil, i no va fallar. El conjunt andalús, que va viure el drama del descens després de tres temporades a la màxima categoria, torna a primera un any després de baixar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)